花朋貓友吹水幫 (係吳係貓友都歡迎架)

關閉 [複製鏈接]
作者: 土豆貓 發表于 2012-7-13 11:47:08
528103 23879
Juna 發表於 2012-10-12 10:52:33 |顯示全部樓層
malike 發表於 2012-10-12 10:45
似乎就快要好似工廠式的朝早返工: 打咭!

唉, 我地以前唔使打咭架, 點知有個遲到大王, 日日最少遲個半鐘, 累街坊, 搞到要打咭, 佢走左之後都要打咭

真係累街坊  發表於 2012-10-12 11:12
回復

suki4140 發表於 2012-10-12 11:01:42 |顯示全部樓層
各位早晨呀
恭喜花太太同花師奶中獎~

我邀請你參加茶聚 http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=124541#lastpost  發表於 2012-10-12 15:24
午安~  發表於 2012-10-12 14:06
多謝Suki!所以第日改名要叫花XX,eg 花生糖,花生油,花露水,花生友etc  發表於 2012-10-12 11:28
多謝  發表於 2012-10-12 11:07
早晨!  發表於 2012-10-12 11:06
回復

lok_1980 發表於 2012-10-12 11:04:21 |顯示全部樓層

一定係因為呢度抽獎多,連帶排隊抽花都易中左,我見329好多花朋貓友中左喎

--------------------------------------------
Re: Sergio  又比你發現~ 你真係醒樂公子.  發表於 2 分鐘前
咁係咪要keep住搞抽獎呀?

Re: Louky  哈哈Lok Lok!我都中咗呀!不過上次Rocky哥比我嘅Lim' O Spring 早兩日無啦啦仙遊咗,我好驚比人話一番心血比我搞掂咗!  發表於 10 分鐘前
Lim' O Spring 我有兩棵苗喎,話左會拎左去飲茶果日來抽獎的,你到時又有機會了。

Re: Sergio  咁係咪要keep住搞抽獎呀? <--- 你會唔會sponser下咁呢樂公子?  發表於 9 分鐘前
有呀,但放左去飲茶果日度抽,Spring Rose葉大家興趣又唔大,無計。

Re: Juna  要架, 要架, 留意下次抽獎活動  發表於 13 分鐘前
我都好期待喎~~

Re: Sergio  有呀,但放左去飲茶果日度抽 <--- 無見你參加. 都無你名o既?
係呀,未知去到未。

有呀,但放左去飲茶果日度抽 <--- 無見你參加. 都無你名o既?  發表於 2012-10-12 12:03
有呀,但放左去飲茶果日度抽 <--- 無見你參加. 都無你名o既?  發表於 2012-10-12 12:03
哈哈.....好易中好易買餐送!  發表於 2012-10-12 11:39
咁係咪要keep住搞抽獎呀? <--- 你會唔會sponser下咁呢樂公子?  發表於 2012-10-12 11:12
哈哈Lok Lok!我都中咗呀!不過上次Rocky哥比我嘅Lim' O Spring 早兩日無啦啦仙遊咗,我好驚比人話一番心血比我搞掂咗!  發表於 2012-10-12 11:09
回復

waiting 發表於 2012-10-12 11:22:51 |顯示全部樓層
講開呢個名(waiting), 之前都鬧出左D笑話...
係出售版買花咪要打個網名在隻花旁邊, 有個花友見到果隻花旁邊有waiting, 就問花主果隻花係唔係遲D先有得賣...

我邀請你參加茶聚 http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=124541#lastpost  發表於 2012-10-12 15:23
wahahahaha  發表於 2012-10-12 12:04
haha 真係好好笑  發表於 2012-10-12 11:38
haha,有趣~~  發表於 2012-10-12 11:24
回復

Sergio 發表於 2012-10-12 11:31:09 |顯示全部樓層

依排成日有抽獎活動實在太開心啦! 得獎的花友恭喜你地呀!  見現在人齊又係時候推推我地O既茶聚.   茶聚一樣有抽獎的活動是由雄雄幫主送出AV小苗一份.  未參加茶聚的花友, 請填個名便可以參加啦!

