花朋貓友吹水幫 (係吳係貓友都歡迎架)

關閉 [複製鏈接]
作者: 土豆貓 發表于 2012-7-13 11:47:08
527876 23879
Mrschan188 發表於 2012-11-13 14:56:07 |顯示全部樓層
Mrschan188 發表於 2012-11-13 14:44
凈係睇都好吸引, 仲可以學到好多, 開心!

劍狼你好!
回復

GOODluck20x 發表於 2012-11-13 15:16:38 |顯示全部樓層

我番尼la   

malike  好翻晒?  發表於 53 秒前
好番dd ,  ching 有心   

DORA  唔休息多 d ?  發表於 1 分鐘前
上午入元朗櫃場做野 , last day 呀~ 吾可以休息

土豆貓  番屋企休息下啦, 要快D好番架, 吳係傳柒左D小朋友就吳好啦  發表於 4 分鐘前
其實今日出去櫃場做野吾敢食藥 , d 藥係眼zzz到碌係道 .  e+好番d , 糸個人有d on o下on o下 . 有心la

Sergio  番尼la! 歡迎你! 準時放工閃人回家大教睏吧! 飲多D水呀!  發表於 2 分鐘前
今晚上如常了, 懶左一晚 !  e+好番d , 有心la . ^______________  ^

N-Blythe  Take care ^^  發表於 5 分鐘前
有心la

Sergio  今晚上如常了 <--- 又做煮飯公呀? 你要用公筷呀! 傳染比了boss更頭痕.  發表於 5 秒前
我有鬼面罩 ...

Sergio  我有鬼面罩 ... <--係咪黑免有炭o個種呀? XDDDDD  發表於 2 分鐘前
3M 個隻講到防水防漏防副射防子弹仲防埋飛弹O個隻呀 xddd

jose666  仲未好反呀~??  發表於 3 分鐘前
um..... 7成la~ 有心la jose ^^

Sergio  3M 個隻講到防水防漏防副射防子弹仲防埋飛弹O個隻呀 xddd <-- 我睇你寫完都笑死佐好似賣廣告咁. 你唔知有D MASK 係灰色用炭做咩. 不過我唔鍾意用佢.  發表於 5 分鐘前
我g !!! 系防鈎魂香水 !!!! : D

小野貓 he he~你好似小販~~~~搖手)))))埋黎睇...埋黎揀丫~ <--- 錯啦! 佢係鈎魂香水使者.  發表於 2012-11-13 18:16
he he~你好似小販~~~~搖手)))))埋黎睇...埋黎揀丫~  發表於 2012-11-13 18:01
3M 個隻講到防水防漏防副射防子弹仲防埋飛弹O個隻呀 xddd <-- 我睇你寫完都笑死佐好似賣廣告咁. 你唔知有D MASK 係灰色用炭做咩. 不過我唔鍾意用佢.  發表於 2012-11-13 17:31
仲未好反呀~??  發表於 2012-11-13 17:09
我有鬼面罩 ... <--係咪黑免有炭o個種呀? XDDDDD  發表於 2012-11-13 16:32
回復

Dreamer 發表於 2012-11-13 15:22:16 |顯示全部樓層

王子的童年回憶,那些年......一起走過的 train~
當天還拍了MV 譜上新詞 (曲:  我的快樂)

王子的快樂
陪的伴了倦了,破了舊了棄了,恨了全都買了,討的厭的切的,都是真的
瘋的狂的買的,停的搜購的,複雜的做過的,擁有的失去的,怎麼忘呢
我做過的track,放駛了我愛的 train,那天的你等着我,等成了擺設

我的你的他的,好的壞的難的,灰的藍的黃的,長的短的高的,都還記得
非常想要買的,絕對不能買的,你心要換我的,真的不行那麼,只得放了
玩具的火車載着我幾多回憶了,忽然這一刻發現你不想我了

我的快樂,會回來的
只要清楚曾買得那麼瘋狂,不准問值不值得
我的快樂,會回來的
離開不是誰給了誰的選擇……而是我已長大了

我的快樂原曲
http://www.youtube.com/watch?v=h44uRpdsIwc

GOODluck20x  好誇wo
好傻至真,仲有一半未切 (因為冇地方啦!)

