作者: jellyfishy 發表于 2008-8-4 10:50:32
7709 75
claudiatang 發表於 2009-2-13 15:54:33 |顯示全部樓層
60# carlo

同道中人呀﹗你是每周六晚看有線或是上其它網重看?
回復

carlo 發表於 2009-2-13 15:55:17 |顯示全部樓層
38# prodorothyhkg

菲媽﹗你會錯意了。我指有個網站會重播有線怪談的節目。最近沒有新帖。不是指我們的園藝館。
claudiatang 發表於 2009-2-10 14:49

証明您唔睇我個 BLOG 啦 !   有介紹架 !  集集更新架 !
http://www.tudou.com/playlist/pl ... 30&iid=25335538
回復

cotychan 發表於 2009-3-17 14:09:31 |顯示全部樓層
我初時搬入而家住呢間房都有奇怪事發生.有一次我洗衫(用洗衣機連乾),拎返啲衫出嚟,發現多咗套o靚妹衫,仲係粉紅色,嚇到我即刻掉咗佢(我得一個囝).之後我老公喺浴室沖涼,我喺入面鏡台洗面,本來我地兩個喺度傾梗計,傾咗佢洗頭咁唔講啦!但之後我聽到有個女人講嘢(係浴室入面),咁我老公嗰時洗梗頭,聽唔清楚,以為我講嘢,就問我講乜,嗰時都成半夜點幾,我好驚(既然佢都聽到,証明唔係我聽錯,但我都答佢話一陣先講,等佢沖完涼入房我先同佢講番件事.跟住同一晚,我地喺房睇電視,入面個窗係關住既,但窗簾竟然自己郁(好似俾人喺下面不停搖咁).我老公嗰時瞓著咗,咁我叫醒佢睇,之後佢好惡咁講嗰四個字粗口,之後就清淨晒.
回復

claudiatang 發表於 2009-3-17 14:21:42 |顯示全部樓層
嘩,換了我四隻腳跑都嫌慢。你還敢住,真勁﹗
回復

cotychan 發表於 2009-3-18 11:52:28 |顯示全部樓層
嘩,換了我四隻腳跑都嫌慢。你還敢住,真勁﹗
claudiatang 發表於 2009-3-17 14:21

之後再無奇怪事發生LU.而家都住咗五年,而且我住公屋,嗰陣時係新建既,佢唔會無端端換屋俾你.
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-3-18 12:01:39 |顯示全部樓層
好驚喎!自己一家幾口,衫又係自己洗,無啦啦多套細路女衫,嘩,仲有女人講野!學 claudia 話齋,真係四隻腳都嫌跑得慢啦!
回復

cotychan 發表於 2009-3-18 12:49:54 |顯示全部樓層
好驚喎!自己一家幾口,衫又係自己洗,無啦啦多套細路女衫,嘩,仲有女人講野!學 claudia 話齋,真係四隻腳都嫌跑得慢啦!
虛宿寶瓶 發表於 2009-3-18 12:01

我嗰時都好驚,嗰陣我老公揸夜更小巴,晚晚唔喺屋企,結果佢叫個全身都有紋身既FD喺我屋企打地鋪,我先敢瞓,嗰個人未嚟之前,我涼都唔敢沖呀!
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-3-18 12:51:51 |顯示全部樓層
新建樓及效區都會有呢D問題,人口多左(陽氣)就冇事嫁喇~
回復

claudiatang 發表於 2009-3-18 12:52:38 |顯示全部樓層
唉﹗真難為你。換屋又不是那麼容易。
回復

羊咩咩 發表於 2009-3-30 00:16:09 |顯示全部樓層
多左件衫................
回復

八王爺 發表於 2009-3-30 12:53:31 |顯示全部樓層
好正呀!
我咁大個人都未遇過啲咁嘅嘢!
回復

lillian02 發表於 2009-4-22 23:10:34 |顯示全部樓層
搬入去冇拜四角?
我阿媽會咁做...
回復

cotychan 發表於 2009-4-23 15:12:37 |顯示全部樓層
好正呀!
我咁大個人都未遇過啲咁嘅嘢!
八王爺 發表於 2009-3-30 12:53

你...你唔係講梗我嗰POST呀?好正?!晚晚得我同個囝喺屋企!夜晚內急都唔敢去厠所呀!
回復

cotychan 發表於 2009-4-23 15:16:14 |顯示全部樓層
搬入去冇拜四角?
我阿媽會咁做...
lillian02 發表於 2009-4-22 23:10

裝修嗰牌唔係黃色暴雨都日日落大雨,個囝又細,隻佬又要返工,自己無時間拜,叫咗啲裝修工人開工前拜,佢地做三行都好住呢啲嘢,我諗佢地有拜啩?!
回復

prodorothyhkg 發表於 2009-4-23 15:35:51 |顯示全部樓層
拜四角要自己做架喎!
回復

cotychan 發表於 2009-4-23 16:12:08 |顯示全部樓層
我而家住油塘,舊居牛頭角,嗰時油塘未有港鐵所以嚟呢度好唔方便,無辦法先叫人地拜,可能新樓無人氣,嗰陣時先有呢啲事發生,呢幾年都無LU.
回復