食蟲版の好友聊 [2016年12月]

關閉 [複製鏈接]
作者: Victor9394 發表于 2016-12-1 02:05:36
10535 241
cyamy 發表於 2017-1-1 12:03:46 |顯示全部樓層
viviwong 發表於 2016-12-31 11:50
年年都去西貢東壩睇日出,
今年深夜去大帽山迎接2017日出~
期待雞蛋黃~  ...

哎吔,原來你行山的,早知跟你一齊去玩啦~
回復

powergun 發表於 2017-1-1 12:39:53 |顯示全部樓層
cyamy 發表於 2017-1-1 12:03

vivi 小妹妹可能係二人世界去的, 你去埋咪可能唔通氣囉

無呀~ 根叔叔咪亂講... X_X  發表於 2017-1-1 13:23
回復

viviwong 發表於 2017-1-1 13:55:33 |顯示全部樓層
cyamy 發表於 2017-1-1 12:03

1.1.17 (1).JPG

1.1.17 (2).JPG

1.1.17 (3).JPG

1.1.17 (4).JPG

1.1.17 (5).JPG

1.1.17 (6).JPG

1.1.17 (7).JPG

1.1.17 (8).JPG

1.1.17 (9).JPG

1.1.17 (10).JPG

無緊要~
仲有機會~我經常躲進山林~^^
大家就日子再上大帽山或其他山或咩山野地方妳想行的, 可提出~ : )
行山睇日出日落睇星星星 etc~
回復

cyamy 發表於 2017-1-1 21:20:28 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2017-1-1 12:39
vivi 小妹妹可能係二人世界去的, 你去埋咪可能唔通氣囉

咁又係,但多D人一齊玩,開心D又無咁危險喎
回復

cyamy 發表於 2017-1-1 21:23:12 |顯示全部樓層
viviwong 發表於 2017-1-1 13:55
無緊要~
大家就日子再上大帽山或其他山或咩山野地方 ...

好呀好呀,大家一齊去郊遊吖~
好多雲咁啊,咁夜上山,咪好凍囉?
回復

powergun 發表於 2017-1-1 21:38:41 |顯示全部樓層
cyamy 發表於 2017-1-1 21:20
咁又係,但多D人一齊玩,開心D又無咁危險喎

咁你都可以帶埋男朋友或老公或其他朋友去的
回復

viviwong 發表於 2017-1-1 22:10:08 |顯示全部樓層
cyamy 發表於 2017-1-1 21:23
好多雲咁啊,咁夜上山,咪好凍囉? ...

好O野~ (不要面示愛post) 愛死妳 Amy姐姐~ <333
相約郊遊 PM 說說~
運氣麻麻, 上高山頂又遇大霧.... ._.  
天色已亮但太陽伯伯被霧氣雲層掩蓋, 之前在東壩看到太陽o係海平線升起來的~
(想像下) 風吹得郁個人... 帶左件棉襖也不能避免手指變了十枝雪條...

有d 羅苦黎辛, 還是係屋企張床好  發表於 2017-1-1 23:30
回復

viviwong 發表於 2017-1-2 00:04:50 |顯示全部樓層
powergun :有d 羅苦黎辛, 還是係屋企張床好

各人諗法不同o者~
完全唔覺苦o波~ 只係好好好凍, 未到牙震震.... 幾刺激呀~ XDD 根叔叔你可能話我癲左.... XDD
小妹覺得有時跳出自己所慣常舒適溫暖的被子/張床, 試另一地方感受吓幾特別幾開心架~ : P
回復

powergun 發表於 2017-1-2 00:10:02 |顯示全部樓層
viviwong 發表於 2017-1-2 00:04
各人諗法不同o者~   
完全唔覺苦o波~ 只係好好好凍, 未到牙震震.... 幾刺激呀~ XDD  ...