土豆貓  細果堆THOMAS我有晒 (因為朋友既公司做THMOAS, 所以有好多版), SHINKANSEN就係我自己既FAVOURITE......但大既同多層路鬼就無啦!
嘩!咁正  小時候的大王子超喜歡 Thomas ,但HK仲未有亦唔興,我從網上訂回來的

Sergio  好似好好玩咁喎. 上下落下又轉彎又過隧道. 小王子真幸福了有個咁錫佢的媽媽!
可惜左右兩邊的旋轉上落影唔到,整個場景係大王子設計的~

土豆貓  訂錦大件事........@@
以前最初Thomas只有1-10,網上訂購  puzzle,Tomy train,book,水貨店就買其他如 Bandai Thomas train, depot  etc….到 HK有Thomas, 大王子對Thomas的熱情已冷卻了

訂錦大件事........@@  發表於 2012-11-13 17:24
嘩~~~~~~~~~~~~~~~~  發表於 2012-11-13 17:11
好似好好玩咁喎. 上下落下又轉彎又過隧道. 小王子真幸福了有個咁錫佢的媽媽!  發表於 2012-11-13 16:15
細果堆THOMAS我有晒 (因為朋友既公司做THMOAS, 所以有好多版), SHINKANSEN就係我自己既FAVOURITE......但大既同多層路鬼就無啦!  發表於 2012-11-13 15:34
好誇wo  發表於 2012-11-13 15:30
回復

siuhamster 發表於 2012-11-13 15:23:42 |顯示全部樓層
siuhamster 發表於 2012-11-13 10:51
Good morning
琴晚又四點訓,今早九點起身,宜家個頭痛到爆
下晝又要返工

訓到過哂時間
揸住罐雀巢咖啡喪跑去地鐵站
呼,應該仲趕得切準時返到公司

會長:到銅鑼灣啦,趕到
Juna,鴨哥:我好守規等綠燈先行架,唔危險

Jose:冇遲到

有冇遲到呀??  發表於 2012-11-13 17:12
趕到就好啦!!!!  發表於 2012-11-13 16:18
好鬼危險...... [img]http://a666.myweb.hinet.net/msn/wordface/wf%20(51).gif[/img]  發表於 2012-11-13 16:00
你咁樣好危險架 =_="  發表於 2012-11-13 15:51
小心呀......跑錦快都要睇車丫  發表於 2012-11-13 15:27
回復

N-Blythe 發表於 2012-11-13 16:13:00 |顯示全部樓層

大家好..........

公主駕到

土豆貓  嘩, 真係好好生養呀!  綑著的花邊很美,但大風又吹散了
Sergio  依隻o野勁粗生. 初學種植者最岩. B女你種得好靚呀   公主很美啊!謝謝你

你種得好靓  發表於 2012-11-13 20:15
B 女點解你種乜都咁靚咖?  發表於 2012-11-13 20:00
嘩, 真係好好生養呀!  發表於 2012-11-13 16:18
依隻o野勁粗生. 初學種植者最岩. B女你種得好靚呀!  發表於 2012-11-13 16:16
回復

Mrschan188 發表於 2012-11-13 16:56:27 |顯示全部樓層
Mrschan188 發表於 2012-11-13 14:26
Hey!  Very nice place!

Hi Sergio! Good afternoon.

你好呀!  發表於 2012-11-13 17:26
回復

RIO 發表於 2012-11-13 17:06:49 |顯示全部樓層

講開工人, 你地會請個咩樣既呢?
上日呢, 我請工人
我fd話:"唔該你請個好樣既啦, 上一個真係超樣衰,你比個仔對得多都唔好啦~"
今次呢個姐姐真係幾靚女架, 又後生

malike  面目端莊就ok, 順眼為主。不要太靚女! 至緊要性格好!  發表於 2 分鐘前
睇resume同video好難分架, 真係靠運氣.

