花朋貓友吹水幫 (係吳係貓友都歡迎架)

關閉 [複製鏈接]
作者: 土豆貓 發表于 2012-7-13 11:47:08
528456 23879
土豆貓 發表於 2012-9-13 18:34:49 |顯示全部樓層

siuhamster  等我搵日行過試下看先^_^ 態太媽, 你你你..............知吳知我爪段有幾錦兇殘丫, 知驚未???

小野貓  wahahahaha....爪段錦十八式 ~~~~土豆喵師傅~
小野貓師傅你都吳弱丫, 你有爪段七七四十九式, 失敬失敬!

我地唔打咬架~叫幫主出黎先~  發表於 2012-9-13 19:23
唔知兩貓對戰邊個會贏呢?  發表於 2012-9-13 18:50
wahahahaha....爪段錦十八式 ~~~~土豆喵師傅~  發表於 2012-9-13 18:36
回復

土豆貓 發表於 2012-9-13 18:41:10 |顯示全部樓層
各位, 小的放工啦, 夜d見...

88  發表於 2012-9-13 19:22
88  發表於 2012-9-13 19:04
夜D見~  發表於 2012-9-13 18:50
88  發表於 2012-9-13 18:50
回復

Juna 發表於 2012-9-13 18:46:48 |顯示全部樓層

ahhung68
  新環境有冇地方種花花吖?  發表於 1 小時前
claudiatang
  搬東西時要小心,不要閃了小蠻腰。  發表於 1 小時前
saolan
  换個新環境都好啵,有新鲜感!  發表於 2 小時前
DORA
  take care Juna!  發表於 2 小時前
土豆貓
  執野果時要小心d塵同搬野果時小心吳好用錯力丫...  發表於 3 小時前

環境差唔多都係無窗,可以種花都唔會種,因為有啲人太多手
放心,我唔會搬野,最多係將啲野放入箱。
豆貓,我未好番,仲要休養架,打死都唔會搬野

自己小心執生喇!  發表於 2012-9-13 19:56
回復

Juna 發表於 2012-9-13 19:00:39 |顯示全部樓層
明早會稍涼,或會有雨,大家要留意,唔好淋到雨,加上涼天氣好易凍親架。

我呢到勁大風, 吹到頭髮亂了+企唔穩...  發表於 2012-9-13 22:30
但係今晚好焗咁既???  發表於 2012-9-13 22:14
唔該晒 Juna!  發表於 2012-9-13 19:54
多謝花太太提點.  發表於 2012-9-13 19:28
唔熱就好啦~我件fur除唔倒架~  發表於 2012-9-13 19:23

評分

查看全部評分

回復

jeffreyngcm 發表於 2012-9-13 19:27:11 |顯示全部樓層
I am back 

歡迎財爺^^  發表於 2012-9-13 22:14
財爺依期算早喎  發表於 2012-9-13 21:14
Welcome back!  發表於 2012-9-13 19:51
jeffrey 食飯未?  發表於 2012-9-13 19:34
歡迎你回來丫~喵大人~  發表於 2012-9-13 19:34
回復

saolan 發表於 2012-9-13 19:33:38 |顯示全部樓層

食左飯上黎睇吓先

小野貓  好彩幫主去左食飯...一陣幫主大人“使忽恆”post隻大海膽出黎就食唔落~  發表於 2 分鐘前
小野貓  我8:30至食架~  發表於 4 分鐘前
jose666  咁快??? 我都未煮~~~  發表於 5 分鐘前
Sergio  歡迎. 我未有得食.  
原来個個都未食!

DORA  我都未食    Dora 姐好番嗮未呀?
DORA  仲未,頭先睇個帖又笑又咳,咳到我 cc 下    休息多D可能快D好!
回復

saolan 發表於 2012-9-13 19:48:37 |顯示全部樓層

小野猫,新来的姐姐跟成点呀?

小野貓:未正式煮飯...其他ok啦~不過我講佢知話晚餐買餸用係$60之內...佢覺得奇怪...我就用今晚既晚餐即刻計比佢睇~
saolan:  呢段時間你可以買餸比佢煮,慢慢将D工作放比佢。你系咪明天番工?
回復

jose666 發表於 2012-9-13 20:03:55 |顯示全部樓層
我開飯喇~~
回復

Sergio 發表於 2012-9-13 20:09:49 |顯示全部樓層
ahhung68 發表於 2012-9-12 21:46
今朝同班老死whatsapp group chat, 突然好正經咁講到退休後想喺邊度定居, 雖然我好想喺大陸、 ...

ahhung68 我都想去吓馬來西亞, 突然想請教, 馬來西亞係咪有一個地方叫"五重森林"架?

我唔知喎!  等我問下我d親戚先!

幫主, 我問佐啦!  佢地話未聽過喎! 你係邊o度聽回來o架?

saolan  你系馬來西亞人?

