who's 的精油有人用過嗎?

作者: 031504 發表于 2012-8-1 04:30:05
1701 15
可直接用在面上嗎?
價錢/效果如何@@?

見屋企附近有分店想試下~
031504 發表於 2012-8-1 04:40:31 |顯示全部樓層
同埋想問Julique哩個牌子
其實好耐之前行街而經有留意,都有入過去睇
門面係幾靚,,但d EO價錢真係嚇親我,,,,,佢憑咩玫瑰EO 1ML賣500幾$,,,,,?
回復

jellyfishy 發表於 2012-8-1 08:50:12 |顯示全部樓層
2隻牌子我都用過, 點都係比網購貴好多囉.  Julique .... 不如你去ND 入貨, 質地相若.
回復

031504 發表於 2012-8-1 16:54:04 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2012-8-1 08:50
2隻牌子我都用過, 點都係比網購貴好多囉.  Julique .... 不如你去ND 入貨, 質地相若. ...

WHO'S 都貴嗎?  上網睇BLOG話好似係大陸野黎喎
J牌貴就唔出奇,見親都係係D大商場,,但唔捨得買囉

ND係咪美國牌子?  我無咩印象,,但無記錯好似話佢D玫瑰EO連埋運好似都唔洗200$

$200????澳幣呀~~得5ml咋.......運費睇重量計,最低係消費$100澳幣左右~  發表於 2012-8-2 10:52
回復

jellyfishy 發表於 2012-8-2 08:52:17 |顯示全部樓層
031504 發表於 2012-8-1 16:54
WHO'S 都貴嗎?  上網睇BLOG話好似係大陸野黎喎
J牌貴就唔出奇,見親都係係D大商場,,但唔捨得買囉

who's ... 無 J 咁貴囉~

ND 喎.... 澳洲呀~ 你呀~ 咁資深仲問呢個問題~

昅昅呢度啦~
DIY 護理品及手工皂材料店價格比較
http://hkplants.com/forum.php?mo ... 7928&fromuid=36
回復

031504 發表於 2012-8-4 04:22:47 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2012-8-2 08:52
who's ... 無 J 咁貴囉~

ND 喎.... 澳洲呀~ 你呀~ 咁資深仲問呢個問題~

唔通我記錯第二間...因為我係第二到有人討論玫瑰EO,話連運費唔駛200,,,,好能我記錯了@@"

J平均都好似200-300$,,,
我有D EO無係F牌訂,,,想買番,,打算去WHO'S買算了,,,
不過好衰唔衰,,,咁岩人地做完7折,,,唉,,仲要做左成個月7折囉,,,,嬲到我震
回復

enemy 發表於 2012-8-4 22:23:58 |顯示全部樓層
在澳島買J牌大約 A$16-25, 但係而家嗰邊得返幾隻(唔過十種)EO賣,佢話唔再出

就嚟去澳島,J牌定 ND 好 d 呢?  發表於 2012-8-4 22:27
回復

031504 發表於 2012-8-5 01:40:30 |顯示全部樓層
enemy 發表於 2012-8-4 22:23
在澳島買J牌大約 A$16-25, 但係而家嗰邊得返幾隻(唔過十種)EO賣,佢話唔再出

香港都係都好少好少款,,,
回復

enemy 發表於 2012-8-5 12:25:28 |顯示全部樓層
Quote: tomtomtom  就嚟去澳島,J牌定 ND 好 d 呢?
我未試過去嗰邊買nd喎~
我個人覺得去到嗰邊J牌有出的就買J牌啦~(因為嗰邊J牌同ND個價唔係差得太遠 )
回復

jellyfishy 發表於 2012-8-5 12:52:05 |顯示全部樓層
我上年去sydney 都係訂ND 咋~~ 計落平過j 牌。質量差不多。
回復

ahhahha 發表於 2012-8-21 10:22:57 |顯示全部樓層
各位, 我睇到有位"May blog"有ND eo賣, 價錢好平, 請問用唔用得過..我想整lip balm加d味咁, 一般質量已ok..搵"may blog"買方便d..thx.

may blog 咪就係牛頭角diy姐姐囉~ 都無話唔得既,向她買時,記得問下佢係幾時訂回來的.  發表於 2012-8-21 10:38
回復

ahhahha 發表於 2012-8-21 20:01:12 |顯示全部樓層
ahhahha 發表於 2012-8-21 10:22
各位, 我睇到有位"May blog"有ND eo賣, 價錢好平, 請問用唔用得過..我想整lip balm加d味咁, 一般質量已ok.. ...

好, 咁同佢買d試下, 謝謝你的意見..
回復

Pinkyleung 發表於 2012-8-23 20:02:42 |顯示全部樓層
我剛經過W牌,入去聞嚇它們的
奧圖玫瑰花水,淡而無味,但在
L買就好濃玫瑰味,究竟點解會
這樣?
回復

031504 發表於 2012-8-24 01:04:48 |顯示全部樓層
Pinkyleung 發表於 2012-8-23 20:02

L牌係邊間?_?

我買F牌都唔係好重味~都係淡淡地
不過氣味哩D野其實好個人
可能有人會覺得淡淡地好香
其實最主要係功效

不過如果有人開團我都會比較想買F牌,P牌哩D大品牌,,,因為對平番都唔算極貴
回復

jellyfishy 發表於 2012-8-24 09:04:33 |顯示全部樓層
Pinkyleung 發表於 2012-8-23 20:02

不同味同濃度, 好正常的. 你有買芳療書嗎? 看看你就明的了.

出處, 採收時間, 製作過程, 方法, ... 全都影響花水和eo質素.

好似Ylang Ylang eo, 取收eo第一次到第五次, eo的療效和味度都不同.

就算同一地方出產的otto rose, 都要看佢製作過程, 仲有當年收採期的情況, 呢d 全都會影響eo品質和療效的.
回復

enemy 發表於 2012-8-24 10:03:01 |顯示全部樓層
唔知點解,我每次經L牌門口都會敏感打噴"痴"同咳...
回復