GOODluck20x   你d 所謂靚女靚仔..我好有保留law ... 冇計...因您太令類鳥 >.3<
哥, 你終於知道我點解覺得你咁靚仔, 咁得人鍾意既原因

土豆貓  請個樣nice d既囉, 吳洗靚, 但吳好苦瓜乾果隻!  發表於 47 秒前
笑容好緊要

順眼&有笑容  發表於 2012-11-13 22:15
purplestar RIO 你轉數好高呀!笑死我呀!有人掘個洞比自己踩呀!HAHAHA 發表於 1 小時前 <---RIO妹轉數緊高...差d顏死我 :O  發表於 2012-11-13 21:55
RIO 你轉數好高呀!笑死我呀!有人掘個洞比自己踩呀!HAHAHA  發表於 2012-11-13 20:43
我都寧願㨂個寬容既  發表於 2012-11-13 20:02
打偏你 @@''  發表於 2012-11-13 17:29
回復

malike 發表於 2012-11-13 17:15:29 |顯示全部樓層
各位, 收工先! 去探病, 今晚見!

今晚見!  發表於 2012-11-13 20:03
88  發表於 2012-11-13 17:26
RIO
88  發表於 2012-11-13 17:20
88 la  發表於 2012-11-13 17:17
88  發表於 2012-11-13 17:15
回復

jose666 發表於 2012-11-13 17:24:41 |顯示全部樓層

等我推銷一下個冇咩吸引力既抽獎活動先~

各位,
有獎抽, 唔知有冇人要呢??

獎品:  養和堂 20 元現金券 x ??
截止時間:  14/11 8:00pm

排隊抽獎:
1.  土豆貓 (hehe, ba左個頭位先)
2.  Workingbee (種意飲佢既雞骨草)
3.  Sergio
4.  ah hung chai (近排好燥, 要清清啦)
5.  

Sergio  點解幫主個名多了chai個字?  發表於 半小時前
我都想知~係佢填架, 我COPY咋~

Sergio  可能佢叫Chai Hung. ha~~~  發表於 6 分鐘前
柴熊??? 柴狗既細佬???

柴熊??? 柴狗既細佬??? <--- 笑死我啦!  發表於 2012-11-13 19:23
我都想知~係佢填架, 我COPY咋~ <--- 可能佢叫Chai Hung. ha~~~  發表於 2012-11-13 19:03
點解幫主個名多了chai個字?  發表於 2012-11-13 18:17
回復

GOODluck20x 發表於 2012-11-13 17:36:58 |顯示全部樓層

等我推銷一下個冇咩吸引力既抽獎活動先~

各位,

排隊抽獎:
3.  Sergio
5.  goodluck20x  ( 支持就係力量 )  

Sergio  你真係要飲多D清涼o野啦! 你食了太多熱氣o野啦! 我抽到的送埋比你.  發表於 半小時前
近日有隻涼水叫''生力'' 糸幾清涼

jose666  你係一隻好好既鴨仔呀~haha  發表於 1 小時前
um....只糸一句話可令人開心又何樂而不為呢 不過我糸壞鴨仔

Sergio  近日有隻涼水叫''生力'' 糸幾清涼 <---- 近日有隻涼水叫''藍妹'' 糸幾清涼 同你依隻藍色YoYo好match! 飮完之後跳下跳好鬼醒咁喎!  發表於 6 分鐘前
Blue girl 糸粗線條口味 !! o岩o西我ed 粗人  

purplestar  Sergio 你真係要飲多D清涼o野啦! 你食了太多熱氣o野啦! 我抽到的送埋比你X2  發表於 28 分鐘前
糸law~  我却覺得 Sergio 要飲多D清涼o野啦   

purplestar  XDDD 我真大意  發表於 1 分鐘前
假意一kick ... 好腳法... 吾糸國家隊...都港隊

Sergio  Blue girl 糸粗線條口味 !! o岩o西我ed 粗人 <---- 一齊飲啦清清熱,粗人也變尚人!cheers~~~  發表於 1 分鐘前
我 enjoy 做粗人多d , 尚人文縐縐吾合我性格!!! cheers~~~    

Sergio  我 enjoy 做粗人多d , 尚人文縐縐吾合我性格!!! cheers~~~ <---- 知你粗..... 人啦!成鬼日提住!仲要對手yuk 下yuk 下好似叫人"come on baby"  發表於 5 分鐘前
點解你可以描述繪形繪聲...... wakakakkakakakak  

