花朋貓友吹水幫 (係吳係貓友都歡迎架)

關閉 [複製鏈接]
作者: 土豆貓 發表于 2012-7-13 11:47:08
528093 23879
Louky 發表於 2012-10-12 14:10:42 |顯示全部樓層

Hello 各位花友.....肥鴨見呢輪轉天氣, 但我冇"花祺蓼茶俾大家潤肺,

不過我會送出一盆 Episcia Cleopatra 以示小小心意 , 希望大家享受種植樂趣!!  

今晚10:00 截止豋記, 祝大家好運!

1) suki4140 (多謝先^^)
2) fafa18b (粉紅色...好靚呀!)
3) Sergio (多謝香港園藝館首席俊男Goodluck^o^ )
4) purplestar (多謝ceo)
5. N-Blythe (Thanks)
6) HLAM (多謝 ^.^)
7)Louky (thanks!)

回復

土豆貓 發表於 2012-10-12 14:11:06 |顯示全部樓層

Hello 各位花友.....肥鴨見呢輪轉天氣, 但我冇"花祺蓼茶俾大家潤肺,

不過我會送出一盆 Episcia Cleopatra 以示小小心意 , 希望大家享受種植樂趣!!  

排番好先...希望無錯啦

3) Sergio (多謝香港^o^ )
5) N-Blythe (Thanks)
6) lok_1980 (喜蔭呀~~My favourite~~仲要粉紅添~~thx)
7) HLAM (多謝 ^.^)
8) Juna ( 多謝, 玩下係咪真係咁好彩 )
9)Louky (thanks!)
10) 土豆貓 (要加埋園藝館首席俊男Goodluck親自頒獎丫)

會長午安!今日輪休,依家下田-一星期搭足六日西鐵:-(  發表於 2012-10-12 15:33
eeeee..你攪乜加埋d 核凸野 XDDDDDDDDDD  發表於 2012-10-12 14:49
(要加埋園藝館首席俊男Goodluck親自頒獎丫) Support ^^  發表於 2012-10-12 14:23
回復

jose666 發表於 2012-10-12 14:11:24 |顯示全部樓層

3) Sergio (多謝香港園藝館首席俊男Goodluck^o^ )
5. N-Blythe (Thanks)
6) HLAM (多謝 ^.^)
7)Louky (thanks!)
8) jose666 (THANKS)

嘩,...正野啊.....用多幾個身份報,中獎機會大D!!  發表於 2012-10-12 15:39
你又唔受我玩 ~ 嗚  發表於 2012-10-12 14:13
回復

Breeze 發表於 2012-10-12 14:11:41 |顯示全部樓層

已經將所有側芽交到各花友手上啦~
多謝大家支持~

另外 要再多謝 claudiatang 送給小的禮物~

Sergio  我邀請你參加茶聚 http://hkplants.com/forum.php?mo ... tid=124541#lastpost  發表於 9 分鐘前
多謝您~   但星期六我唔多得~

claudiatang  不要客氣啦﹗不值一提﹗我都多謝你的小苗。見你雙手捧著那盆小苗個樣好情深款款...搞到心理有小小壓力怕養不活就浪費了你的心血
好情深款款    
因為大風我怕吹爛棵苗~

不要客氣啦﹗不值一提﹗我都多謝你的小苗。見你雙手捧著那盆小苗個樣好情深款款...搞到心理有小小壓力怕養不活就浪費了你的心血  發表於 2012-10-12 15:31
我邀請你參加茶聚 http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=124541#lastpost  發表於 2012-10-12 15:15
B大靓仔有好人  發表於 2012-10-12 14:31
多謝BB無私分享! 只可惜未能同你傾心事是一個遺憾!  發表於 2012-10-12 14:29
回復

jose666 發表於 2012-10-12 14:13:02 |顯示全部樓層

你地漏COPY "suki4140" & "Juna"

Hello 各位花友.....豆貓見呢輪轉天氣, 打算送一盒"愉人心"花祺蓼茶俾大家, 小小心意 , 希望大家身體健康

PS 中獎幸運兒由豆貓一手包辦郵費 (包括兩位靚靚澳門花友)

1.  Sergio (銀河女神獎品.... 勿失良機啦!)
2.  小野貓 (感謝會長~)
3. 八王爺 (蔘茶啱我。多謝先!)
4. waiting (多謝晒!)
5.  ahhung (我幫幫主填名, 佢取完西經回來飲番下啦!)
6. Goodluck ( 我要一睹銀河女神風彩 !! )
7. MaLike (試下運氣!)
8. fafa18b (我又支持.....參加)
9. suki4140 (THANKS)
10.  saolan  (多谢豆猫先!)
11. purplestar (多謝會長)
12.siuhanster(thanks)
13. N-Blythe (Thanks)
14. Juna (THANKS)
15. HALM (Thanks 又抽下看看運氣^.^)
16. Louky (睇下唔幫嗰隻死嘢抽,會唔會中先!多謝會長!
17. jose666 (THANKS)

