花朋貓友吹水幫 (係吳係貓友都歡迎架)

關閉 [複製鏈接]
作者: 土豆貓 發表于 2012-7-13 11:47:08
528611 23879
ahhung68 發表於 2013-4-20 09:42:09 |顯示全部樓層
GOODluck20x 發表於 2013-4-20 09:12
親愛的花朋貓友 , 終於盤点清楚了
請隨便

請隨便

Primulina  Kazu

Primulina Diane Marie
1 ahhung68 (謝謝鴨ching)

Primulina Silver Surfer

Primulina Betty

Primulina Stardust

Sergio  又話無位@@ 無極都仲有 XDDD
鴨兄話至少三年先大嘛, 咁長時間, 實有啲弱雞花會死啦

Sergio  王子種花三天已成株 XDDDD
又有可能三日已成仙啦

C Hing客气la~ 真實葉紋最令 Betty  發表於 2013-4-20 10:15
***無位即係大把位~~真係無位即係仲有位~~無架啦無位架啦,即係仲有少少位~~無位啦,我連訓都無位,即係床下底仲有位~~wahahahahaha~~***  發表於 2013-4-20 09:58
王子種花三天已成株 XDDDD  發表於 2013-4-20 09:54
又話無位@@ 無極都仲有 XDDD  發表於 2013-4-20 09:48
回復

Workingbee 發表於 2013-4-20 09:55:04 |顯示全部樓層
早晨各位...今早又唔駛聽到D討厭既鬧鍾聲

Sergio 早晨爺爺咁你唔瞓耐D? <== 聽講話老人家唔使訓咁耐~~wahahahahaha~  發表於 2013-4-20 10:01
早晨~~你咪聽錯警鐘聲喎~  發表於 2013-4-20 10:00
早晨蜂哥~~  發表於 2013-4-20 10:00
早晨爺爺咁你唔瞓耐D?  發表於 2013-4-20 09:56
回復

小野貓 發表於 2013-4-20 09:59:48 |顯示全部樓層
各位~今日好好天~
放工一定要去花墟行下~~~~

我可能都會走一轉 ^.^  發表於 2013-4-20 10:56
早晨,貓姐  發表於 2013-4-20 10:08
早晨中山狼  發表於 2013-4-20 10:07
早晨野貓姐~~  發表於 2013-4-20 10:00
回復

曖娜娜子 發表於 2013-4-20 10:28:06 |顯示全部樓層
棗神~~~ 賴在床上不願起,1個幾鐘~

早晨娜子, 咁早返唻啦~~~  發表於 2013-4-20 10:36
回復

Sergio 發表於 2013-4-20 10:32:51 |顯示全部樓層

GOODluck20x 發表於 2013-4-20 09:12
請隨便

請隨便

1 Jose666 (幫CC申請)

2 Sergio (ching推薦就try下啦!希望種到啦!)
3 Jose666 (幫CC申請)

1 Sergio (ching推薦就try下啦!希望種到啦!)
2 Jose666 (幫CC申請)

1 Sergio (ching推薦就try下啦!希望種到啦!)

thanks~  發表於 2013-4-20 12:44
公主你就真係可以三日成花啦 ^^  發表於 2013-4-20 10:37
回復

HLAM 發表於 2013-4-20 10:54:56 |顯示全部樓層
請隨便

請隨便

1 HLAM (呢隻都好靚, 希望種到. 謝謝鴨哥^.^)

2 Sergio (ching推薦就try下啦!希望種到啦!)
3 HLAM (多人排, 實係好嘢! 謝謝鴨哥^.^)

回復

GOODluck20x 發表於 2013-4-20 11:25:49 |顯示全部樓層
Primulina环境需求與av 差不多,感觉會夏眠,由小苗到成株需時年半左右(我用了3年haha).建议半年换_次介质便可!
回復

fafa18b 發表於 2013-4-20 11:28:52 |顯示全部樓層
請隨便

請隨便

1 HLAM (呢隻都好靚, 希望種到. 謝謝鴨哥^.^)
2 fafa18b(多謝鴨大大)

3 HLAM (多人排, 實係好嘢! 謝謝鴨哥^.^)
4 fafa18b (多謝鴨大大)

回復

fafa18b 發表於 2013-4-20 11:30:02 |顯示全部樓層
各位早上好, 今早好好太陽呀!

