食蟲版の好友聊 [2016年12月]

關閉 [複製鏈接]
作者: Victor9394 發表于 2016-12-1 02:05:36
10541 241
powergun 發表於 2016-12-12 21:39:23 |顯示全部樓層

見到都好笑

赤柱三司十二局

回復

Victor9394 發表於 2016-12-12 21:56:28 |顯示全部樓層

咁就好了~
回復

powergun 發表於 2016-12-13 09:05:01 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致天晴, 但部分地區有煙霞, 氣溫21至25度, 現時21度

又一好好的天氣, 市面上已充滿了聖誕新年氣氛, 大家不妨去街上走走, 選購聖誕新年禮物
回復

powergun 發表於 2016-12-14 08:55:31 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲及乾燥, 日間短暫時間有陽光, 晚上天氣較涼, 氣溫18至23度, 現時21度

今日天氣都算唔錯的, 有太陽, 清涼又唔熱, 但預測明日起會凍兩三日的, 大家要留意了
回復

powergun 發表於 2016-12-15 08:56:33 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲及乾燥, 早晚清涼, 日間部分時間有陽光, 氣溫15至20度, 現時17度

今日係12月15日了, 12月過左差不多一半啦, 2016年重有半個月就完結了, 時間過得真快, 越忙越易過的, 希望大家鍾意忙d 啦
回復

samanthaor 發表於 2016-12-15 11:29:20 |顯示全部樓層
未來一年要好好計劃~
回復

angela819 發表於 2016-12-15 12:09:03 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-12-15 08:56
各位早晨, 今日大致多雲及乾燥, 早晚清涼, 日間部分時間有陽光, 氣溫15至20度, 現時17度

今日係12月15日了 ...

真的很快, 就2017 !!!

係呀  發表於 2016-12-15 12:57
回復

samanthaor 發表於 2016-12-15 19:54:46 來自手機 |顯示全部樓層
2017, 我希望事事順利,食虫生生性性
回復

powergun 發表於 2016-12-15 21:24:35 |顯示全部樓層
samanthaor 發表於 2016-12-15 19:54
2017, 我希望事事順利,食虫生生性性

食蟲唔生性咪種過囉, 希望你 d 仔仔女女生生性性, 健健康康就真
回復

powergun 發表於 2016-12-16 09:08:37 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日天晴乾燥, 早上相當清涼, 氣溫13至18度, 現時14度

星期五了, 明日放假啦, 今日都係好清涼舒服的, 唔係好凍, 又有太陽, 最好外出行下, 有時間可行下港島區買五蚊肉肉都唔錯呀, 沿電車路就可以了

五蚊肉肉 ... ...沿電車路就可以了 ... ... "肉肉" 是 什麼 ?? (Thx. in advance !)  發表於 2016-12-17 15:24
回復

powergun 發表於 2016-12-17 08:17:07 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致天晴及乾燥, 早上相當清涼, 稍後雲量增多, 氣溫14至18度, 現時14度

又到週末, 今日天氣似唔錯的, 一早就有太陽, 又唔係好凍, 祝大家週末愉快
回復

powergun 發表於 2016-12-17 16:00:22 |顯示全部樓層
Dtwfung
五蚊肉肉 ... ...沿電車路就可以了 ... ... "肉肉" 是 什麼 ?? (Thx. in advance !)

係多肉植物, 唔係食蟲呀
回復

powergun 發表於 2016-12-18 09:34:39 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日部分時間有陽光, 氣溫17至22度, 現時18度

今日天氣唔錯的, 唔凍唔熱, 又有太陽, 下星期今日就係聖誕節了, 希望大家都開開心心啦
回復

powergun 發表於 2016-12-19 09:15:15 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致天晴, 氣溫18至23度, 現時20度

又一星期的開始, 本週係聖誕新年長假期前的最後一星期, 大家係咪已好興奮好期待呢, 呢個星期五後好多假期呀, 如果放埋28至30號的三日五天工作的就可享有10日長假期的, 去外國旅行一流也
回復

samanthaor 發表於 2016-12-19 11:55:57 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-12-15 21:24
食蟲唔生性咪種過囉, 希望你 d 仔仔女女生生性性, 健健康康就真

多謝~大家健康快樂最重要~

當然啦  發表於 2016-12-19 12:21
回復

samanthaor 發表於 2016-12-19 14:38:29 |顯示全部樓層
系統岩岩通知我, 我成為左一級花友~YEAH!

恭喜升級  發表於 2016-12-19 15:20
回復

samanthaor 發表於 2016-12-19 17:53:25 |顯示全部樓層
我想問下, 種迷毛, 下面水苔要鋪幾高? 我睇文章話佢地0的根比較長, 所以要鋪高少少~慘啦, 我0的好似唔係好高, 約3-4CM 高左右, 係唔係唔夠?
回復

powergun 發表於 2016-12-19 18:08:45 |顯示全部樓層
samanthaor 發表於 2016-12-19 17:53
我想問下, 種迷毛, 下面水苔要鋪幾高? 我睇文章話佢地0的根比較長, 所以要鋪高少少~慘啦, 我0的好似唔係好 ...

迷毛成株都係好似一毫子, 再大d的都係好似五毫子咁大的, 相信佢d 根都唔會好長的, 我都試過拔左佢出黎睇過, 佢d 根確實唔係太長的, 我所指係我種的品種係咁, 唔知你種的係咪都係咁啦, 或等版主覆你
回復

powergun 發表於 2016-12-20 09:02:20 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 短暫時間有陽光, 晚上有一兩陣雨, 氣溫20至23度, 現時20度

今日陰天, 可能有雨的, 不過應都唔會係大雨的, 12月尾了, 天氣仍未凍, 今年可能真係相對較暖的了
回復