各位花友, 我地呢輪悶悶地, 不如攪次茶聚啦.........

日期暫定:2012年11月3日(星期六)
時間 A:  1:30pm (大約)
          B:  6:30pm (大約)
地點: 旺角某酒樓
目的: 與各花朋貓友聯誼, 交流種花心得, 吹水, 講是講非,天南地北

因為某些花友星期六要番工, 依家睇邊個時間可以就到最多花友, 如果你兩個時間都ok, 請你兩個時間都寫上你既大名啦....

出席者:

A時間 (1:30PM)
1. 土豆貓
2. Sergio
3. 紫猩猩
4. jose666
5. claudiatang
6. siuhamster
7. N-Blythe
8. yeahyeah
9. tomtomtom
10.

B時間 (6:30PM)
1. 土豆貓
2. Sergio
3. purplestar
4.小野貓
5. siuhamster
6. hugopoodle
7. Malike
8.

(如以上名單有錯誤請通知!)

多謝會長及阿哥賞分!

Sergio 吳該晒你丫  發表於 2012-10-12 11:37
等我睇睇星期六 B時間先  發表於 2012-10-12 11:36
Sergio, 請幫我改B 6:30pm, Thx.  發表於 2012-10-12 11:35
6629# 漏左~~~  發表於 2012-10-12 11:34

評分

查看全部評分

回復

小野貓 發表於 2012-10-12 11:33:29 |顯示全部樓層

晚上咁少人參加既~

GOODluck20x  星期六 plan B .. 我想join 呀
好丫~不過幾時截止呢~?

星期六 plan B .. 我想join 呀  發表於 2012-10-12 11:39
回復

Sergio 發表於 2012-10-12 11:39:27 |顯示全部樓層

GOODluck20x  等我睇睇星期六 B時間先

有銀河系的索女女神會出席. 你一定不能錯過!

malike  Sergio, 請幫我改B 6:30pm, Thx.  

已經改好了!

小野貓  6629# 漏左~~~

已經改好了!

tomtomtom  請問plan B即是食晚飯?預計食到幾點呢?

plan B 係食晚飯!  我個人估計, 等齊人叫埋o野食上埋菜都7:00啦.   食埋8:30咁上下.  跟住就唔知吹幾耐啦!
如果你有事可以閃先, 唔需要留守到最後一刻比錢o既!  不過你喜歡做boss 我地也很歡迎. ha~~

土豆貓  宇宙女神CEO 到時派香吻丫...大家快d參加啦!  

我在此聲明沒有此事.  銀河女神會長才送愛的包包再加熱香吻. 大家快d參加啦!

小野貓  最遲咪食到尾班車~哈哈~  

多謝boss!

GOODluck20x  銀河系的索女女神..... 超越亞洲wo.. 狼括世界..直頭沖出地球....好令人期待呀...@@''  

咁你一定要o黎啦!  仲有愛的包包再加熱香吻派比大家.

銀河系的索女女神..... 超越亞洲wo.. 狼括世界..直頭沖出地球....好令人期待呀...@@''  發表於 2012-10-12 12:09
宇宙女神CEO 到時派香吻丫...大家快d參加啦  發表於 2012-10-12 11:54
最遲咪食到尾班車~哈哈~  發表於 2012-10-12 11:52
請問plan B即是食晚飯?預計食到幾點呢?  發表於 2012-10-12 11:45
回復

土豆貓 發表於 2012-10-12 11:52:24 |顯示全部樓層

Hello 各位花友.....豆貓見呢輪轉天氣, 打算送一盒"愉人心"花祺蓼茶俾大家玩抽獎, 小小心意 , 希望大家身體健康

P1090049 (Small).JPG

今晚10:00 截止豋記, 祝大家好運!

