返回列表 發新帖

我嗰兩盆 '蘆薈' 唔見咗 !! - 最新消息!!

作者: WingWing 發表于 2008-4-12 22:49:40
6767 49
crabcrab 發表於 2008-4-18 00:23:13 |顯示全部樓層
原帖由 WingWing 於 2008-4-17 23:34 發表

Ayclui, 真係心水清!!

成日重有機會見面, 無謂面左左!
咁諗自己會開心D!

我又覺得唔係喎, 如果佢有心偷仲夠膽咁厚面皮唔怕你見到咁
兜口兜面種返晒兩棵係度, 就直頭唔會因為見到張紙就主動認啦, 又冇晶片o既...
回復

蛀米虫 發表於 2008-4-18 12:42:15 |顯示全部樓層
沒謂太多估計lu~ 留有尊嚴, 厚度係中國人既美德來既~

回復

蠍子仔 發表於 2008-4-18 12:53:17 |顯示全部樓層
想再作進一步証實,私底下再問一下清潔阿嬸,
不過不建議再作追究是最好的方法
再者,真的想知道,你種蘆薈的兩個盆....美嗎
可能這才是原因
回復

crabcrab 發表於 2008-4-19 00:13:37 |顯示全部樓層
原帖由 蛀米虫 於 2008-4-18 12:42 發表
沒謂太多估計lu~ 留有尊嚴, 厚度係中國人既美德來既~

係law! 仲要估埋串咀後人地點答.... 就真係想得太多了
回復

famoon 發表於 2008-4-23 14:12:16 |顯示全部樓層
原帖由 貓貓 於 2008-4-18 00:06 發表

我都情願相信人係「性本善」ge。佢肯還番俾你,我相信應該唔係佢做。
就算佢真係賊,只要佢死口唔認你都無佢乎。
如果係佢做,佢又肯花心思作個故事厄你尼還番俾你,都算知錯啦!
一時貪念人人都有,而家失而復得咪好 law。 ...

講得好啱呀!
如果真係佢, 咁佢都知錯啦, 如果唔係佢, 咁佢就係好人, 仲好愛惜花草樹木.
點都係好事黎嘅.
回復

小暈 發表於 2008-4-25 01:18:22 |顯示全部樓層
恭喜你可以搵番自己心愛既蘆薈爸爸同媽媽
回復

PACO 發表於 2008-4-25 05:12:34 |顯示全部樓層
wing wing呀!今次到我個邊有D唔守規矩嘅人啦 ,今次好在唔係我出事咋,佢偷咗人地D生菜苗返去比寵物食,走之前仲留番D菜頭係幅田度,激到個田主死死吓 又走去偷咗另外一幅田嘅辣椒添(有成尺幾高打哂辣椒,都仲移種到自己塊田度!!!!)真係冇受過教育嫁
回復

小女王 發表於 2008-4-25 05:24:06 |顯示全部樓層
下...咁都得? 咁有無投訴佢呀?
回復

蛀米虫 發表於 2008-4-25 16:24:47 |顯示全部樓層
D人真係!!!  有沒攪錯!!!! 實在太離譜, 真頭要出聲話下呢D人LA!!!
我今日見到有塊田有白茄子呀! 好大個LA, 實比人偷, 慘~  
星期日要早D去睇實......
回復

PACO 發表於 2008-4-25 21:56:54 |顯示全部樓層
原帖由 蛀米虫 於 2008-4-25 16:24 發表
D人真係!!!  有沒攪錯!!!! 實在太離譜, 真頭要出聲話下呢D人LA!!!
我今日見到有塊田有白茄子呀! 好大個LA, 實比人偷, 慘~  
星期日要早D去睇實...... ...

唔係掛!仲有 ,以我所知已經有人被警告啦喎,仲有其他人呀?今次真係凍過水啦
回復