真不知所謂的人之患中學

作者: chanpyhilda 發表于 2012-5-30 09:47:59
6345 46
tomtomtom 發表於 2012-5-30 21:10:27 |顯示全部樓層
唉,呃哂所有人。
好明顯係有古怪,搞大咗件事先草草收場。
個狗主、個校長同D記者都信唔過
希望新主人真係對Honey 好
回復

vivi 發表於 2012-5-30 21:57:30 |顯示全部樓層
算啦, 只要HONEY 冇事, 開開心心就好咖啦
回復

青蛙媽媽 發表於 2012-5-30 23:07:21 |顯示全部樓層
如果佢屋企人覺得佢揾唔到錢返屋企, 係唔係要佢自己叫醫生同佢打支安樂死~
回復

chanpyhilda 發表於 2012-5-30 23:33:04 |顯示全部樓層

轉貼自我D facebook朋友: (熟假熟真, 不得而知........其實整件事就只有作蛹者自己清楚)

我係呢間學校既舊生, 畢左業四五年我都經常番去探下老師同校工, 玩下陸運會
幾年之前知道有隻狗黎左學校, 如為冇咩野,咪問下個保安咩來頭,點知一問, 個保安講晒d來龍去脈比我聽

當年係校長條茂利話要買, 捉d學生有冇帶煙同毒品, 仲要係唔好都唔要,買左番黎之後話貴唔要, 諗縮數唔比錢不特止, 仲叫莊sir佢自己出錢養, ok冇野既, 之後又要叫d校工唔好打理, 叫莊sir自己打理番,佢比其他老師仲早番, 5點左右就番到學校打理

我盧加樂而家就爆料踢爆你羅燦輝講大話呀
你大可以話我吹水, 作野, 誹謗, 列我做黑名單唔比我番黎探老師, 校工
但我話比你聽你唔配做嶺南既校長,唔配做人師長, 敢做唔敢認, 你唔係男人黎, 影衰嶺南呢二隻字

其他知情人士,應該出黎講下真相啦!  發表於 2012-6-2 19:29
回復

cowcowpop 發表於 2012-6-2 09:27:21 |顯示全部樓層
1.正因為有Honey先可以在校內兩次搜獲香煙,點解‥‥‥‥
D衰人不敢帶衰野番學校囉‥‥‥‥

2.如果這個咩校長的講法正確‥‥‥‥
香港無戰爭幾十年,D軍事防務應該係廢既‥‥‥‥

學校隔離無雞竇,D警察應該係廢既‥‥‥

學校過去十年無火災,D消防設備應該係廢既‥‥‥

學校過去十年無被偷竊,D鋼門設備應該係廢既‥‥‥

呀‥‥‥‥現在學校有單咁既恥辱新聞,個校長或有關做決定既人,係唔係應該好像Honey咁,被請離學校。

他不應被請離校! 算Honey冇功, 也都有勞, 都要被逐! 如果Honey真的被"人道", 他應被凌遲, 因他令學校蒙羞!  發表於 2012-6-2 14:13
回復

ht333147 發表於 2012-6-2 12:16:49 |顯示全部樓層
chanpyhilda 發表於 2012-5-30 23:33
轉貼自我D facebook朋友: (熟假熟真, 不得而知........其實整件事就只有作蛹者自己清楚)

我係呢間學校既舊 ...

有誰相信, 這些所謂名校, 老師校長的價值觀, 除了功利, 一無所有?
出事之後謊話連篇, 比PK曾更衰, 需知他們是為人師表, 教育下一代. 應為學生的典範.
現在, 學生會相信他們所說的嗎?
從他的賤口發出的聲音, 有可信程度嗎? 簡直比躁音更討厭就是.

這麼樣的決定,不一定與老師有關係,但校長及部份做決定領導層,一定應該出來解釋。校外評核隊,好應該了解校方的判決Time Line,點解部份學生完全不知道   發表於 2012-6-2 18:11
回復

cowcowpop 發表於 2012-6-25 19:04:36 |顯示全部樓層
現在發展如何‥‥‥‥
我害怕有人俾人誣掐後食死貓‥‥‥‥
再被以各式各樣理由‥‥‥‥炒魷魚

有沒有知情人士分享下。
回復