農業習作 -新春編 (窈窕青棗)

作者: maymay靚 發表于 2008-5-15 01:20:32
98536 1448
maymay靚 發表於 2008-12-19 11:44:18 |顯示全部樓層
原帖由 athernas 於 2008-12-18 14:53 發表
我本來想25號上去,但d朋友話上面現在好亂唔好去住.d人因為冇$返鄉下,明搶劫.
大家要小心,最好多d人一起去.

丸子: 無咁誇張, 唔駛怕, (我係識途老馬),,,,
回復

maymay靚 發表於 2008-12-19 12:09:35 |顯示全部樓層
今日又 post d 相 引一下大家先
花卉世界 唔只得 花 / 用品買
仲有 裝飾批發行 , 包裝批發行.....
相信 聖誕節 大家都有 party , 少不了交換禮物, 禮物就當然要包得靚靚地啦, 但香港買一張靚花紙,
閒閒地都要 10蚊 / 8蚊 張 (當然唔係 $10/3卷 個款質地啦) 每年花費在花紙上都好多錢呀!!!!

我入左其中一間, 乜款紙都有, 禮物盒亦有... 眼花撩亂!!!
我就揀了 - 和紙質地既包裝紙 + 絲帶
埋單 =  31(人仔)
             花紙 8/包 (18張) x 2
             絲帶 15/卷

***今年包到手軟啦!!!
回復

曇花一現 發表於 2008-12-19 12:19:25 |顯示全部樓層
maymay比你講到好吸引
新年前要走返轉先 
回復

小寶 發表於 2008-12-19 12:21:10 |顯示全部樓層
呢個星期日去下先
回復

maymay靚 發表於 2008-12-19 13:06:48 |顯示全部樓層
係咪好吸引呢....

仲有...又可食埋晚飯先回港 --

燒蠔 ..岩食嗎??  (3蚊隻) 仲有款叫 - 富貴苗, 都好好食, 似豆苗, 但有莖的 (15蚊)
DSC01084X.JPG DSC01086X.JPG

仲有 青椒 & 尤魚 (唔駛客氣 - 隨便)
回復

sandylam 發表於 2008-12-19 13:24:59 |顯示全部樓層
小寶等埋我地一齊去呀~

不過,我男友試過係深圳光天化日比幾個大漢圍住搶野.
雖然我地大叫最後嚇走左佢地,但佢以後去深圳都一定唔比我自己去,同朋友都唔得.佢一定要同我去先比我上大陸架.
回復

athernas 發表於 2008-12-19 13:48:02 |顯示全部樓層
剛剛想放棄就被你哋講到心動喇.
我都好想去啊,始終魔鬼戰勝了.
回復

新仔 發表於 2008-12-19 13:55:37 |顯示全部樓層
原帖由 maymay靚 於 2008-12-19 13:06 發表

燒蠔 ..岩食嗎??  (3蚊隻) 仲有款叫 - 富貴苗, 都好好食, 似豆苗, 但有莖的 (15蚊)

仲有 青椒 & 尤魚 ( ...

流晒口水添!
回復

亞實 發表於 2008-12-19 13:58:53 |顯示全部樓層
因為我D普通話不靈光, HEHE

自己去又唔識路

我都好想跟你地去!!!
回復

mei524 發表於 2008-12-19 14:26:40 |顯示全部樓層
maymay
妳講廣洲個花卉,
可否給我地址同名,
我衹去過"廣洲鳥魚蟲花卉市場",
妳講的是否另外一個。
回復

farfeifar 發表於 2008-12-19 14:59:35 |顯示全部樓層
12月27或姐28號一齊去呀?有冇人join姐~
回復

曇花一現 發表於 2008-12-19 16:48:27 |顯示全部樓層
原帖由 maymay靚 於 2008-12-19 13:06 發表
燒蠔 ..岩食嗎??  (3蚊隻) 仲有款叫 - 富貴苗, 都好好食, 似豆苗, 但有莖的 (15蚊)仲有 青椒 & 尤魚 ( ...

有無按摩介紹呀 ...
我係一隻骨精
回復

maymay靚 發表於 2008-12-24 09:45:35 |顯示全部樓層
好多日無上黎, 追帖追到(朔氣) add5icon
不過首先同大家講聲 - "MERRY CHRISTMAS"
請大家食 我首次做既 (芒果糯米糍) 作禮物啦... 鳴謝 fianfumy教路
211208 009X.JPG
回復

BanbieChan 發表於 2008-12-24 09:54:54 |顯示全部樓層
聖誕快樂

食嘢先
回復

maymay靚 發表於 2008-12-24 09:59:30 |顯示全部樓層
斑比...好味嗎!! 比 d 意見
回復

小寶 發表於 2008-12-24 10:05:21 |顯示全部樓層
小寶等埋我地一齊去呀~http://a2233.myweb.hinet.net/msn/cactus/cactus%20(23).gif

不過,我男友試過係深圳光天化日比幾個大漢圍住搶野.
雖然我地大叫最後嚇走左佢地,但佢以後去深圳都一定唔比我自己去,同朋友都唔 ...
sandylam 發表於 2008-12-19 13:24

係呀, 一個人去唔得架,
我去左深圳喇, 有幾個人去, 又有本土朋友同胞一齊, 無有怕
回復

小寶 發表於 2008-12-24 10:07:11 |顯示全部樓層
因為我D普通話不靈光, HEHE

自己去又唔識路

我都好想跟你地去!!!
sifenamok 發表於 2008-12-19 13:58

佢地識廣東話架喇...不過見到你參加左27號花草樹木會, 記得上去講下價...
回復

小寶 發表於 2008-12-24 10:09:56 |顯示全部樓層
好多日無上黎, 追帖追到(朔氣) add5icon
不過首先同大家講聲 - "MERRY CHRISTMAS"
請大家食 我首次做既 (芒果糯米糍) 作禮物啦... 鳴謝 fianfumy教路
83742 ...
maymay靚 發表於 2008-12-24 09:45

一睇就知好味道啦
回復

Agnes 發表於 2008-12-24 10:16:55 |顯示全部樓層

早晨 maymay靚、公主、小寶和各位靚女,祝聖誕快樂!
食件昨晚自製的日式芝士蛋糕做早餐啦! ]
P1030066 (Small).JPG
回復

BanbieChan 發表於 2008-12-24 10:26:53 |顯示全部樓層
斑比...好味嗎!! 比 d 意見
maymay靚 發表於 2008-12-24 09:59

回復