真不知所謂的人之患中學

作者: chanpyhilda 發表于 2012-5-30 09:47:59
6346 46
vivi 發表於 2012-5-30 10:08:10 |顯示全部樓層
喂, 係啦,我just睇到

有冇攪q錯呀, 咩校長嚟咖, 學咩人教書呀, 頂.@#$%^&*
回復

chanpyhilda 發表於 2012-5-30 10:21:44 |顯示全部樓層
1. Honey在校內只曾兩次搜獲香煙, 點解唔理解為該校學生受教? 或者因有Honey的存在, 而令學生們減少帶遺禁品返校? 後者原因都應歸功於Honey, 為可效用不大?
2. 作為師長, 只以單一層面觀看事物, 經他們調教出來的學生們如何面對將來的問題?
3. 老師們怕狗就要送Honey去死? 相信某些學生們都怕老師的! 咁係咪.......

回復

tomtomtom 發表於 2012-5-30 10:41:06 來自手機 |顯示全部樓層
好慘,見Honey張相咁可愛,真係唔忍心。
9成贊成留底都要送走,咁問嚟做乜?咁似d官做嘢。
嗰9成同學唔知會唔會有心理創傷?
回復

prodorothyhkg 發表於 2012-5-30 10:41:57 |顯示全部樓層

所謂校長,叫佢食 c啦,果個姓莊物體更唔係人黎架,如果放上fb或者各討論區的寵物版,一定有人會收養
真係P佢地個K丫

我覺得係個莊SIR有問題,20萬養3年,佢用乜野養呀,根本佢報大數呃錢,見學校唔比再養,隻狗如果比人收養,可以會爆出呃錢事件,所以咪整死佢,死無對証~

似係呢個原因,正常人都唔會咁處理  發表於 2012-5-30 11:16
回復

Karine 發表於 2012-5-30 10:58:24 |顯示全部樓層

壞鬼校長 ~ 垃圾行為, 唔負責任, 養隻狗最多咪 14-15年, 咁都負唔起, 仲話做校長, 教育出唻既下一代 ...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

no eye see

應該新校長  發表於 2012-5-30 12:35
回復

vivi 發表於 2012-5-30 11:07:30 |顯示全部樓層
tomtomtom 發表於 2012-5-30 10:41
好慘,見Honey張相咁可愛,真係唔忍心。
9成贊成留底都要送走,咁問嚟做乜?咁似d官做嘢。
嗰9成同學唔知會 ...

咪係囉, 咁不如唔好叫同學投票啦

投嚟做咩呀, 同政府有咩分別呀, 漠視民意, 家陣玩反面教材咩

回復

金盞花 發表於 2012-5-30 11:27:22 |顯示全部樓層

真係冇功都有勞, 唔知呢個咩校長   引進HONEY入校個亞sir都好有問題, 學似樓上版主咁講, 香港大把渠道可以將隻狗送出搵人領養, 真唔明點解郁d就要送去人道毀滅  為人師表做d咁嘅野, 佢哋有乜資格去教班學生.  

佢哋要記得今日所作嘅孽, 更要好好保重身體, 咪等將來d子孫見你冇甚貢獻, 將你送去人道毀滅
回復

vivi 發表於 2012-5-30 11:38:51 |顯示全部樓層
金盞花 發表於 2012-5-30 11:27
真係冇功都有勞, 唔知呢個咩校長   引進HONEY入校個亞sir都好有問題, 學似樓上版主咁講, 香港大把渠道可 ...

引進 honey 的時候點解唔考慮清楚呀

冇聽過停一停, 諗一諗咩
回復

金盞花 發表於 2012-5-30 11:52:21 |顯示全部樓層
vivi 發表於 2012-5-30 11:38
引進 honey 的時候點解唔考慮清楚呀

冇聽過停一停, 諗一諗咩

宜家有d人連造人都唔會"停一停, 諗一諗", 更何況係一隻狗之嘛, 就如一件垃圾, 唔啱駛就咪阻住地方, 要快快喺我面前消失.  真係替隻狗可悲, 佢投錯胎, 入錯門口.
回復

JENWU 發表於 2012-5-30 12:19:57 |顯示全部樓層
個心好'up' 枉姓莊果隻嘢係德育輔導員, 佢連人性都無, 點教德育仲要駛橫手, 如果d學生學佢咁咪死得

佢哋要記得今日所作嘅孽, 更要好好保重身體, 咪等將來d子孫見你冇甚貢獻, 將你送去人道毀滅 x 2 佢一定要還架

真係執筆忘字, 多謝指正~~~貢獻  發表於 2012-5-30 12:41
回復

chanpyhilda 發表於 2012-5-30 12:24:56 |顯示全部樓層
"Honey" 呢個名邊Q個改ga??!! 嗰件德育輔導員,校長,一眾相關老師及橫手, 唔知有冇畀老婆或老公叫honey呢?!

佢哋要記得今日所作嘅孽, 更要好好保重身體, 咪等將來d子孫見你冇甚貢獻, 將你送去人道毀滅 x 3 佢一定要還架
回復

claudiatang 發表於 2012-5-30 13:04:32 |顯示全部樓層

回復

wendy_choy_hk 發表於 2012-5-30 13:21:15 |顯示全部樓層
90年聲譽,就甘比佢地破壞曬. 聲譽已經唔好,而家就差.
回復

corina 發表於 2012-5-30 13:25:08 |顯示全部樓層
冷血學校
冷血校長
冷血教師
仲話"本「基督精神」,秉承嶺南辦學傳統,使學生透過豐富的學校生活,發揮「紅灰精神」,貫徹「為神、為國、為嶺南」的使命。"
完來全是謊言!!!!!
http://zh.wikipedia.org/zh-hant/ ... 9%A6%99%E6%B8%AF%29

什麼叫紅灰精神? 根本就不懂分青紅皂白, 只有黑暗!!  發表於 2012-5-30 14:28
簡直.....唉......  發表於 2012-5-30 14:23
回復

corina 發表於 2012-5-30 13:28:10 |顯示全部樓層
我都養過拉布拉多,唔吠唔咬人唔咬狗,好乖好聽話咖!!!!!
回復

chanpyhilda 發表於 2012-5-30 14:25:34 |顯示全部樓層
柴灣杏花村.....好想去貼份報導响佢門口.....

我都好想去學校門口貼大字報呀!!!!!!!!  發表於 2012-5-30 15:19
回復

vivi 發表於 2012-5-30 14:28:36 |顯示全部樓層
http://www.lingnan.edu.hk/

羅燦輝校長, 廿多年前是我的班主任, 實在另我太傷心
點解會咁 T^T
回復

vivi 發表於 2012-5-30 14:50:18 |顯示全部樓層
聽聞有人救左honey
資料有待確實

我都希望~  發表於 2012-5-30 23:05
真希望如此  發表於 2012-5-30 15:30
有冇方法可以去求証下呀?我聽日生日, 本來諗住今日放假可以開心下, 而家咩mood都冇哂~  發表於 2012-5-30 15:21
請update大家, 我個心都"up"左成朝!!  發表於 2012-5-30 14:55
希望係真!!  發表於 2012-5-30 14:54
回復

123下一頁