PS 中獎幸運兒由豆貓一手包辦郵費 (包括兩位靚靚澳門花友)

Juna  你唔係打算我抽到成盒寄過嚟下? 郵費好貴架, 而且唔一定可以寄
好輕架乍, 茶包形式, 寄去澳門應該無問題

多謝 宇宙女神CEO, DUCKDUCK 同 Juna

嘩!唔制呀,我又錯過左喇︰(  發表於 2012-10-13 10:18
第一次抽^^  發表於 2012-10-12 21:31
好嘢!又有得抽!  發表於 2012-10-12 14:03
花旗參補氣清熱都OK㗎!  發表於 2012-10-12 12:54
花旗參補氣清熱都OK㗎!  發表於 2012-10-12 12:54

評分

查看全部評分

回復

Sergio 發表於 2012-10-12 11:55:34 |顯示全部樓層

Hello 各位花友.....豆貓見呢輪轉天氣, 打算送一盒"愉人心"花祺蓼茶俾大家, 小小心意 , 希望大家身體健康

PS 中獎幸運兒由豆貓一手包辦郵費 (包括兩位靚靚澳門花友)

1.  Sergio (銀河女神獎品.... 勿失良機啦!  如我抽到會轉送給雄雄幫主)
2.

低锡咁有我地心!  發表於 2012-10-12 13:07
回復

小野貓 發表於 2012-10-12 11:59:29 |顯示全部樓層

Hello 各位花友.....豆貓見呢輪轉天氣, 打算送一盒"愉人心"花祺蓼茶俾大家, 小小心意 , 希望大家身體健康

1.  Sergio (銀河女神獎品.... 勿失良機啦!)
2.  小野貓 (感謝會長~)

參看#6826

幫我delet個我字  發表於 2012-10-12 12:00
回復

小野貓 發表於 2012-10-12 12:01:39 |顯示全部樓層
小野貓 發表於 2012-10-12 11:59
...

Sergio  幫我delet個我字
Done~喵~~

thanks!  發表於 2012-10-12 12:05
回復

八王爺 發表於 2012-10-12 12:16:58 |顯示全部樓層

1.  Sergio (銀河女神獎品.... 勿失良機啦!)
3. 八王爺 (蔘茶啱我。多謝先!)

我邀請你參加茶聚 http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=124541#lastpost  發表於 2012-10-12 15:24
回復

waiting 發表於 2012-10-12 12:19:48 |顯示全部樓層

4. waiting (多謝晒!)
回復

Sergio 發表於 2012-10-12 12:20:14 |顯示全部樓層

5.  ahhung (我幫幫主填名, 佢取完西經回來飲番下啦!)
6. 香港園藝館首席俊男Goodluck ( 我要一睹銀河女神風彩 !! )

參看#6826

GOODluck20x  你又攪咩呀! 園藝館之花Sergio

學你囉香港園藝館首席俊男Goodluck!

土豆貓  最乖都係你, 不過你吳幫佢我都會最後加埋幫主既名落去....

大家最尊敬的幫主, 小的心甘情願為佢做一丁點事.

saolan  Sergio系銀河最亮丽的女神

秀蘭姐你攪錯了.  會長才是銀河女神呀!  

Sergio系銀河最亮丽的女神  發表於 2012-10-12 13:09
呢個名哈哈哈, 正到暈丫....得得改得好! <---- 過獎la 豆豆 ^__ ^  發表於 2012-10-12 12:45
GOODluck20x 你又攪咩呀! 園藝館之花Sergio呢個名哈哈哈, 正到暈丫....得得改得好!  發表於 2012-10-12 12:42
你又攪咩呀! 園藝館之花Sergio  發表於 2012-10-12 12:34
最乖都係你, 不過你吳幫佢我都會最後加埋幫主既名落去....  發表於 2012-10-12 12:26
回復

GOODluck20x 發表於 2012-10-12 12:20:25 |顯示全部樓層

Hello 各位花友.....豆豆見呢輪轉天氣, 打算每人送一盒"愉人心"花祺蓼茶俾大家, 小小心意 , 希望大家身體健康

1.  園藝館之花Sergio (銀河女神獎品.... 勿失良機啦!)
5.  ahhung (我幫幫主填名, 佢取完西經會飲番下啦!)
6. Goodluck ( 我要一睹銀河女神風彩 !! )

