農業習作 -新春編 (窈窕青棗)

作者: maymay靚 發表于 2008-5-15 01:20:32
98514 1448
maymay靚 發表於 2008-8-26 17:29:06 |顯示全部樓層
一定丫...., 所以你要整靚 d..
回復

ChrisTsui 發表於 2008-8-26 17:35:38 |顯示全部樓層
原帖由 maymay靚 於 2008-8-26 17:29 發表
一定丫...., 所以你要整靚 d..

我已經催促緊屋企位師傅快d幫我整個天台花園啦,希望秋季時見得人~
舊年12月搬入黎到依家,一條木都未釘過~
回復

maymay靚 發表於 2008-8-26 17:44:01 |顯示全部樓層
嘩.. 有花園又有天台 好利害呀. 全幢住晒......大富人家
回復

ChrisTsui 發表於 2008-8-26 17:53:26 |顯示全部樓層
原帖由 maymay靚 於 2008-8-26 17:44 發表
嘩.. 有花園又有天台 好利害呀. 全幢住晒......大富人家

唔係呀,得一層咋,但係地形特殊,所以至可以有天台&花園&露台~
當初就係睇中佢多地方種o野~
室內空間只係夠2個人住咋~
回復

maymay靚 發表於 2008-8-26 18:03:50 |顯示全部樓層
哦.. 咁正!!! 真係..好有興趣參觀一下..
回復

ChrisTsui 發表於 2008-8-26 18:09:50 |顯示全部樓層
原帖由 maymay靚 於 2008-8-26 18:03 發表
哦.. 咁正!!! 真係..好有興趣參觀一下..

鍾意種o野既人會覺得好正,但如果唔鍾意種o野,會嫌室內空間太細~
前業主放o左盤好耐,一直賣唔成,我就一見鐘情,驚佢唔賣比我~

回復

maymay靚 發表於 2008-8-26 18:12:52 |顯示全部樓層
lee 個我同意喎. 買樓係好主觀ga....
回復

NaNa 發表於 2008-8-26 20:47:06 |顯示全部樓層
I also want to join may I come with MayMay???
回復

ChrisTsui 發表於 2008-8-26 20:51:16 |顯示全部樓層
原帖由 NaNa 於 2008-8-26 20:47 發表
I also want to join may I come with MayMay???

當然冇問題啦~
不過要等秋涼先,依家未執好,而且天氣太熱~
回復

ChrisTsui 發表於 2008-8-26 21:02:48 |顯示全部樓層
原帖由 maymay靚 於 2008-8-26 18:12 發表
lee 個我同意喎. 買樓係好主觀ga....

買樓真係好主觀,買村屋尤其是~
我舊年睇o左幾個月樓,個個星期放假都去睇~
間間一入屋就想即刻走,但係呢間,我同bf一入屋都唔捨得走~
雖然細過標準村屋size,但係兩個人都夠住~
回復

滑嘟嘟 發表於 2008-8-26 21:11:01 |顯示全部樓層
原帖由 ChrisTsui 於 2008-8-26 21:02 發表

買樓真係好主觀,買村屋尤其是~
我舊年睇o左幾個月樓,個個星期放假都去睇~
間間一入屋就想即刻走,但係呢間,我同bf一入屋都唔捨得走~
雖然細過標準村屋size,但係兩個人都夠住~ ...

村屋係架~!
因為間間村屋裡面既間格都唔同...
雖然我住緊果度係租既~
但我睇咗好多間都覺得唔舒服...
住緊呢間一睇就落訂嘞~!
回復

maymay靚 發表於 2008-8-26 23:29:57 |顯示全部樓層
好啦.. 我就約埋 NANA 一齊去探你. (我同佢住得好近ga...) 等有d推動力,要你 bf 快d整好個天台...
回復

maymay靚 發表於 2008-8-26 23:36:11 |顯示全部樓層
記得當初都是抱住 睇下村屋咩樣既心態去睇咋.. 睇睇下都唔駛睇樓, 齋睇村屋, 仲將自己層樓租出去 , 買左 e + 間村屋....  雖然係遠左, 我都覺得值喎....
回復

ChrisTsui 發表於 2008-8-27 00:38:47 |顯示全部樓層
原帖由 maymay靚 於 2008-8-26 23:29 發表
好啦.. 我就約埋 NANA 一齊去探你. (我同佢住得好近ga...) 等有d推動力,要你 bf 快d整好個天台...

好呀~可以一齊整o野食~
個天台我只可以適量地催促咋,迫得佢太緊,佢會反抗架~
我屋企人&親戚話黎燒o野食,由舊年講到依家都唔敢請佢地黎~
回復

ChrisTsui 發表於 2008-8-27 00:41:34 |顯示全部樓層
原帖由 滑嘟嘟 於 2008-8-26 21:11 發表
村屋係架~!
因為間間村屋裡面既間格都唔同...
雖然我住緊果度係租既~
但我睇咗好多間都覺得唔舒服...
住緊呢間一睇就落訂嘞~!

原帖由 maymay靚 於 2008-8-26 23:36 發表
記得當初都是抱住 睇下村屋咩樣既心態去睇咋.. 睇睇下都唔駛睇樓, 齋睇村屋, 仲將自己層樓租出去 , 買左 e + 間村屋....  雖然係遠左, 我都覺得值喎.... ...

以前未住過村屋,都驚自己唔慣,點知住落覺得正過住大廈好多~
回復

小寶 發表於 2008-8-27 15:22:31 |顯示全部樓層
原帖由 ChrisTsui 於 2008-8-22 14:32 發表

咁大風唔好出去住呀,小心有嘢跌落嚟,dup到你呀~
我盆百香果&檸檬都吹反咗,夜d等除咗風球至去收拾殘局~

嘩!岩岩先見到, 吹得好勁呀! 宜家點呀?!
回復

ChrisTsui 發表於 2008-8-27 16:27:50 |顯示全部樓層
原帖由 小寶 於 2008-8-27 15:22 發表
嘩!岩岩先見到, 吹得好勁呀! 宜家點呀?!

執o左少少咋,聽日請o左假,全力收拾殘局~
回復

花草之家 發表於 2008-8-27 16:40:05 |顯示全部樓層
原帖由 ChrisTsui 於 2008-8-27 00:41 發表

以前未住過村屋,都驚自己唔慣,點知住落覺得正過住大廈好多~

同意,環境清靜,空氣清新,我住過村屋之後,都唔想住番大厦。
回復

NaNa 發表於 2008-8-27 17:50:11 |顯示全部樓層
Me too, I just moved to village house less than a year, but I like it very much. But my husband seems like apartment more than village house. Don't know how long we shall stay here unless I can find an ideal village house for hm. He has lots of requirement, sea view, convinience, good surrounding environemnt, double level, park inside the garden, new house, big garden, but cheapppppppp Any recommendation???
回復

滑嘟嘟 發表於 2008-8-27 18:47:09 |顯示全部樓層
原帖由 NaNa 於 2008-8-27 17:50 發表
Me too, I just moved to village house less than a year, but I like it very much. But my husband seems like apartment more than village house. Don't know how long we shall stay here unless I can find a ...

碧桂園 / 祈福新村咪合要求囉~!
回復