點解你可以描述繪形繪聲...... wakakakkakakakak <--- 對住D粗人唔得文縐縐!不如你教我呀!你文筆咁好!please la 〜〜〜〜  發表於 2012-11-13 22:19
我 enjoy 做粗人多d , 尚人文縐縐吾合我性格!!! cheers~~~ <---- 知你粗..... 人啦!成鬼日提住!仲要對手yuk 下yuk 下好似叫人"come on baby"  發表於 2012-11-13 21:49
我 enjoy 做粗人多d , 尚人文縐縐吾合我性格!!! cheers~~~ <---- 知你粗..... 人啦!成鬼日提住!仲要對手yuk 下yuk 下好似叫人"come on baby"  發表於 2012-11-13 21:48
Blue girl 糸粗線條口味 !! o岩o西我ed 粗人 <---- 一齊飲啦清清熱,粗人也變尚人!cheers~~~  發表於 2012-11-13 21:39
XDDD 我真大意  發表於 2012-11-13 21:17
回復

劍狼 發表於 2012-11-13 17:37:16 |顯示全部樓層
各位,

排隊抽獎:
3.  Sergio
5.  劍狼 (thx!)

多謝支持~  發表於 2012-11-13 17:44
回復

土豆貓 發表於 2012-11-13 17:42:34 |顯示全部樓層
Hello 我放工先啦.......88

88  發表於 2012-11-13 20:05
88  發表於 2012-11-13 18:12
88  發表於 2012-11-13 17:44
回復

劍狼 發表於 2012-11-13 17:51:08 |顯示全部樓層
更正:

各位,

排隊抽獎:
3.  Sergio
6.  劍狼 (thx!)

Thx! 狼 sir  發表於 2012-11-13 19:54
回復

Dreamer 發表於 2012-11-13 18:19:37 |顯示全部樓層
RIO 發表於 2012-11-13 17:06
講開工人, 你地會請個咩樣既呢?
上日呢, 我請工人
我fd話:"唔該你請個好樣既啦, 上一個真係超樣衰,你比個仔 ...

綜合多年來的經驗,咩樣都試過
菲菲要端莊已婚,較有責任感,未婚靚個d好姣,一開始規矩要十分清晰,否則...........
印印一般樣衰+土,要揾英文好小小易溝通、醒目d,因為一般都係super pig~

So far, 最靚又後生嗰個菲菲最有我心,重回HK打工會在喜慶日子 send sms 問侯老人家,可惜當年佢炒我魷魚

Juna  我見過仔仔同學嘅越傭,一早起身化行妝,但早餐係爸爸煮 @@
有部分後生嘅印,染髮衣着好誇架~

jose666  我奶奶個印傭唔識英文, 中文都唔識, 只係識聽少少廣東話~  
新加坡打過工嘅印,溝通會容易小小

我奶奶個印傭唔識英文, 中文都唔識, 只係識聽少少廣東話~  發表於 2012-11-13 19:16
我見過仔仔同學嘅越傭,一早起身化行妝,但早餐係爸爸煮 @@  發表於 2012-11-13 18:36
回復

jose666 發表於 2012-11-13 19:34:46 |顯示全部樓層
ahhung68 發表於 2012-11-13 09:33
各位早晨,
有獎抽, 唔知有冇人要呢?? (冇人要, 我收反)

幫主, 我同 CEO 有個疑問~
你係咪叫 "柴雄" 抑或 "柴X雄", 定係 "柴雄X" ?????????????

雖然我唔知點解會有呢個疑問,但呢D組合仲有一個可能性喎!XDDDDDD  發表於 2012-11-13 20:58
哈哈〜〜 笑死了!  發表於 2012-11-13 20:54
CC你問得好好笑!  發表於 2012-11-13 20:21
哈哈, 哈哈...哈哈...哈哈...  發表於 2012-11-13 20:21
回復

saolan 發表於 2012-11-13 20:23:44 |顯示全部樓層

我今日超多野做,食飽飽休息吓先得!

malike  散步喇!  發表於 3 分鐘前 今日就系午飯時赶去医院探病人搞到咁倦囖!
jose666  抖下啦 多謝你,你同猫猫講得一様嘅!
小野貓  嗯~抖下啦~ 多謝猫猫,锡嗮你!
Sergio  休息下啦!衣架休息紧喇
GOODluck20x  嗯~抖下啦~ x 2 多謝你

嗯~抖下啦~ x 2 :D  發表於 2012-11-13 21:03
休息下啦!  發表於 2012-11-13 20:53
抖下啦  發表於 2012-11-13 20:37
散步喇!  發表於 2012-11-13 20:30
嗯~抖下啦~  發表於 2012-11-13 20:29
回復

purplestar 發表於 2012-11-13 20:31:58 |顯示全部樓層
saolan 發表於 2012-11-13 20:23
各位今日超多野做,食飽飽休息吓先得!

