小寶天地

作者: 小寶 發表于 2008-6-2 23:41:49
504770 8743
小寶 發表於 2010-4-8 00:48:59 |顯示全部樓層
有無留返D位俾大島巨種節瓜呀?
今年最高記緣暫時為60CM高咋(因還未剪落來) ...
llaus 發表於 2010-4-7 08:07 PM

放埋响冬瓜一齊得嗎? 節係係咪要起棚架? 淨係支柱ok嗎?
回復

小寶 發表於 2010-4-8 00:51:15 |顯示全部樓層
多謝大寶及小寶昨天嘅熱情招待

好玩、好味、好溫馨,仲好多禮物添~
BanbieChan 發表於 2010-4-7 10:07 PM

公主唔該哂你呀, 小寶事前安排不周, 經常走來走去, 多得公主貴人幫我招呼客人咋
回復

小寶 發表於 2010-4-8 00:52:39 |顯示全部樓層
我自己都唔記得為柚子大菜糕影相呀 !
fianfumy 發表於 2010-4-7 11:08 PM

多謝fian的cake, 真係好味, 我好enjoy呀~~仲有katrina妹妹幫我除草, 仲成日叫埋我開工添~
回復

小寶 發表於 2010-4-8 00:53:27 |顯示全部樓層
小寶已經唔記得我喇 ,不過多謝你D苗苗.
athernas 發表於 2010-4-7 11:19 PM

athernas , 唔好意思, 下次叫埋你來玩啦
回復

小寶 發表於 2010-4-8 00:55:50 |顯示全部樓層
有好野食好野玩梗要到!
多谢大小宝盛情招待,块农地比我地搞到天翻地覆
好壮观既动物园,大开眼 界...
草民 發表於 2010-4-7 11:54 PM

多謝草民來到! 仲要落手落腳幫我搭建個瓜棚!
回復

小寶 發表於 2010-4-8 00:57:54 |顯示全部樓層
多謝大小寶,真係好開心,可以見到d好朋友,食物美味,狗狗可愛.仲要多謝積媽苗苗,草民兄種子.小寳牌菜菜今晚食 ...
cobie 發表於 2010-4-8 12:16 AM

小寶最開心係見到cobie, cobie精神左又靚左
回復

小寶 發表於 2010-4-8 00:59:53 |顯示全部樓層
回復 6829# hellokitty_971
我想問你地呢, 有人要"夢卜", "黃瓜"種子嗎?
因為唔想係分享版, 被職業分享者分享,
種子係朋友爸爸, 係大陸帶返來給我架,
袋面只係寫住"夢卜", "黃瓜", 唔知咩品種

===================
邊位農友朋友想要蘿蔔 (唔知係紅定白呢?)和黃瓜 (即青瓜)呢?  請你地pm農版新進 hellokitty啦 ~
回復

hellokitty_971 發表於 2010-4-8 01:06:13 |顯示全部樓層
回復  hellokitty_971
我想問你地呢, 有人要"夢卜", "黃瓜"種子嗎?
因為唔想係分享版, 被職業分享者分享, ...
小寶 發表於 2010-4-8 00:59

THANKS 你呀("夢卜"唔知咩色)
回復

小寶 發表於 2010-4-8 01:14:13 |顯示全部樓層
THANKS 你呀("夢卜"唔知咩色)
hellokitty_971 發表於 2010-4-8 01:06 AM

唔洗客氣, 我都同意你講果d"職業分享者"的言論呀

老師話我搞網聚, 其實邊係吖, 我呢個只係小小的私聚之嘛

另外老師牌紅刀豆發芽率100%, 小寶種唔哂, 有兩棵都可以攞出來分享有興趣的pm我啦~
草民在側邊話: 一定要有地才好種呀!
回復

fianfumy 發表於 2010-4-8 02:01:58 |顯示全部樓層

好彩今次整的蛋糕都好好味 . 這款我是第1次整, 阿女女成日要我整咋, 本來是想整雜莓芝士餅, 不過這2天都買唔到靚的草莓做裝飾囉....