Sergio  你又攪咩呀! 香港園藝館俊男 GOODLUCK20X??????????  發表於 1 分鐘前
冇野攪啊)))))

RIO  咦, 多咗2個字@@  發表於 4 分鐘前
係law ..copy & paste 刀錯...@@''

土豆貓  吳好學埋CEO d衰野丫...  發表於 4 分鐘前
吾敢學 =., =

GOODluck20x 園藝館之花 , 乖! vip 係吾洗排隊 , 我已令外準備左比你la ^ __^ <-- 要等到蟹后之時我怕我無咁長命等阿哥. 你叫番我阿妹吧! 我要面呀!  發表於 2012-10-12 15:03
RIO
豆會長, 我平日飲綠茶多^^ 留多個機會比喜歡既用家麻:)  發表於 2012-10-12 12:39
Rio 你做咩吳抽呀, 玩下啦  發表於 2012-10-12 12:30
你又攪咩呀! 香港園藝館俊男 GOODLUCK20X??????????  發表於 2012-10-12 12:28
RIO
咦, 多咗2個字@@  發表於 2012-10-12 12:25
回復

malike 發表於 2012-10-12 12:26:53 |顯示全部樓層

5.  ahhung (我幫幫主填名, 佢取完西經回來飲番下啦!)
7. MaLike (試下運氣!)
回復

fafa18b 發表於 2012-10-12 12:37:55 |顯示全部樓層

7. MaLike (試下運氣!)
8. fafa18b (我又支持.....參加)

蝦佬, 灣仔花花  發表於 2012-10-12 12:41
花花午安丫~  發表於 2012-10-12 12:38
回復

fafa18b 發表於 2012-10-12 12:49:43 |顯示全部樓層

哈哈....大家好吖.....

點評土豆貓  蝦佬, 灣仔花花  發表於 8 分鐘前 <----我公司只有蝦哥, 蝦妹, 蝦嫂, 啊....有, 我老板

午安~  發表於 2012-10-12 14:09
回復

GOODluck20x 發表於 2012-10-12 13:01:11 |顯示全部樓層

Hello 各位花友.....肥鴨見呢輪轉天氣, 但我冇"花祺蓼茶俾大家潤肺,

不過我會送出一盆 Episcia Cleopatra 以示小小心意 , 希望大家享受種植樂趣!!  

P.s  任何人都可以參加抽獎, 就算吾參與 Dinner 都吾緊要. 但都麻煩於 Dinner 時間內到場提取!! 謝謝!!!

Sergio  嘩~~~ 妖......  發表於 1 小時前
你..............

Dreamer  讚!甩哥妖后一出,俊男穩座!  發表於 1 小時前
超..............

saolan  口水都流埋!  發表於 49 秒前
吾好浸左office 呀 haha

土豆貓  嘩.......出手錦重份量丫...  發表於 28 分鐘前
但我想潤肺多d law ..haha

Louky  正  發表於 29 分鐘前
^____ ^

lok_1980  支持啊~  發表於 半小時前
多謝支持啊)))))))

RIO  支持啊~  發表於 半小時前
乖! 抵>.3<

嘩!靚花花  發表於 2012-10-13 10:25
口水都流埋!  發表於 2012-10-12 14:34
嘩.......出手錦重份量丫...  發表於 2012-10-12 14:06
正  發表於 2012-10-12 14:06
支持啊~  發表於 2012-10-12 14:01

評分

查看全部評分

回復

suki4140 發表於 2012-10-12 13:11:00 |顯示全部樓層
Hello 各位花友.....肥鴨見呢輪轉天氣, 但我冇"花祺蓼茶俾大家潤肺,

不過我會送出一盆 Episcia Cleopatra 以示小小心意 , 希望大家享受種植樂趣!!  

1) suki4140 (多謝先^^)
回復