休閒水屋2015, 歡迎入來吹水灌水笠水~~ (將於1/1/17永久關閉)

關閉 [複製鏈接]
作者: jellyfishy 發表于 2015-7-22 13:30:47
68992 3696
powergun 發表於 2016-12-15 08:58:08 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲及乾燥, 早晚清涼, 日間部分時間有陽光, 氣溫15至20度, 現時17度

今日係12月15日了, 12月過左差不多一半啦, 2016年重有半個月就完結了, 時間過得真快, 越忙越易過的, 希望大家鍾意忙d 啦
回復

jellyfishy 發表於 2016-12-15 13:50:32 |顯示全部樓層
今日LUNCH 行都行到出汗了.
回復

powergun 發表於 2016-12-16 09:10:26 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日天晴乾燥, 早上相當清涼, 氣溫13至18度, 現時14度

星期五了, 明日放假啦, 今日都係好清涼舒服的, 唔係好凍, 又有太陽, 最好外出行下, 有時間可行下港島區買五蚊肉肉都唔錯呀, 沿電車路就可以了

上環都有肉肉出沒啦~~ yeahhh~~~ ^^  發表於 2016-12-16 11:01
回復

powergun 發表於 2016-12-16 11:37:55 |顯示全部樓層
viviwong
上環都有肉肉出沒啦~~ yeahhh~~~ ^^

就係想去睇下

我都係呀~ 陣間去望吓...  發表於 2016-12-16 13:23
回復

powergun 發表於 2016-12-16 17:39:30 |顯示全部樓層
viviwong
我都係呀~ 陣間去望吓...

去完了, 無乜好野, 都係去灣仔個間, 又買左四盆了

我都去左上環和旺角先達, 零購肉意欲....... 小妹想入番杏/ 小兜... ._. 根叔根入左嘜品種肉肉 ?_?  發表於 2016-12-16 22:10
回復

powergun 發表於 2016-12-16 22:19:29 |顯示全部樓層
viviwong
我都去左上環和旺角先達, 零購肉意欲....... 小妹想入番杏/ 小兜... ._. 根叔根入左嘜品種肉肉 ?_?

明日會上相, 你明日留意啦

好~ <3  發表於 2016-12-16 22:21
回復

powergun 發表於 2016-12-17 08:19:44 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致天晴及乾燥, 早上相當清涼, 稍後雲量增多, 氣溫14至18度, 現時14度

又到週末, 今日天氣似唔錯的, 一早就有太陽, 又唔係好凍, 祝大家週末愉快
回復

powergun 發表於 2016-12-18 09:35:24 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日部分時間有陽光, 氣溫17至22度, 現時18度

今日天氣唔錯的, 唔凍唔熱, 又有太陽, 下星期今日就係聖誕節了, 希望大家都開開心心啦
回復

powergun 發表於 2016-12-19 09:17:19 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致天晴, 氣溫18至23度, 現時20度

又一星期的開始, 本週係聖誕新年長假期前的最後一星期, 大家係咪已好興奮好期待呢, 呢個星期五後好多假期呀, 如果放埋28至30號的三日五天工作的就可享有10日長假期的, 去外國旅行一流也
回復

jellyfishy 發表於 2016-12-19 10:02:02 |顯示全部樓層
早晨, 大家好, 又快到聖誕了~~ 過年喇~~~
大家有乜願望?
回復

powergun 發表於 2016-12-20 09:06:03 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 短暫時間有陽光, 晚上有一兩陣雨, 氣溫20至23度, 現時20度

今日陰天, 可能有雨的, 不過應都唔會係大雨的, 12月尾了, 天氣仍未凍, 今年可能真係相對較暖的了
回復

jellyfishy 發表於 2016-12-20 09:12:50 |顯示全部樓層
大家好, 早晨.

今年要幫陪門攪聖誕PARTY & fairwell 同事退休.... 有點忙. 大家呢?
回復

powergun 發表於 2016-12-21 09:11:22 |顯示全部樓層

各位早晨, 今日短暫時間有陽光, 稍後有幾陣雨, 氣溫21至24度, 現時22度

今日係冬至, 據維基百科解釋:
冬至(英文: Winter Solstice Festival),又稱冬節、賀冬,二十四節氣之一、八大天象類節氣之一,與夏至相對。冬至在太陽到達黃經270°時開始,冬至日一般都在公曆12月21日到12月23日這三日之間,農曆則在十一月十五日前後共30天內的某一天。

天文地理:
冬至日太陽直射南迴歸線, 北半球白晝最短,北極圈呈永夜狀態,南極圈呈極晝狀態,其後陽光直射位置向北移動,北半球白晝時數日漸增長,正午太陽高度也日漸升高,日影逐漸縮短。由於太陽輻射到地面的能量仍比地面向空中發散的少,所以在短時間內氣溫繼續降低。
回復

jellyfishy 發表於 2016-12-21 09:16:59 |顯示全部樓層
早晨.... =突然下大雨.... 成身濕透
回復

powergun 發表於 2016-12-22 08:52:07 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日初時大致多雲, 部分地區能見度較低, 日間漸轉天晴, 氣溫18至24度, 現時22度

今日交通好暢順, 八點四十分已回到公司, 希望日日都係咁就好了
回復

powergun 發表於 2016-12-23 09:07:59 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 氣溫18至22度, 現時19度

今早好黑, 以為落雨, 其實無雨落的, 今日係四日聖誕長假期的最後一個工作天(五天工作的), 明日就係平安夜了, 自昨日起因學生放假, 道路返工時暢通左, 但放工反而塞住的, 因多左人去海洋公園, 放工時海洋公園外的巴士站大排人龍, 巴士排隊等埋站浪費時間, 不過都可能係最後一日了, 下星期南港島線通車, 應可解決香港仔隧道的塞車問題了, 反而會塞地鐵呢
回復

jellyfishy 發表於 2016-12-23 09:25:04 |顯示全部樓層
又到星期五, 跟住有幾日放, YEAH~~~

祝大家聖誕快樂~~~~
回復

powergun 發表於 2016-12-24 07:54:46 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日多雲及有一兩陣雨, 早上天氣較涼, 氣溫17至20度, 珇時17度, 相當清涼的

今日係聖誕節前夕, 聖誕節四日長假期的第一日, 今晚係平安夜, 希望大家都平平安安
回復