午安啦, 今日會去花墟嗎? ^.^  發表於 2013-4-20 12:29
午安~  發表於 2013-4-20 12:06
回復

小野貓 發表於 2013-4-20 12:07:07 |顯示全部樓層
喵喵~今日天氣好好~
你地今日會點同陽光玩遊戲呢!?

午安:-)  發表於 2013-4-20 12:22
回復

jose666 發表於 2013-4-20 12:46:53 |顯示全部樓層

** 想更正一下**  

請隨便

2  HLAM (呢隻都好靚, 希望種到. 謝謝鴨哥^.^)
3 fafa18b(多謝鴨大大)

3  Jose666 (幫CC申請)
4  HLAM (多人排, 實係好嘢! 謝謝鴨哥^.^)
5  fafa18b (多謝鴨大大)

1  Jose666 (幫CC申請)

2  Jose666 (幫CC申請)

回復

ylee 發表於 2013-4-20 12:51:59 |顯示全部樓層

未種過呢D,試吓先
2  HLAM (呢隻都好靚, 希望種到. 謝謝鴨哥^.^)
4 ylee (thx)

2 ylee (thx)

回復

小野貓 發表於 2013-4-20 14:13:26 |顯示全部樓層
喵~
原來個天唔鐘意我丫~~
我出去食午飯時落狗C~
返到公司就停雨~~

回復

siuhamster 發表於 2013-4-20 14:23:43 |顯示全部樓層
午安啦
放工返屋企途中啦
終於可以食早午餐啦

你無去街嗎?  發表於 2013-4-20 14:30
回復

ahhung68 發表於 2013-4-20 15:56:59 |顯示全部樓層
GOODluck20x 發表於 2013-4-20 11:25
Primulina环境需求與av 差不多,感觉會夏眠,由小苗到成株需時年半左右(我用了3年haha).建议半年换_次介 ...

GOODluck20x  C Hing客气la~ 真實葉紋最令 Betty

我最初都想揀肥Betty架, 當時十五十六, 轉咗幾次   最後都係揀咗Primulina Diane Marie

GOODluck20x  可以 select all o加 ^^

唔啦, 我唔想打地舖吖

可以 select all o加 ^^  發表於 2013-4-20 21:56
回復

saolan 發表於 2013-4-20 20:23:32 |顯示全部樓層
各位晚上好!

蘭姐晚上好~~  發表於 2013-4-20 22:05
回復

八王爺 發表於 2013-4-20 21:08:31 |顯示全部樓層

哩個帖回覆問潤唇膏配方的花朋貓友HLAM和fafa18b:

王妃潤唇膏配方:http://hkplants.com/thread-85807-1-3.html

哩個配方冬天用,較軟身,即使10度以下都唔會太硬,一擦上唇就化開。

夏天配方,不用可可脂,全用乳木果脂,橄欖油換做椰子油,較清爽唔「笠」。蜜蠟加到30g,較硬不怕30度高溫軟和用時不斷膏!

精油也可換,檸味較醒神但不能用柑橘類精油有光敏對皮膚不好,可選檸檬香桃木或香蜂草(可治唇瘡,但非常貴。)
今次做俾lok 的就是用檸檸香桃木。

我都想請問王爺, 洗唔洗去唔同舖頭買嫁? 王爺可否有好介紹呢? 我妹妹一年到晚都容易''爆拆or爛咀''想做幾支比佢呢....打擾了^.^  發表於 2013-4-22 15:09
謝謝王爺! 不過唔知材料喺邊樹買呢? ^.^  發表於 2013-4-22 01:07
回復

八王爺 發表於 2013-4-20 21:18:26 |顯示全部樓層
又要排過隊?咁我面紅紅又排過!

4 ylee (thx)
5 八王爺

2 ylee (thx)
3 八王爺

回復

malike 發表於 2013-4-21 07:14:00 |顯示全部樓層
大家早晨!

早晨MALIKE哥~~  發表於 2013-4-21 14:28
早晨malike!  發表於 2013-4-21 08:40
malike 早晨!  發表於 2013-4-21 08:34
回復

DORA 發表於 2013-4-21 08:34:54 |顯示全部樓層
各位早晨!

Dora 早晨:-)  發表於 2013-4-21 08:42
回復