悶悶地,玩遊戲:瞎子摸象 (10月之星已經誕生:mayl12)

作者: 孖吉 發表于 2013-6-10 18:33:40
32598 1154
金剛 發表於 2013-8-1 13:30:23 |顯示全部樓層
569帖 #110  圖片大左,縮圖會較清楚

依架有兩位分別97分和95分,我期待有雙冠軍出現,哈哈!

還有這張大家未估到,賽果下午六點公佈

和議羅望子  發表於 2013-8-1 18:10
簡單啦!係“羅望子”  發表於 2013-8-1 15:25
回復

金剛 發表於 2013-8-1 16:09:37 |顯示全部樓層
神農侍  簡單啦!係“羅望子”

想食 阿参叻沙 添 :P  發表於 2013-8-1 16:19
回復

金剛 發表於 2013-8-1 16:28:18 |顯示全部樓層

七月之星^^競猜遊戲計算得分如下:

http://hkplants.com/forum.php?mo ... 32&fromuid=5824

547帖#104 蛛絲回歡草     答中者: hiatus (3分)     和議者: coconut (l分)
549帖#105 黃玉蘭         答中者: coconut (3分) 和議者: Melb (l分)
550帖#106 咖啡(麝香貓)      答中者: hiatus (3分)     和議者: mayl12 (l分)  
552帖#107 福木           答中者: coconut (3分) 和議者: mayl12 (l分)
553帖#108 依蘭香         答中者: hiatus (3分)     和議者: coconut (l分)
566帖#109 結香           答中者: mikecho (3分)  和議者: coconut (l分)
569帖#110 羅望子         答中者: 神農侍  (3分)  和議者:  沒有人 (l分)
570帖#111苦楝            答中者: fnv234 (3分)   和議者: coconut (l分)
572帖#112小莕菜          答中者: hiatus  (3分)    和議者: mikecho (l分)
573帖#113合歡花          答中者: mikecho (3分)  和議者: coconut (l分)

七月份賽果公佈: fnv234  97分, natsuki  95分, 畢孤單  43分, hiatus 45分, mayl12  42分, coconut 37分,
                          吉花 11分, rrr888 10分,  mikecho 13分,神農侍 12分 適少少 3分, Melb 3分, jack872184 1分

感謝孖吉師兄獎賞

評分

查看全部評分

回復

金剛 發表於 2013-8-1 16:44:28 |顯示全部樓層
孖吉  想食 阿参叻沙 添

謝謝!^^  發表於 2013-8-1 20:01
回復

金剛 發表於 2013-8-1 18:53:12 |顯示全部樓層
恭喜fnv234成為七月之星

回復

fnv234 發表於 2013-8-1 18:56:19 |顯示全部樓層
其實Natsuki師兄都好勁,佢估到嘅好多我都唔識

恭喜版主榮登星座!  發表於 2013-8-2 22:18
弓喜Bily做咗七月之星!  發表於 2013-8-2 20:43
七月之星 (加3分)  發表於 2013-8-2 10:47

評分

查看全部評分

回復

金剛 發表於 2013-8-1 19:12:45 |顯示全部樓層
fnv234 發表於 2013-8-1 18:56
其實Natsuki師兄都好勁,佢估到嘅好多我都唔識

有同感Natsuki 真的好利害,原本你領先,他竟連中五題,唔知真係以為通水咁你年紀咁輕就咁勁,好佩服仲有畢孤單佢連條買麻藤都識就知佢唔簡單...
仲有好多卧虎藏龍的花友,有緣識到咁多志同道合的朋友,真係好開心呀! 孖吉樓主可能要發英雄帖擺英雄宴,哈哈

評分

查看全部評分

回復

金剛 發表於 2013-8-1 19:54:15 |顯示全部樓層

各位晚安

晚安!  發表於 2013-8-1 19:59
回復

孖吉 發表於 2013-8-2 10:56:55 |顯示全部樓層
多謝 金剛師兄 整個7月的努力,七月之星終於誕生:

七月之星 fnv234

Natsuki,畢孤單,hiatus 都有傑出表現,真係好勁!其他園友都好犀利,希望大家下個回合不要留手

評分

查看全部評分

回復

畢孤單 發表於 2013-8-2 12:17:37 |顯示全部樓層
恭喜 fnv234!

評分

查看全部評分

回復

natsuki 發表於 2013-8-2 14:50:11 |顯示全部樓層
恭喜 Billy~~~

評分

查看全部評分

回復

金剛 發表於 2013-8-2 17:11:39 |顯示全部樓層
玩遊戲前先聽聽這首歌,激發吓大腦潛能Maksim-Flight Of The Bumble Bee) .
回復

吉花 發表於 2013-8-2 19:42:59 |顯示全部樓層
金剛 發表於 2013-8-2 17:11
玩遊戲前先聽聽這首歌,激發吓大腦潛能Maksim-Flight Of The Bumble Bee) .

好犀利啊!!彈咁快手唔會抽筯咩
話說佢彈琴嘅表情好搞笑,好似好痛苦咁,彈完即刻解脫

我相信天份,有習氣這會事,我好細個的時候d手指也會像彈琴般郁動,自小我對音樂好敏感,不過好易聽到喊  發表於 2013-8-3 17:40
練開應唔會抽筋,能夠有咁好的演出,佢應該係好享受整個演奏過程...  發表於 2013-8-3 17:33
回復

金剛 發表於 2013-8-4 14:12:11 |顯示全部樓層
禮物昨日已順利送出^^明天會開始八月份的競猜遊戲,大家準備接招

評分

查看全部評分

回復

金剛 發表於 2013-8-4 14:47:21 |顯示全部樓層

別樹一格最佳演繹
回復

吉花 發表於 2013-8-4 15:06:55 |顯示全部樓層

生命之樹---猴面包樹,裏面肯定好多水,最佳儲水之樹

明天開始^^  發表於 2013-8-4 15:48
和議  發表於 2013-8-4 15:44
回復

金剛 發表於 2013-8-4 15:44:42 |顯示全部樓層
吉花 發表於 2013-8-4 15:06
生命之樹---猴面包樹,裏面肯定好多水,最佳儲水之樹

天空之城
回復

金剛 發表於 2013-8-4 16:10:17 |顯示全部樓層

Somewhere Out There

jack872184  有

有  發表於 2013-8-4 16:14
回復

孖吉 發表於 2013-8-4 22:06:12 |顯示全部樓層
金剛師兄:

我想鼓勵多啲人玩,8月的計分作如下更改:
1) 最先答中得1分
2) 設每月優惠,每人每月第一次答中可多得2分 (即共3分)
3) 繼續有和議,但和議不會立即獎分,而會計算每月之星分數 (每月之星計算不變)
4) 除每月之星外,加設兩個表現獎,會有獎分。

不知金剛師兄有阿意見?

^^好提議!謝謝孖吉師兄  發表於 2013-8-5 17:07
回復

hiatus 發表於 2013-8-5 15:34:29 |顯示全部樓層
恭喜fnv234版主^^
孖吉師兄的提議很好呀, 多啲人玩開心嘀,寓教於樂,何樂而不為

^^多謝各位參予  發表於 2013-8-5 17:07
回復