麻煩晒  發表於 2012-10-12 14:25
哈哈,越排越少人XD  發表於 2012-10-12 14:16
還有我 =_='  發表於 2012-10-12 14:14
回復

土豆貓 發表於 2012-10-12 14:14:31 |顯示全部樓層

6) lok_1980 (喜蔭呀~~My favourite~~仲要粉紅添~~thx)
10) jose666 (THANKS)
11) 土豆貓 (要加埋園藝館首席俊男Goodluck親自頒獎丫)

Sergio 點解少了幾個宇. 邊個私自幫我改野?????<--------因為佢將你d字放左落自己度  發表於 2012-10-12 15:32
少左D咩字呀~?  發表於 2012-10-12 14:32
點解少了幾個宇. 邊個私自幫我改野?????  發表於 2012-10-12 14:24
回復

小野貓 發表於 2012-10-12 14:16:05 |顯示全部樓層

Juna你抽啦....叫人幫你養住先~你一開聲大把人幫你養,你到時過開黎香港玩就帶埋返去~

Juna  如果抽到, 我要扭下計, 求下放我3號過嚟
以為你未排,原來你已經排左

土豆貓  貓貓你吳抽 妖后?
我有啦,都係鴨鴨既出品....係心靈贈品~~~
因為之前幫佢買過隻妖后...後來C左....佢唔知係邊送知道左(我無講佢知架)...
係出黎交收其他野既時候佢送左隻新既比我...不過我種得佢好樣衰姐

GOODluck20x  吾洗理佢有幾樣衰...我再準備可愛o既妖后比貓貓 . 你开心就可以 ^___ ^
佢好似就C咁...我真攪佢唔掂~我要攪掂佢先~

小喵 ~~  發表於 2012-10-12 15:43
吾洗理佢有幾樣衰...我再準備可愛o既妖后比貓貓 . 你开心就可以 ^___ ^  發表於 2012-10-12 15:32
妖后呢d野我到依家都未敢掂, 見有得抽就試下運氣啦!  發表於 2012-10-12 14:31
土豆貓 乖啦, 3號過黎見下我呢隻貓啦.... <---唔係我呀, 係唔批准我一個人過呀  發表於 2012-10-12 14:24
貓貓你吳抽 妖后?  發表於 2012-10-12 14:23
回復

劍狼 發表於 2012-10-12 14:21:03 |顯示全部樓層

11) 土豆貓 (要加埋園藝館首席俊男Goodluck親自頒獎丫)
12) 劍狼 (thx!)

Juna  還有蔘茶呀, 你排啦
屋企仲有小量存貨, 留個機會俾其他花友.

還有蔘茶呀, 你排啦  發表於 2012-10-12 14:24
回復

purplestar 發表於 2012-10-12 14:34:39 |顯示全部樓層

修正

4) purplestar (多謝抵死鴨先啱!)

GOODluck20x  都係你中立 XDDDDD  發表於 半小時前

<<<<<<<<<<<<<<中立?唔明丫!你係咪想讚我好乖想幫你領養妖后呀?

都係你中立 XDDDDD  發表於 2012-10-12 14:59
回復

saolan 發表於 2012-10-12 14:39:11 |顯示全部樓層

修正

不過我GOODluck20X 會送出一盆 Episcia Cleopatra 以示小小心意 , 希望大家享受種植樂趣!!  

9) Louky (thanks!)
13)saolan (多謝得哥,如果抽中可唔可以遲D先攞)

purplestar  仲有會長愛心蔘茶抽呀!你抽左未?
saolan  謝謝星星妹,已参加!
Sergio  我邀請你參加茶聚
saolan  我都好想参加,安排紧所以唔報住

去啦!一齊去啦!  發表於 2012-10-12 15:31
我邀請你參加茶聚 http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=124541#lastpost  發表於 2012-10-12 15:15
仲有會長愛心蔘茶抽呀!你抽左未?  發表於 2012-10-12 14:46
回復

Sergio 發表於 2012-10-12 14:54:52 |顯示全部樓層
想通知大家花朋貓友茶聚已開新帖, 如你們想報名煩請到新帖報名.  多謝大家參加!

http://hkplants.com/forum.php?mo ... p;extra=#pid1384712

評分

查看全部評分

回復

小野貓 發表於 2012-10-12 14:55:23 |顯示全部樓層

借個位黎回覆一下昨天MA MA問我的其中一個問題

幫主的日本妹
http://hkplants.com/thread-93401-1-1.html
↑ 係#1丫

我的日本妹
http://hkplants.com/blog-60226-13061.html

而昨天攞的日本妹是有名字的 =>Yukako
http://hkplants.com/thread-95937-320-1.html

Sergio  佢地有無名o架?
無名架~~~所以我同幫主或者知情者都會叫個盆做日本妹
自己都係叫自己果盆係日本妹...
係花墟一間專入口外國植物既舖頭買架...
只係知道由日本入口...跟本無名字
我果盆同幫主果盆係同一個品種黎~

