返回列表 發新帖

埋黎睇! 埋黎揀!

作者: ハマナス 發表于 2008-4-16 12:37:09
4332 53
ハマナス 發表於 2008-4-16 15:09:39 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-4-16 15:03 發表

其實我覺得部份花友不習慣search左舊post至問問題,一些問題例如:點用hi-fresh,用水定泥插葉好,發叔花場係邊,點樣裝光管,等等,都唔知已經討論過幾多次.或者花友可以試試先查舊post,沒有答案才出新帖,答題者就唔駛答完又答... ...

我search咗好多資料睇架! 不過睇得越多就越抓頭
回復

jellyfishy 發表於 2008-4-16 15:11:31 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-4-16 15:09 發表

我search咗好多資料睇架! 不過睇得越多就越抓頭

哈~ 唔打緊啦,我都用過呢度個 search,不過唔係好work,唯有一個一個舊post title咁睇...
回復

cheong 發表於 2008-4-16 15:41:23 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-4-16 15:11 發表

哈~ 唔打緊啦,我都用過呢度個 search,不過唔係好work,唯有一個一個舊post title咁睇...

我用好多search, 幾有用. 當然好多時search到一d唔關事o既post, 但都當學多樣野.
我search o既時候會係"搜索方式"揀"全文搜索", 如果唔係default "標題搜索" 就好多野都search 唔到
回復

cck07123 發表於 2008-4-16 17:33:12 |顯示全部樓層
咁樣好ok喎!
回復

p@g 發表於 2008-4-16 17:43:38 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 16/4/2008 14:59 發表

包左膠嗰d真係好難搵...
我係荃灣間吉g島買, 不過已經比我掃晒
放得兩盆又真係好似細咗d喎!?
其實我想買長d, 放到4盆就fit晒我個架

八掛問聲
你d藍藍係咩 size & 幾 $$

我見到深水埗有得買
細果d $5(大幾載到3個細盤, 不過唔肯定, 因為我搭巴士時向街望到)
大小小果 d  $8 好似

總之平過吉吉島 & 其他連鎖店
我見過最平, 因為我都想整到好似你咁
夾價中
回復

ハマナス 發表於 2008-4-16 18:46:57 |顯示全部樓層
原帖由 p@g 於 2008-4-16 17:43 發表

八掛問聲
你d藍藍係咩 size & 幾 $$

我見到深水埗有得買
細果d $5(大幾載到3個細盤, 不過唔肯定, 因為我搭巴士時向街望到)
大小小果 d  $8 好似

總之平過吉吉島 & 其他連鎖店
我見過最平, 因為我都想整到好似你 ...

約8吋闊, 吉g島10店買
深水埗邊樹? 有冇包膠?
回復

keung 發表於 2008-4-16 20:21:23 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-4-16 12:51 發表

係呀,我都周圍搵緊d白色兜呀,真係好難買

在深水埗近球場過小小,有白色膠兜買特價有三元及五元兩款
回復

p@g 發表於 2008-4-16 23:53:32 |顯示全部樓層
原帖由 keung 於 16/4/2008 20:21 發表

在深水埗近球場過小小,有白色膠兜買特價有三元及五元兩款

嘩哈哈...
你都見到, 我就係唔 sure 個價錢平得有d離譜

地點係太子 & 深水埗中間
係長沙灣道 ....係中圓地圖就大約係 29 號左右
由深水埗去太子方向就過左球場一個街口左右
由太子去深水埗方向就彌敦道轉去長沙灣過兩個街口左右

d白色膠兜放係間鋪門口, 好易見到
回復

ハマナス 發表於 2008-4-17 10:02:29 |顯示全部樓層
原帖由 p@g 於 2008-4-16 23:53 發表

嘩哈哈...
你都見到, 我就係唔 sure 個價錢平得有d離譜

地點係太子 & 深水埗中間
係長沙灣道 ....係中圓地圖就大約係 29 號左右
由深水埗去太子方向就過左球場一個街口左右
由太子去深水埗方向就彌敦道轉去 ...

嘩! 好詳細呀!
晏d去睇, 謝謝!
回復

tata 發表於 2008-4-17 13:54:45 |顯示全部樓層
話時話, 你嗰啲架我都有買, 我喺佐敦啲家品店買架, 另外朋友都喺沙田幫我買過, 但係似有啲唔同~佢係包膠鐵架嚟架
回復

Fonica 發表於 2008-4-17 14:08:34 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-4-17 13:54 發表
話時話, 你嗰啲架我都有買, 我喺佐敦啲家品店買架, 另外朋友都喺沙田幫我買過, 但係似有啲唔同~佢係包膠鐵架嚟架

tata, 我就係想搵呢d呀...沙田邊樹有得賣.
回復

tata 發表於 2008-4-17 14:20:13 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-4-17 14:08 發表

tata, 我就係想搵呢d呀...沙田邊樹有得賣.

問吓先, 再唔係見到幫你買呀, 好似9-10蚊一個
回復

Fonica 發表於 2008-4-17 14:26:48 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-4-17 14:20 發表

問吓先, 再唔係見到幫你買呀, 好似9-10蚊一個

好呀 ~ thank you
回復

p@g 發表於 2008-4-17 20:16:30 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 17/4/2008 13:54 發表

我都見過尼款
好似仲有大中小碼架
回復