羅漢松, 有咩意見整靚 d?

關閉 [複製鏈接]
作者: Agnes 發表于 2008-8-18 11:29:07
11737 118
Agnes 發表於 2008-8-22 23:45:31 |顯示全部樓層
聽保安說有另一座樓的天台大門吹甩了, 希望花花安好啦!也希望那米仔蘭果冇吹走啦!
回復

Alfphy 發表於 2008-8-22 23:58:10 |顯示全部樓層
原帖由 Agnes 於 2008-8-22 23:45 發表
聽保安說有另一座樓的天台大門吹甩了, 希望花花安好啦!也希望那米仔蘭果冇吹走啦!

OH MY GOD!!
回復

Agnes 發表於 2008-8-23 00:10:43 |顯示全部樓層
原帖由 Alfphy 於 2008-8-22 23:58 發表

OH MY GOD!!

冇問清楚道門有冇吹落街?初入伙時, 我聽過有天台住户的膠餐桌吹了落街, 現在我已把我的餐桌反轉放, 再在其上壓重物.
回復

Alfphy 發表於 2008-8-23 00:16:39 |顯示全部樓層
嘩! 成張台跌落街,條街都好危險!!!
你好醒目喎!有定心理準備,做足功夫啊!
回復

Agnes 發表於 2008-8-23 00:22:35 |顯示全部樓層
原帖由 Alfphy 於 2008-8-23 00:16 發表
嘩! 成張台跌落街,條街都好危險!!!
你好醒目喎!有定心理準備,做足功夫啊!

聽講好彩是掟向山邊, 但都係得人驚呀!成三十幾樓咁高「飄」張枱落街.
回復

Alfphy 發表於 2008-8-23 00:26:15 |顯示全部樓層
真係......
嘩!三十幾樓咁高「飄」張枱落街,真係講都無人信!!反而,話可能係UFO,都可能有人信!

咦!三十幾樓都有天台用啊?幾好喎!我以為係十幾層的唐樓或村屋係有天台用呢!睇來,我都好out下!
回復

Agnes 發表於 2008-8-23 00:42:51 |顯示全部樓層
原帖由 Alfphy 於 2008-8-23 00:26 發表
真係......
嘩!三十幾樓咁高「飄」張枱落街,真係講都無人信!!反而,話可能係UFO,都可能有人信!

咦!三十幾樓都有天台用啊?幾好喎!我以為係十幾層的唐樓或村屋係有天台用呢!睇來,我都好out下! ...

d 地產商好精, 捉到有類人嘅心理, 又喜歡種野玩, 但怕村屋唔安全, d 類單位咪最啱 lor, 所謂「特別單位」在香港都受歡迎架. 講真, 管理方面真係體貼, 每逢三號風球就會有保安call我做防風措施、 每星期有人掃樹葉、滅蚊、有黃蜂也可以免費安排專人去滅, 真係幾好架.
回復

Alfphy 發表於 2008-8-23 00:49:40 |顯示全部樓層
服務真係好好喎!
管理費貴唔貴?
回復

Agnes 發表於 2008-8-23 00:52:27 |顯示全部樓層
原帖由 Alfphy 於 2008-8-23 00:49 發表
服務真係好好喎!
管理費貴唔貴?

ok 貴啦!我交管理費都好順氣架!
回復

Alfphy 發表於 2008-8-23 00:57:00 |顯示全部樓層
咁服務咁周到,住戶當然滿意啦!
好似賣樓盤廣告咁…
回復

Agnes 發表於 2008-8-23 01:04:53 |顯示全部樓層
原帖由 Alfphy 於 2008-8-23 00:57 發表
咁服務咁周到,住戶當然滿意啦!
好似賣樓盤廣告咁…

死啦!我發現自己鍾意嗰樣野時就鍾意得好投入, 好似賣廣告咁!
我睇番講飲講食中「月餅啱唔啱食」和「鹿鳴春」兩個 post 我 d 言論, 人地真係以為蓮香樓和鹿鳴春有佣俾我.
回復

Alfphy 發表於 2008-8-23 02:16:51 |顯示全部樓層
哈哈哈,學d明星代言人話法,如果佢地唔好,就算俾左佣,都未必肯幫佢地做宣傳啊!
回復

Agnes 發表於 2008-8-23 10:37:23 |顯示全部樓層
原帖由 Alfphy 於 2008-8-23 02:16 發表
哈哈哈,學d明星代言人話法,如果佢地唔好,就算俾左佣,都未必肯幫佢地做宣傳啊

你說得對呀!如果是奸商, 仲幫佢宣傳就自己都失信用啦!
人人都要為自己的言論負責任, 我都要有事實根據和最 update經驗, 先夠膽公開講出佢地點好.
信口開河誤導各位花友就唔好啦!
回復

Alfphy 發表於 2008-8-23 10:59:26 |顯示全部樓層
係啊!而且紙係包唔住火....誠實才可以建立誠信....
我鍾意呢個網站,就係因為好多花友都好慷慨地把自己的經驗如實分享,令我獲益良多啊!
回復

Alfphy 發表於 2008-8-23 11:06:40 |顯示全部樓層
agnes,你視察左花園未啊?一切可安好?
回復

花草之家 發表於 2008-8-23 11:25:34 |顯示全部樓層
原帖由 Alfphy 於 2008-8-23 11:06 發表
agnes,你視察左花園未啊?一切可安好?

早晨!阿飛,我諗agnes今次有準備掛,佢尋日都冇講話聽到天台有野碌來碌去ga聲音。
回復

Agnes 發表於 2008-8-23 12:00:19 |顯示全部樓層
原帖由 花草之家 於 2008-8-23 11:25 發表

早晨!阿飛,我諗agnes今次有準備掛,佢尋日都冇講話聽到天台有野碌來碌去ga聲音。

聽到有少量滾地葫蘆, 午飯後會上去視察災情, 昨日保安上去綁實度門, 希望他們現在解封啦!
上次打風有幾個大花盆冇吹倒, 但好似有腳咁「行」開了半米遠.
回復

花草之家 發表於 2008-8-23 12:11:46 |顯示全部樓層
原帖由 Agnes 於 2008-8-23 12:00 發表

聽到有少量滾地葫蘆, 午飯後會上去視察災情, 昨日保安上去綁實度門, 希望他們現在解封啦!
上次打風有幾個大花盆冇吹倒, 但好似有腳咁「行」開了半米遠. ...

好叻o咼,識得行開d避風添

尋日d風真係好勁呀!屋苑裏面都吹斷好多樹。
回復

雲雲 發表於 2008-8-23 13:13:11 |顯示全部樓層
各位花花無事嗎?衾日係間屋感覺有搖搖地,有驚,重未看天台災情如何!
回復

花草之家 發表於 2008-8-23 18:51:12 |顯示全部樓層
原帖由 雲雲 於 2008-8-23 13:13 發表
各位花花無事嗎?衾日係間屋感覺有搖搖地,有驚,重未看天台災情如何!

我d花花好彩冇事,淨係棵山藥吹斷左,而家得番2塊葉咋。
雲雲,你天台d植物冇事丫馬。
回復