後生的同老人家心態係唔同的

小妹唔後生架喇 =.=, 就嚟又老一歲....  發表於 2017-1-2 00:14
回復

powergun 發表於 2017-1-2 08:15:26 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日天晴, 氣溫18至23度, 現時19度

今日係元旦補假公眾假期, 天氣唔錯的, 應可見到曬到花花紅卜卜的了
回復

Dtwfung 發表於 2017-1-2 12:43:53 |顯示全部樓層
仍 留戀 2016年 !
回復

powergun 發表於 2017-1-2 12:46:17 |顯示全部樓層

應重有一排會寫錯2016的
回復

powergun 發表於 2017-1-3 09:04:54 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日天晴, 但初時部分地區能見度較低, 氣溫19至23度, 現時19度

今日係2017年第一個工作天, 亦係南港島線通車以後第一個正常工作日子, 紅隧又回復塞車了, 好似未通車前一樣, 似乎買開始轉搭港鐵了
回復

angela819 發表於 2017-1-3 09:25:57 |顯示全部樓層
viviwong 發表於 2016-12-31 11:50
年年都去西貢東壩睇日出,
今年深夜去大帽山迎接2017日出~
期待雞蛋黃~  ...

我都經常一個人去行山, 我都想去東壩, 不過想看星星, 聽講那可以看到銀河.
你去東壩看日出, 你自己有車去呀? 咁早應該無車入去呀!
回復

angela819 發表於 2017-1-3 09:47:55 |顯示全部樓層
viviwong 發表於 2017-1-1 13:55
無緊要~
大家就日子再上大帽山或其他山或咩山野地方 ...

我想行"飛鵝山", 無朋友肯同我行, 我一個人又唔禁行, 怕山賊
回復

viviwong 發表於 2017-1-3 18:01:57 |顯示全部樓層
angela819 發表於 2017-1-3 09:25
我都經常一個人去行山, 我都想去東壩, 不過想看星星, 聽講那可以看到銀河.
你去東壩看日出, 你自己有車去 ...

我都係一時時, 一時拉朋友一齊行山, 一時自己一個人~~ ^^
我無車架, 東壩夜行/睇日出方法 : 搭的士入去(4-5位朋友或2-3位陌生人同車,一齊搭會平啲),
或假期太多車塞住馬路..就西壩落車自己照電筒行入東壩...其實西壩都睇到星星... XD
如果妳想夜行東壩睇星星, 我地可以將軍澳搭綠的士去~ 叫多幾個女仔朋友來吧~ ^^
東壩西壩/清水灣/石澳/鶴咀/大埔/大嶼山, (重點)遠離人煙光害少, 天空夠黑地方就見星星星星....
銀河我肉眼未睇到... >< 近期去大帽山, 慶幸抬頭仍見好多星星已好滿足~

三年前影的東壩星空, 我調較的不是長時間爆光, 照片中不會出現星星軌跡, 我只是很新手睇/影星星... ^^"
似電視/電腦螢幕一粒粒死光點.... XDD
回復

viviwong 發表於 2017-1-3 18:11:45 |顯示全部樓層
angela819 發表於 2017-1-3 09:47
我想行"飛鵝山", 無朋友肯同我行, 我一個人又唔禁行, 怕山賊

之前同朋友行沙田拗, 百花林, 飛鵝山道, 但無上飛鵝山... XDDD
勁搞笑....唔記得左當時咩原因無上山, 可能係妳依個原因淆底.... : PP
新年假期初四妳有空, 同妳行上山~  
回復

viviwong 發表於 2017-1-3 18:29:20 |顯示全部樓層
cyamy 發表於 2017-1-1 21:23
好多雲咁啊,咁夜上山,咪好凍囉? ...

(召喚Amy 姐姐~~~~~~ )
有無興趣行飛鵝山呀 ?_?
回復

powergun 發表於 2017-1-4 08:34:08 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日部分時間有陽光, 氣溫19至23度, 現時19度

今日唔錯, 又暖又清涼又有陽光, 2017年第二個工作天, 大家努力啦
回復

viviwong 發表於 2017-1-4 09:05:36 |顯示全部樓層
今早無意中發現由種子種起的麥桿菊開左花 ~~

www.i-hua.blogspot.hk/2014/05/blog-post_9.html
回復