真係要好多謝大小寶招待我們 , 他們坐下食嘢的時間真係冇乜 , 真是讓她們辛苦哂呀 , 仲要應酬katrina 除草的工作呀 !

仲有小狗樂園真係好開心呀 , 連katrina 小妹妹都不怕呀 , 又見到我最心愛的小狗" 白威"  , 小花... 我又有少少鐘意咗你啦 , 雄仔 : 我一樣咁鐘意你架....
回復

kenjoey999 發表於 2010-4-8 06:39:43 |顯示全部樓層
小寶你好,我看過你之前的帖知道你有開田經驗,想請教下開田步驟,因我就黎有一塊約二百呎田可以種下野,塊地已經整平左,不過有幾棵大樹擋了點光,你都知我是新手一名啦,要買什麼工具及肥料呢?

唔該晒你啊!
回復

athernas 發表於 2010-4-8 09:04:16 |顯示全部樓層
athena, 唔好意思, 下次叫埋你來玩啦
小寶 發表於 2010/4/8 00:53

嘻, 係我唔好,少上黎玩咋. 再上次去你度,惡e有叫架,不過我公司有活動去唔到,都好想睇下你塊田係點就真.
回復

hellokitty_971 發表於 2010-4-8 12:29:32 |顯示全部樓層
唔洗客氣, 我都同意你講果d"職業分享者"的言論呀

老師話我搞網聚, 其實邊係吖, 我呢個只係小小的私聚之嘛

另外老師牌紅刀豆發芽率100%, 小寶種唔哂, 有兩棵都可以攞出來分享有興趣的pm我啦~
草民在側邊話: 一定要有地才好種呀!

多謝你先呀, 小寶, 我唔要啦, 因為我有好多苗,
等好天, 會轉落發泡膠箱,
回復

惡姨 發表於 2010-4-8 13:12:45 |顯示全部樓層
放埋响冬瓜一齊得嗎? 節係係咪要起棚架? 淨係支柱ok嗎?
小寶 發表於 2010-4-8 00:48

小寶, 冇問題, 瓜棚比左大冬瓜用, 放唔到節瓜咪再搭多個囉, 不過要馮先生, 馮小姐, 草民哥哥&軍曹弟弟一齊黎整囉....
回復

軒軒 發表於 2010-4-8 13:56:37 |顯示全部樓層
馮生應該沒問題!我估
回復

JicJicmom 發表於 2010-4-8 15:57:28 |顯示全部樓層

小寶牌菜菜大變身 :
我D親戚, 可能係菜虫 / 夜盜蛾幼虫托世.....
回復

miku 發表於 2010-4-8 16:02:18 |顯示全部樓層
你地玩得好開心咁!
最衰果日我無來一齊參與啦add8icon
希望快d再搞過
(不過要等我感冒好番先add6icon)
回復

惡姨 發表於 2010-4-8 16:20:08 |顯示全部樓層
馮生應該沒問題!我估
軒軒 發表於 2010-4-8 13:56

馮先生冇問題, 馮小姐都冇問題啊....
回復

小寶 發表於 2010-4-8 16:21:20 |顯示全部樓層
回復 6850# fianfumy
仲有小狗樂園真係好開心呀 , 連katrina 小妹妹都不怕呀 , 又見到我最心愛的小狗" 白威"  , 小花... 我又有少少鐘意咗你啦 , 雄仔 : 我一樣咁鐘意你架....
==========================
小花話佢都好喜歡你呀
回復

小寶 發表於 2010-4-8 16:23:18 |顯示全部樓層
回復 6856# JicJicmom

小寶牌菜菜大變身 :
我D親戚, 可能係菜虫 / 夜盜蛾幼虫托世.....  

==================
嘩,你d親戚利害呀, 識得幫佢地變身變左咁多士多啤梨, 青瓜...好正呀!
回復