作者: jellyfishy 發表于 2008-8-4 10:50:32
7704 75
唔好意思jfung,水母版主唔小心 delete左你之前個 post, 家下幫你開番個帖,但就無晒之前d對話,真係唔好意思呀~
虛宿寶瓶 發表於 2008-8-4 11:52:27 |顯示全部樓層
既然個 post 吉左,就等我又放 d 野入去啦!

講開凶宅,我唔知算唔算經住過呢?

我幼稚園o個陣住北角,爸爸一直都住香港島,唔知做乜要搬去九龍!可能因為佢番工要番尖沙咀掛!於是我讀完幼稚園o個個夏天我地就搬左!

住落左之後,屋企個工人就開始同 d 鄰居、看更熟左,開始八好多新聞番黎!又話我地個單位,住親入黎嘅夫婦都係離婚收場,又話曾經有個男人係屋企睇報紙嘅時候,見到有對腳係佢前面,但佢拉低張報紙少少嘅時候又見唔到有上身!又話我地個租比期他單位平咁多因為佢鬧鬼!

住左年零兩年左右,我細佬出世,阿爸阿媽感情開始唔好!有一次,我諗細佬應該未夠一歲,佢無端端喊唔停口,抱佢去到邊都喊,除左阿媽房之外,喊足兩、三日,睇醫生都話佢冇事!工人有 d 迷信,建議阿媽帶細佬去黃大仙求番支簽睇下咩事!內容我就唔記得啦 or 佢地唔敢比我知!我只係知道o個日細佬契左比黃大仙,之後番到黎就唔喊啦!

年份嘅野我唔太清楚記得,只係知道林良惠做香港小姐o個年,阿媽阿爸已經分居夠左兩年仲離埋婚,阿爸仲同第二個結婚添!我同阿媽、細佬住到我六年班下學期就搬左啦!
回復

KATY 發表於 2008-8-4 12:05:33 |顯示全部樓層
睇完毛管棟 !!!!!
好驚呀 ~
回復

alexand52028 發表於 2008-8-4 12:17:57 |顯示全部樓層
慘...好可怕...
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-8-4 12:23:33 |顯示全部樓層
原帖由 KATY 於 2008-8-4 12:05 發表
睇完毛管棟 !!!!!
好驚呀 ~

我細個住o個度都驚架,半夜去廁所我唔會望窗同望鏡!窗都會帶埋窗簾,如果記得的話,咁開左燈就唔會見到反光及倒影!
仲有,睡房期中有一邊牆有個印,大人手板咁上下大,可能係之前油漆整花左,抹都抹唔甩!個印好似日本鬼片 d 夜叉咁!好長頭髮,仲有支手杖咁!(少少抽像,自己諗下啦!)
回復

ChrisTsui 發表於 2008-8-4 12:32:54 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-8-4 12:23 發表

我細個住o個度都驚架,半夜去廁所我唔會望窗同望鏡!窗都會帶埋窗簾,如果記得的話,咁開左燈就唔會見到反光及倒影!
仲有,睡房期中有一邊牆有個印,大人手板咁上下大,可能係之前油漆整花左,抹都抹唔甩!個印好似日本鬼片 d 夜叉咁!好 ...

咁你細個都算大膽啦,比著我一定叫屋企人搬走~
回復

羊咩咩 發表於 2008-8-4 12:33:46 |顯示全部樓層
bbq凶宅最得人驚.............
回復

比得大帝 發表於 2008-8-4 12:35:36 |顯示全部樓層
我又講吓d我自己唔信啲嘢

我個仔約2歲時, 我同佢去我細佬屋企, 我個仔一向都好乖, 但去到佢屋企, 佢大喊, 唔肯入屋, 而我細佬夫婦二人則你睇我, 我睇你, 好似想講又唔想講, 我細佬叫我帶個仔回家, 後來佢同我講, 佢屋企有嘢, 而細路仔係睇到嘅.

同一件事,
我細佬兩夫婦於是去睇風水 or something like that, 果個人同佢講: 你個仔前世做咗好事, 幫咗個人, 而家果個人晚晚都嚟"照顧"你個仔,

當時佢個仔約7-8歲.

於是佢地回家問個仔有冇見到嘢, 佢個仔話: 我講你地一定話我講大話, 我唔講,

最後佢個仔話每晚有個大人睇住佢瞓覺.
回復

羊咩咩 發表於 2008-8-4 12:39:07 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-8-4 12:35 PM 發表

我個仔約2歲時, 我同佢去我細佬屋企, 我個仔一向都好乖, 但去到佢屋企, 佢大喊, 唔肯入屋, 而我細佬夫婦二人則你睇我, 我睇你, 好似想講又唔想講, 我細佬叫我帶個仔回家, 後來佢同我講, 佢 ...

難得佢咁細個唔驚
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-8-4 13:20:12 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-8-4 12:35 發表

我個仔約2歲時, 我同佢去我細佬屋企, 我個仔一向都好乖, 但去到佢屋企, 佢大喊, 唔肯入屋, 而我細佬夫婦二人則你睇我, 我睇你, 好似想講又唔想講, 我細佬叫我帶個仔回家, 後來佢同我講, 佢 ...

嘩!其實好驚啫!好在佢冇惡意!
回復

江江 發表於 2008-8-4 13:25:54 |顯示全部樓層
當年山泥倒塌旭xxxx....
隔離的大 厦都傳出小朋友看到有啲xxx在屋內穿牆入舍
回復

比得大帝 發表於 2008-8-4 13:38:55 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2008-8-4 12:39 發表

難得佢咁細個唔驚

其實佢好驚, 每晚都唔肯瞓, 問佢點解佢又唔講
回復

jellyfishy 發表於 2008-8-4 13:59:05 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-8-4 13:38 發表

其實佢好驚, 每晚都唔肯瞓, 問佢點解佢又唔講

咁後來又點呀?
回復

RIO 發表於 2008-8-4 14:00:09 |顯示全部樓層
搞錯tim
回復

比得大帝 發表於 2008-8-4 14:02:35 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-8-4 13:59 發表

咁後來又點呀?

好似個風水佬話佢等到個細路唔知十幾歲就會走, 後來好似真係冇咗事
回復

比得大帝 發表於 2008-8-4 14:10:58 |顯示全部樓層
好多嘢, 人類啲智慧解釋唔到就會用鬼神嚟作為最終答案
回復

KATY 發表於 2008-8-4 15:12:22 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-8-4 14:02 發表

好似個風水佬話佢等到個細路唔知十幾歲就會走, 後來好似真係冇咗事

晚晚對住果味野 ,
仲要頂咁耐...... 點涯呀....... ????
回復

比得大帝 發表於 2008-8-4 15:39:08 |顯示全部樓層
兇眼果條靚仔起初都好驚, 後來同d嘢做咗朋友
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-8-4 16:06:04 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-8-4 15:39 發表
兇眼果條靚仔起初都好驚, 後來同d嘢做咗朋友

兇眼?咁熟嘅?乜佢真係見到野咩?
回復

比得大帝 發表於 2008-8-4 16:11:41 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-8-4 16:06 發表

兇眼?咁熟嘅?乜佢真係見到野咩?

兇眼 or 鬼眼?  我有冇記錯戲名呀, Bruce Willis 做果套, 有條靚仔成日見到鬼果套呢, Bruce Willis 自己死咗都唔知果套呢.
回復

1234下一頁