太空種紫羅蘭???

作者: traceyto 發表于 2008-4-1 01:35:36
1727 7
今日買左本"非洲紫羅蘭種植手冊",先知有太空紫羅蘭,本書話現時香港的Optimara品種好少,好易種,但因只係會係美國出售。但本書出左都有2年到,所以我想知現時香港的Optimara品種多唔多,貴唔貴同邊到有得買呀?
rainbow 發表於 2008-4-1 01:37:40 |顯示全部樓層
uncle fat have optimara's av
回復

traceyto 發表於 2008-4-1 01:47:58 |顯示全部樓層
係,佢係邊到找到
回復

george 發表於 2008-4-1 02:33:49 |顯示全部樓層
發叔,伊華花舍,蘭姐度我都見過有得賣
Leo 度你就要打去問下佢
回復

traceyto 發表於 2008-4-1 22:47:35 |顯示全部樓層
但貴唔貴架?好想知個個品種係幾多錢?
回復

candyafr 發表於 2008-4-1 22:50:31 |顯示全部樓層
好似佢地有自己的website,不過唔知有沒有人訂過...........
回復

Vienne 發表於 2008-4-2 11:57:27 |顯示全部樓層
蘭姐度有,上星期六去,見到收銀櫃隔離有一盤,己經開緊花,唔記得左個number,係綠色邊淺粉紅瓣星形花,盞燈射落去好有透明感,靚到暈,二百蚊,朵花花好似同我講:買我啦,買我啦咁,但我冇咁多銀兩買,只有流口水。你試下打去問發叔有冇。
回復

kelly 發表於 2008-4-2 12:48:33 |顯示全部樓層
查實太空紫羅蘭價錢同並通種av喺一樣~

只有縞花(十字花)和+字葉先會買得貴啲, 因為繁殖比其他av(包括太空種)困難~

別給名字誤導 ~

but 若你見到鍾意嘅av, 只要自己覺得物有所值就ok啦 !
回復