農業習作 -新春編 (窈窕青棗)

作者: maymay靚 發表于 2008-5-15 01:20:32
98544 1448
maymay靚 發表於 2008-12-18 11:01:24 |顯示全部樓層
far. 當然有啦, 好多好多, 有木, 有鐵, 有竹...... 眼花撩亂
回復

farfeifar 發表於 2008-12-18 11:25:41 |顯示全部樓層
花草樹木個邊組緊團去啊, 但個度d人我又唔係太識...
有冇人想join佢地去啊??我勁想去bor!
maymay靚你會去多次嘛?hehe~
回復

maymay靚 發表於 2008-12-18 12:41:53 |顯示全部樓層
我自己識去, (去過好多次),唔會 join 佢地啦,
兩星期後會再去, 因訂做左 (竹椅).. 可攞貨啦!!
回復

farfeifar 發表於 2008-12-18 12:46:57 |顯示全部樓層
你搞到我勁想去下tim, 不過黎緊到12月26都唔得閒, 多野搞...
我打算12月27 or 28個日去行下, 有冇人join呢??hehe~
回復

亞實 發表於 2008-12-18 12:52:20 |顯示全部樓層
想問下竹椅是怎樣的?

我想買門口果張榣榣秋千椅, 你可唔可以幫我問下幾多錢?

點送貨, 九龍灣?&q賣 $1680, 好貴!

但好想買!
回復

maymay靚 發表於 2008-12-18 12:52:57 |顯示全部樓層
27 / 28 號我要 先 confirm 兩張椅有無得攞先,,
但難得有連續幾日假我又想去廣州喎, o個度 - 花卉批發, 仲大仲平,
同一個木架我在廣州買 $80, 深圳要 $150
回復

maymay靚 發表於 2008-12-18 12:56:48 |顯示全部樓層
原帖由 sifenamok 於 2008-12-18 12:52 發表
想問下竹椅是怎樣的?

我想買門口果張榣榣秋千椅, 你可唔可以幫我問下幾多錢?

點送貨, 九龍灣?&q賣 $1680, 好貴!

但好想買!

你在 園藝茶座 個邊話想要 千秋...!!
你睇下 >>>
http://www.hkplants.com/redirect.php?tid=16951&goto=lastpost#lastpost
回復

亞實 發表於 2008-12-18 12:58:25 |顯示全部樓層
我都好想去!!!

可唔可以比廣州個地址我, 如果廣州搭直通車都好方便,

不過時間就長d !
回復

yuwaiman 發表於 2008-12-18 13:00:30 |顯示全部樓層
原帖由 farfeifar 於 2008-12-18 12:46 發表
你搞到我勁想去下tim, 不過黎緊到12月26都唔得閒, 多野搞...
我打算12月27 or 28個日去行下, 有冇人join呢??hehe~

唔使怕喎, 有好多都係唔識架, 第一次去的
回復

亞實 發表於 2008-12-18 13:02:13 |顯示全部樓層

回復 947# maymay靚 的帖子

係r !!
好多謝你!!
請你如果可以的話, 幫我問下價, thank  you!!!
回復

maymay靚 發表於 2008-12-18 13:03:41 |顯示全部樓層
原帖由 sifenamok 於 2008-12-18 13:02 發表
係r !!
好多謝你!!
請你如果可以的話, 幫我問下價, thank  you!!!

B&Q 賣 $1680. 唔好買呀,  個度賣 $580 咋, 廣州賣 $220.......唔好心急呀!!
回復

亞實 發表於 2008-12-18 13:12:12 |顯示全部樓層

回復 951# maymay靚 的帖子

好驚喜的價錢,
多謝你!,在香港買1張 = 廣州買8張呢!
回復

fianfumy 發表於 2008-12-18 13:16:39 |顯示全部樓層
原帖由 maymay靚 於 2008-12-18 10:27 發表
多得這新開既 釣虾場 (將老公 + 仔仔 放在此) 我才可以盡情購物

洋蔥 ..hum.gif maymay靚 ...下次我又要去 , 帶埋我呀 maggie -- hehe笑.gif
回復

sandylam 發表於 2008-12-18 13:30:39 |顯示全部樓層
靚靚又引我...
我已經想去好耐,但大家次次都約星期六,我男友要返工次次都唔得.
我要星期日先得.
回復

新仔 發表於 2008-12-18 13:32:08 |顯示全部樓層
maymay靚

玩得好開心呀! 又買到 "筍" 野!
回復

亞實 發表於 2008-12-18 13:33:22 |顯示全部樓層
我都係要星期日 !!!
星期日去請預我!
回復

farfeifar 發表於 2008-12-18 13:38:55 |顯示全部樓層
嘩, 講講下點解會上埋廣州架??點托d野落黎啊??
不如去o左一轉深圳先啦!
12月27就可以join埋花草樹木班靚女去,
如果12月28就我地人少少去都ok!
回復

athernas 發表於 2008-12-18 14:53:47 |顯示全部樓層
我本來想25號上去,但d朋友話上面現在好亂唔好去住.d人因為冇$返鄉下,明搶劫.
大家要小心,最好多d人一起去.
回復

farfeifar 發表於 2008-12-18 15:26:57 |顯示全部樓層

回復 958# athernas 的帖子

邊有咁誇張, 你成班人去冇人會夠且膽郁你bor!
回復

BanbieChan 發表於 2008-12-18 15:33:45 |顯示全部樓層
原帖由 maymay靚 於 2008-12-18 10:35 發表
仔仔 既收穫, 仲可以既刻 烹煮, 仔仔好開心http://qqface.knowsky.com/wph/wph%20(8).gif

在此竹店 訂製左 兩張竹椅, 辰兩星期才可提貨..

又買左 蘭花肥... 蘭花盆 (係手做陶瓷)

仲 ...

蝦呀
回復