休閒水屋2015, 歡迎入來吹水灌水笠水~~ (將於1/1/17永久關閉)

關閉 [複製鏈接]
作者: jellyfishy 發表于 2015-7-22 13:30:47
68996 3684
powergun 發表於 2016-11-18 09:13:34 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日短暫時間有陽光, 漸轉多雲及有一兩陣雨, 氣溫23至26度, 現時24度

好快又到星期五啦, 呢排時間真易過, 上下網, 落下舖, 行下街後返公司等放工又一日, 希望以後日日都如是就好了
回復

jellyfishy 發表於 2016-11-18 09:13:52 |顯示全部樓層
早晨啊~ 又到星期五了, 今日要上課.
回復

powergun 發表於 2016-11-19 08:23:07 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 有幾陣雨, 氣溫2 3至27度, 現時25度

週末放假了, 今日落雨了, 地上好濕的, 但依家停雨呢, 大家外出要帶遮啦
回復

powergun 發表於 2016-11-19 13:49:29 |顯示全部樓層
回復

powergun 發表於 2016-11-20 08:59:20 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 有幾陣雨, 日間部分時間天色明朗, 氣溫25至28度, 現時26度

昨日係台慶日, 今日仍有賽車睇的, 轉眼間十一月到尾聲了, 大家要把握仍未凍時享用週日啦, 今日天氣唔錯的, 一早就有靚靚陽光, 祝大家週日愉快
回復

powergun 發表於 2016-11-21 09:09:12 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 早晚有一兩陣雨, 日間短暫時間有陽光, 氣溫24至27度, 現時25度

又一星期開始了, 今早仍溫暖天晴的, 但明日係小雪, 預測之後一兩日氣溫會急降至最低15度的, 大家要留意了
回復

jellyfishy 發表於 2016-11-21 09:11:36 |顯示全部樓層
早晨~ 剛過的五六日都FULL DAY上課, 家下個腦有點倦.

大家好. ~
回復

powergun 發表於 2016-11-21 09:50:48 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2016-11-21 09:11
早晨~ 剛過的五六日都FULL DAY上課, 家下個腦有點倦.

大家好. ~

版主好勸力, 星期六日都上課, 我老了, d 資料已塞不入腦啦
回復

jellyfishy 發表於 2016-11-22 09:14:48 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-11-21 09:50
版主好勸力, 星期六日都上課, 我老了, d 資料已塞不入腦啦

你都叫老!?! 唔係掛.... 我呢D太老唔生得BB, 學下其他野等第日養老用架, 哈哈~
回復

jellyfishy 發表於 2016-11-22 09:15:06 |顯示全部樓層
早晨啊~~~ 哎呀秋天下雨...
回復

powergun 發表於 2016-11-22 09:20:34 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日密雲有雨, 氣溫22至25度, 現時23度

今日係小雪, 據維基百科解釋:
小雪,是二十四節氣之一,太陽位於黃經240°,每年約從11月21日或11月22日起開始,氣溫較之前下降,北方氣層溫度逐漸降到0℃以下,開始降雪,夜凍晝化,雪量則由小而大。

香港唔會落雪, 小雪氣節對香港來講幾乎無影響的, 今日仍有廿幾度, 而預測明日會轉涼, 但都在14, 15 度左右的, 會涼兩三日咁多的

新聞話日本東北部今早發生7.3級強烈地震, 都在福島附近的位置的, 希望今次唔會做成大災難啦
回復

powergun 發表於 2016-11-22 09:24:33 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2016-11-22 09:14
你都叫老!?! 唔係掛.... 我呢D太老唔生得BB, 學下其他野等第日養老用架, 哈哈~  ...

我花友叫我叔叔啦, 你話老唔老啦, 版主唔係兒孫成群嗎? 我依家咪學緊種花花, 等第時退休有個伴的

長腿根叔叔~ : P  發表於 2016-11-22 21:49
回復

jellyfishy 發表於 2016-11-22 17:48:29 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-11-22 09:24
我花友叫我叔叔啦, 你話老唔老啦, 版主唔係兒孫成群嗎? 我依家咪學緊種花花, 等第時退休有個伴的 ...

兒孫?! 根粉介就多

無生小孩呀, 自得其樂.
回復

powergun 發表於 2016-11-23 08:58:07 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日密雲, 間中有雨, 日間顯著轉涼, 氣溫15至22度, 現時21度

今日會轉冷啦, 大家要著多件衫了
回復

powergun 發表於 2016-11-24 09:04:46 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 有一兩陣微雨, 早上相當清涼, 氣溫14至17度, 現時15度

今日係相當舒服的, 涼涼地又唔覺凍, 不過似乎見唔到太陽的, 花花唯有用燈照下先
回復

jellyfishy 發表於 2016-11-24 09:05:04 |顯示全部樓層
早晨啊~~~~~~~~~~~~~ 明天要去台北上課了.
回復

powergun 發表於 2016-11-25 09:12:14 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 有一兩陣雨, 早上天氣清涼, 氣溫17至20度, 現時19度

星期五了, 上星期天文台預測呢個星期會好凍的, 最低會得12, 13度, 但事實上是較預期溫暖的, 希望今年唔好咁凍啦
回復

powergun 發表於 2016-11-26 07:55:14 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日多雲, 間中有雨, 天氣顯著轉涼, 氣溫14至21度, 現時20度

今日係11月份最後的週末, 昨晚一覺訓到依家, 好舒服的, 要返工就遲到了, 今早灰濛濛的, 但無雨, 大家慢慢享用了
回復

powergun 發表於 2016-11-27 09:01:42 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 天氣相當清涼, 日間短暫時間有陽光, 氣溫13至18度, 現時14度

今日係十一月份最後的週日, 今日已算凍的了, 但不是好凍的, 下星期會略為回暖的, 祝大家週日快樂
回復