係啦!我都係呀!又無心工作喎,唯有耐唔耐中上黎望兩眼啦!返到屋企又要做花奴啦

P.S.昨晚發現藍天堂開花了!好開心呀!

jose666  星星, welcome~  發表於 11 分鐘前

Saolan  哈哈,你的花花好靓!  發表於 15 分鐘前
咩花花呀?

Sergio  昨晚發現藍天堂開花了!好開心呀!<--- 咁咪好浪漫!晩上抬頭望天空見到藍色的天堂!
<<<你更浪漫啦!你有五朵快開!
Sergio  <<你更浪漫啦!你有五朵快開!<--- 我count 過有十個呀!太多啦!一個才浪漫,咁多開party咩!hahahahaha  發表於 42 秒前 <<<<<< 嘩!咁多既!好唔抵得呀!你可以群"摳", XD可惜佢花期太短了!

GOODluck20x  ★☆ , 我要睇相   發表於 4 分鐘前 <<<<E BLUE HEAVEN呢度個個都有,仲約埋一齊開花添
我影左喺手機咋,你睇多大個D,好多花,好過我ONLY ONE
http://hkplants.com/thread-125821-1-1.html

Dreamer  噢!星星變左猩猩嘅?  發表於 6 分鐘前 <<<<嘩!你心水咁清既,剛變身就比你發現啦!

GOODluck20x  可能你開得特別d呢 :d  發表於 1 分鐘前
<<<<開得特別孤獨嘛!

Sergio  好過我ONLY ONE<---- 所以我咪話浪漫囉!又特別又浪漫!jealous 死人啦!XDDDDD  發表於 1 分鐘前
<<<一朵花的浪漫呀!?咁我既生活真係浪漫得要死呀!XD

GOODluck20x  點開先吾孤獨呢?  <<< 這是~~~不能說的秘密!

原來糸咁.... =..=  發表於 2012-11-13 22:18
點開先吾孤獨呢?  發表於 2012-11-13 22:09
好過我ONLY ONE<---- 所以我咪話浪漫囉!又特別又浪漫!jealous 死人啦!XDDDDD  發表於 2012-11-13 22:03
可能你開得特別d呢 :d  發表於 2012-11-13 21:51
★☆ , 我要睇相 :D  發表於 2012-11-13 21:36
回復

purplestar 發表於 2012-11-13 20:39:23 |顯示全部樓層
新聞女郎詩詩大抽奬

排隊抽獎:
3.  Sergio
6.  劍狼 (thx!)
7.  purplestar (支持詩詩)

你今日要早d抖喇~<--- CC叫你早抖啦!XDDDDD  發表於 2012-11-13 20:50
比你快我一步tim~  發表於 2012-11-13 20:42
回復

jose666 發表於 2012-11-13 20:40:54 |顯示全部樓層

purplestar   我抽到的送埋比你X2  發表於 2 分鐘前
你都未報名, 又點有機會抽到?

purplestar  今日唔係幾精神係遲鈍D架啦!体諒下啦  發表於 12 秒前

你今日要早d抖喇~

hahahaha 係喎!我都仲早你一個帖喎,都話我今日遲鈍啦 XD 今晚早D一點前瞓!  發表於 2012-11-13 20:46
今日唔係幾精神係遲鈍D架啦!体諒下啦:P  發表於 2012-11-13 20:42
回復

Cora 發表於 2012-11-13 20:46:04 |顯示全部樓層
大家晚上好!今日忙到連同我個friend通電話都無時間,想偷偷地whatsapp,打完又發唔到,發到時已收工啦!唉....

晚上好  發表於 2012-11-13 22:00
噢~晚上好丫~我無智能電話...連whatsapp都無~  發表於 2012-11-13 20:50
晚上好!  發表於 2012-11-13 20:49
回復