我是香港人來o架!  只不過有親人係o個邊咋.  我年年最少去一次那邊探親, 我好鍾意依個地方, 好舒服.  我最like佢地o既陽光與海灘, 美食, 簡單的生活, 簡單的風土人情, 一齊一齊都回歸自然.  香港人太多地方又細又嘈又污染又物質不是一個理想退休生活的地方.

ahhung68  我朋友話幾年前睇旅遊節目聽返唻, 話一個森林裏有五種不同特色喎~~

等我再問過
回復

saolan 發表於 2012-9-13 20:29:01 |顯示全部樓層

個個系度食紧飯???

DORA  我仲未呀
saolan: 仲未食,好夜啦啵!快D食喇!
回復

saolan 發表於 2012-9-13 20:30:54 |顯示全部樓層

Time for brownies!

Sergio:  嘩~~ 古古力! 我好想食呀! 不過食了有罪惡感. 魔鬼與天使.
saolan: 点解有罪惡感? 我衣架食紧呀,好好味呀!
Sergio: 食了會肥死. 仲唔係有罪惡感, 我右邊有天使叫我唔好食, 右邊有魔鬼叫我"你食啦"
saolan: 哈哈

DORA:  成日咁引人唔得咖!
saolan: 留番件比你!

土豆貓  我吳會有罪惡感, 我會食左先算....HEHE, 又拎多一件先...  發表於 14 分鐘前
土豆貓  Brownies.....你自己整架? 我又要食
saolan:  我買嘅,我吾叻做甜品架

謝謝Sergio, 豆猫,Dora, 大雄帮主賞分!
20120913_202346 (Copy).jpg

評分

查看全部評分

回復

saolan 發表於 2012-9-13 20:45:03 |顯示全部樓層
話咁快就食左一件
20120913_204108 (Copy).jpg
回復

jeffreyngcm 發表於 2012-9-13 20:47:42 |顯示全部樓層
食飽飽
回復

jose666 發表於 2012-9-13 21:31:23 |顯示全部樓層
冇咩人講野, 我去訓喇, 今日好眼訓, 早抖喇各位~~~~
:::
回復

Sergio 發表於 2012-9-13 21:43:07 |顯示全部樓層

今天在屋企附近邊行邊欣賞路邊的"野花".  其實它們也很美令我想起一首我好喜歡的歌"野花".  每一天係我們身邊有很多好美麗的東西只是我們工作忙碌的時候留意不到.

聽下啦!!!!!!! http://www.youtube.com/watch?v=QPn4o2VzVBk

多謝秀蘭, 花太太, 多娜, 幫主賞分!

土豆貓  我發覺我每日既十分根本吳夠用既......  

唔明白呀!

土豆貓  因為想俾分你既時候又無晒分啦

我日日都會破產o架.

saolan  我都系行街時會留意街邊D野花

佢地真係好靚的.  可惜我部電話影唔到佢地最美的一面.  多謝賞分!

waiting  我都會! 有時行行下蹲下來睇, 我的蝦子餅就一直行, 行左十幾步就會發現唔見左我, 自然就轉身問我:你又發現新大陸吖?

真係好多好多新大陸o架.  我好想去我家對出個灘找貝殼.  D具殼好靚o架.  蠔殼也可以做植料.  正呀!

ahhung68  曾經是我最喜愛的一張CD ^^

我知呀你講過啦! (有無記得你講過比我知呢? ha~~)  由開始到現在我都咁喜愛依隻CD, 我不時都會播來聽.

DORA  影得好靚呀!

我部舊iphone影唔到佢最美的一面, 又剛巧見到熟人望住我以為我傻的.  便急急地影囉.

評分

查看全部評分

回復

Breeze 發表於 2012-9-13 22:21:12 |顯示全部樓層
終於返到黎啦~
各位花友晚上好~
回復

waiting 發表於 2012-9-13 22:21:39 |顯示全部樓層
我返嚟喇~  好肚餓, 未開飯...
回復

土豆貓 發表於 2012-9-13 22:36:21 |顯示全部樓層
今日我見到有個POST講行山, 好靚丫, 大家有時間入去睇下丫!
http://hkplants.com/forum.php?mo ... tid=119217#lastpost
回復

DORA 發表於 2012-9-13 22:49:11 |顯示全部樓層

我返黎喇!

-------------------

小野貓  多多返到屋企未丫?~  發表於 3 小時前 ------> 啱啱返到,喵

土豆貓  多多..你好丫...WELCOME BACK  發表於 1 分鐘前 ------> 多謝!

Sergio  welcome back!  發表於 4 分鐘前 ------> 多謝!

小野貓  歡迎多多回來,咁夜晒...早D抖丫...  發表於 4 分鐘前 ------> 多謝!你呢?休息未呀?

ahhung68  娜姐辛苦哂 ^^  發表於 3 分鐘前 ------> 唔夠幫主辛苦,急救都要負責埋!
回復

Sergio 發表於 2012-9-13 22:50:50 |顯示全部樓層
推廣一下依個活動先!
《龍城清芬》之《秋韻》~ 園林有茶香、一齊來分享!

http://creativehorizon.yolasite.com/
回復