唔差再,,,,又一白痴事發生係我身上2

作者: 031504 發表于 2012-1-18 01:44:03
1298 9
話說尋日係公司,,,水機無哂水,,,老闆叫我識左部機,再蚊走個插蘇
之後識左部水機,,,然後望一望條線,,,,,嗯,係黑色線,,咁我就諗都唔諗就蚊走左個黑色插蘇,,,
點知原來我蚊果個係拖板插蘇,,,,,,,,,,拖板上ge電制最主要係我部電腦,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,  

cowslip 發表於 2012-1-18 03:41:14 |顯示全部樓層

可能我見識少,我真系未見過黑色的拖板插蘇,所以我一d都唔覺得你白痴!!
回復

mono 發表於 2012-1-18 10:57:30 |顯示全部樓層
我未見過黑色的拖板電線。乜解救個拖板線係黑色嘅?
回復

金盞花 發表於 2012-1-18 11:02:48 |顯示全部樓層
即係話你只係拔錯插頭, 都唔係好白痴~只係大意d
回復

gunbuster363 發表於 2012-1-18 11:43:22 |顯示全部樓層
通常只會拔錯人地個電腦插蘇~
回復

031504 發表於 2012-1-20 00:50:49 |顯示全部樓層
cowslip 發表於 2012-1-18 03:41
可能我見識少,我真系未見過黑色的拖板插蘇,所以我一d都唔覺得你白痴!!

但真係有=0=
回復

EddieOR 發表於 2012-1-20 13:46:58 |顯示全部樓層
我屋企用緊個拖板係黑色
回復

Karine 發表於 2012-1-20 22:18:51 |顯示全部樓層

黑色拖版貴d架噃,你公司做設計定影音?
咁你有幾多資料無儲存? 哈哈~ 白做咯

我試過去同事個腦上網check野, "X" 左佢個outlook, 跟住接龍咁成「咋」email關閉...
同事悽厲慘叫~ 我成個星期避左佢,怕佢追打我

原來佢每日先快掃email, 要覆既就唔關閉住,嗰朝佢掃左幾十張,之後要從新掃一次
回復

EddieOR 發表於 2012-1-20 22:56:19 |顯示全部樓層
Karine 發表於 2012-1-20 22:18

你同事都幾慘
又要搵返出黎,又要一次過覆幾十封 email,都好煩下……
下次拎杯水向佢部電腦鞠三個躬,然後放喺佢桌面
之後記得叫佢「咕一聲吞左佢」!

佢飲過我杯茶後,相信我要放埋封遲職信囉~呵呵~  發表於 2012-1-21 11:21
有無搞錯XD?  發表於 2012-1-21 00:13
回復

031504 發表於 2012-1-21 00:14:23 |顯示全部樓層
Karine 發表於 2012-1-20 22:18

我做廣告,,,又係好多檔開哂,,,
好彩果日份JOB唔大,而且岩岩開始,,,,,所以唔太傷XD

哦~失覺失覺  發表於 2012-1-21 11:22
回復