在深圳唔見咗荷包

作者: 比得大帝 發表于 2008-10-23 09:37:08
8354 96
比得大帝 發表於 2008-10-27 15:36:18 |顯示全部樓層
原帖由 oneonewe 於 2008-10-27 10:39 發表

佢係唔信十日可以餓得死你
定係唔信你冇錢呀http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/bearcat/bc%20(39).gif

我估佢會估我問到人借錢卦
回復

輕足一名 發表於 2008-11-5 16:48:52 |顯示全部樓層
大陸真係可怕
回復

比得大帝 發表於 2008-11-7 17:04:55 |顯示全部樓層
原帖由 輕足一名 於 2008-11-5 16:48 發表
大陸真係可怕

唔係吖, 大陸都幾可愛, 漏低咗錢包都揾得返

有個朋友試過在香港壇X茶餐廳漏低咗包魚生, 返去問佢, 佢死都話冇見到, 話可能俾其他茶容攞咗
朋友識得佢個太子爺, 攪咗幾個鐘先攞得番, 都冇咗一半, 朋友怕俾人落咗嘢, 攞番都唔敢食.
回復

八王爺 發表於 2008-11-7 21:09:26 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-11-7 10:04 發表

唔係吖, 大陸都幾可愛, 漏低咗錢包都揾得返

有個朋友試過在香港壇X茶餐廳漏低咗包魚生, 返去問佢, 佢死都話冇見到, 話可能俾其他茶容攞咗
朋友識得佢個太子爺, 攪咗幾個鐘先攞得番, 都冇咗一半, 朋友怕俾人落咗嘢 ...

一聽就知 梗係有人攞咗去食,唔想攞番出黎!
結果 太子出声,硬要交出,就係冇咗半盒咯~~~
哎,人地打工仔,可能都冇錢食魚生。你個friend 知道人地攞咗咪算咯,硬要收番,大家都冇得食! 嘥~~~
回復

比得大帝 發表於 2008-11-8 09:17:15 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-11-7 21:09 發表

一聽就知 梗係有人攞咗去食,唔想攞番出黎!
結果 太子出声,硬要交出,就係冇咗半盒咯~~~
哎,人地打工仔,可能都冇錢食魚生。你個friend 知道人地攞咗咪算咯,硬要收番,大家都冇得食! 嘥~~~ ...

嘩!!!!!!!!!            你哩d乜野道德觀?  
你講到冇魚生食去攞人地的來吃是對的,
被人攞咗魚生而追究是錯的
冇錢的人向有錢的人埋手 是對的   
回復

比得大帝 發表於 2008-11-8 09:25:05 |顯示全部樓層
俾人偷咗嘢而報警是錯的     
回復

cross 發表於 2008-11-8 15:43:23 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-11-8 09:17 發表

嘩!!!!!!!!!            你哩d乜野道德觀?  
你講到冇魚生食去攞人地的來吃是對的,
被人攞咗魚生而追究是錯的

認同
同埋..cheap cheap地李生d超市買番黎幾廿數都有一盒幾片.
做茶餐廳應該比得起嫁啵
何況
盒野係我o既..你本身扲左去唔岩
掉左都唔比你你吹咩....
回復

比得大帝 發表於 2008-11-10 10:20:29 |顯示全部樓層
原帖由 cross 於 2008-11-8 15:43 發表

認同
同埋..cheap cheap地李生d超市買番黎幾廿數都有一盒幾片.
做茶餐廳應該比得起嫁啵
何況
盒野係我o既..你本身扲左去唔岩
掉左都唔比你你吹咩.... ...

還有, 如果冇錢開飯, 我會考慮幫吓佢
如果冇錢食魚生, 就唔好食囉, 唔食又唔會死, 食咗又唔會補咗一塊肉

人不為五斗米折腰
又可為五片魚生而折墜
回復

gtrnismo 發表於 2008-11-13 17:57:56 |顯示全部樓層
原帖由 輕足一名 於 2008-11-5 16:48 發表
大陸真係可怕

大陸可以好可怕

但我又試過跌銀包有人叫翻我, 我果時感覺到中國終於進步喇﹗

當然, 我係大陸比人打荷包幾次
回復

比得大帝 發表於 2008-11-13 21:56:13 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-11-13 17:57 發表

大陸可以好可怕

但我又試過跌銀包有人叫翻我, 我果時感覺到中國終於進步喇﹗

當然, 我係大陸比人打荷包幾次

你地有冇試過在大陸, 見到別跌咗錢,
我試過見有個人跌咗舊一百蚊, 於是大叫佢, 佢越叫越走, 跟住有個人拾起舊錢, 跟我說: 喂, 佢跌錢, 我地分咗去囉.

我回答: 你走開
回復

maggielawkm 發表於 2008-11-13 21:58:27 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-11-13 21:56 發表

我試過見有個人跌咗舊一百蚊, 於是大叫佢, 佢越叫越走, 跟住有個人拾起舊錢, 跟我說: 喂, 佢跌錢, 我地分咗去囉.

我回答: 你走開 ...

好似話你分的話就出問題了
回復

比得大帝 發表於 2008-11-13 22:07:11 |顯示全部樓層
原帖由 maggielawkm 於 2008-11-13 21:58 發表

好似話你分的話就出問題了

你諗吓, 如果要分, 一定唔會當街分, 當你同果個人去到冇人的地方, 估都估到會發生乜嘢事啦
回復

gtrnismo 發表於 2008-11-13 22:57:20 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-11-13 21:56 發表

我回答: 你走開 ...

我1個禮拜翻3日
1個月見1次, 最好吾出聲, 我咩都吾理
同埋睇人hub, 我個樣夠大陸 (hohoho)佢地分得出你係香港人, 成日翻大陸既香港人, 同埋本地人
而我屬於type b, 所以1個月只見1次
回復

比得大帝 發表於 2008-11-13 23:00:53 |顯示全部樓層
最衰我唔夠大隻, 唔係一定打鑊金佢
回復

maggielawkm 發表於 2008-11-13 23:01:45 |顯示全部樓層
你夠大隻又點丫~~~你唔夠人多幣哩~~~
回復

比得大帝 發表於 2008-11-13 23:26:15 |顯示全部樓層
喺大陸, 大隻好有用嫁
回復

maggielawkm 發表於 2008-11-13 23:27:44 |顯示全部樓層
咁唔怪之得我比人蝦啦~~ 原來我唔夠大隻~~
回復