Dreamer  成屋日本娃娃...^^
唔好咁講...我只係有一雙...唔係一箱~^^~

Cora  貓咪午安!近日煮飯的工作量有否减輕?
我無煮飯啦~我比晒佢做~

貓咪午安!近日煮飯的工作量有否减輕?  發表於 2012-10-12 15:39
貓咪午安!近日煮飯的工作量有否减輕?  發表於 2012-10-12 15:39
嘩一"雙"日本妹呀!你就好啦!有雙妹口麥震宅 Yukako 真係好靚,我都好愛佢架!  發表於 2012-10-12 15:15
小喵好靚呀! 送片葉仔比我得嗎?  發表於 2012-10-12 15:14
成屋日本娃娃...^^  發表於 2012-10-12 15:04
回復

fafa18b 發表於 2012-10-12 15:21:47 |顯示全部樓層
點評Sergio  我邀請你參加茶聚 http://hkplants.com/forum.php?mo ... tid=124541#lastpost  發表於 5 分鐘<----我都想參加...不過應該唔係香港呀!!

不打緊. 我地之後都會攪的. 下次再約你呀!  發表於 2012-10-12 15:26
回復

fafa18b 發表於 2012-10-12 15:29:51 |顯示全部樓層
點評Sergio  不打緊. 我地之後都會攪的. 下次再約你呀!  發表於 1 分鐘前 <----好呀!! 幫主點解唔現身既...佢取完西經應該番咗黎嫁!

幫主好忙o架, 又要踩單車, 又要諗經, 又要食紙, 又要bite 野, 又要搳膽石, 又要去大澳托海膽, 又要聽我地唱歌, 又要........ 總之好多個又要啦..  發表於 2012-10-12 15:46
幫主昨天才去西藏極樂,十日後先返!  發表於 2012-10-12 15:32
佢尋晚先出發乍...  發表於 2012-10-12 15:31
回復

fafa18b 發表於 2012-10-12 15:33:34 |顯示全部樓層
點評土豆貓  佢尋晚先出發乍...  發表於 39 秒前 <----係呀...不過去十日到....你地係3/11吖嗎!!

佢參加左BITE IN LOVE邊得閒理我地呀!  發表於 2012-10-12 15:37
原來你講聚會, 幫主吳得閒丫, 佢成日都要去踩單車架....  發表於 2012-10-12 15:35
回復

fafa18b 發表於 2012-10-12 15:36:06 |顯示全部樓層
點評purplestar  幫主昨天才去西藏極樂,十日後先返!  發表於 1 分鐘前 <----好在係''西藏''唔係''西方'', 幫主一定"打噴嚏"

幫主佢有鼻敏感的.  發表於 2012-10-12 15:42
幫主日日都打噴嚏架啦!XD  發表於 2012-10-12 15:38
回復

fafa18b 發表於 2012-10-12 15:37:46 |顯示全部樓層
點評土豆貓  原來你講聚會, 幫主吳得閒丫, 佢成日都要去踩單車架....  發表於 1 分鐘前 <----踩單車?? 去gym呀??

一得閒便約靚女踏單車不知幾爽  發表於 2012-10-12 15:43
回復

fafa18b 發表於 2012-10-12 15:39:03 |顯示全部樓層
點評purplestar  佢參加左BITE IN LOVE邊得閒理我地呀!  發表於 36 秒前 <----呢個係咩黎嫁??

係唔係寫錯呀?係Bike in love!  發表於 2012-10-12 16:12
少上嚟唔緊要, 一定要溫書, 唔係你就唔知講咩架喇  發表於 2012-10-12 15:48
HAHAHA 你爬返兩日文,温習返前個幾百個帖便會有答案的!  發表於 2012-10-12 15:46
咪就係bite in love 囉. 你多d上o黎咪知囉問題小女  發表於 2012-10-12 15:44
回復

Workingbee 發表於 2012-10-12 15:42:30 |顯示全部樓層
修正

不過我GOODluck20X 會送出一盆 Episcia Cleopatra 以示小小心意 , 希望大家享受種植樂趣!!  

14) Workingbee (求神拜佛抽中!)
回復

青蛙媽媽 發表於 2012-10-12 15:47:24 |顯示全部樓層
修正

14) Workingbee (求神拜佛抽中!)
15) 青蛙媽媽 (我又參加, TKS~)

我邀請你參加茶聚 http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=124541#lastpost  發表於 2012-10-12 15:54
媽媽, 同埋小青蛙去113茶聚丫.....  發表於 2012-10-12 15:49
回復