作者: chanpyhilda 發表于 2019-3-14 16:51:54
1509 5
好耐好耐好耐買唔到鷺草球根了! 好想好想好想再種!
請問各大大知唔知邊度有售?
ocarinayee 發表於 2019-3-14 19:00:43 |顯示全部樓層
前幾個月係繽紛馬生處買過,但未到適合時間種,擺擺下爛埋。
現在應該更加找不到買吧,過左種的時間。下年試下淘X吧。
回復

W88 發表於 2019-3-15 06:37:07 來自手機 |顯示全部樓層
ocarinayee 發表於 2019-3-14 19:00
現在應該更加找不到買吧,過左種 ...

爛咗有點可惜,早排分分賣個種係Pecteilis susannae =Habenaria susannae,禾都有買,等咗幾個月近日終於發芽!
回復

chanpyhilda 發表於 2019-3-15 15:28:02 |顯示全部樓層
ocarinayee 發表於 2019-3-14 19:00
現在應該更加找不到買吧,過左種 ...

謝謝! 成日唔記得搵淘寶! 記得時又過左種植時間
回復

ocarinayee 發表於 2019-3-15 16:09:04 |顯示全部樓層
W88 發表於 2019-3-15 06:37
爛咗有點可惜,早排分分賣個種係Pecteilis susannae =Habenaria susannae,禾都有買,等咗幾個月近日終於 ...

努力種啊﹗我覺得粒種球好大,未必似我之前淘的鷺草種球。我種過銀河、天之川。
回復

ocarinayee 發表於 2019-3-15 16:09:46 |顯示全部樓層
chanpyhilda 發表於 2019-3-15 15:28
謝謝! 成日唔記得搵淘寶! 記得時又過左種植時間

冬天年頭要開始留意~ 唔緊要,等下年吧﹗

唯有係咁啦  發表於 2019-3-15 16:32
回復