寶寶的領養故事=V=

作者: 寶頤 發表于 2011-12-8 21:13:12
2566 11

我爬文果陣見到有人POST左佢領養狗仔既分享...  
等我又分享下先

我養左一隻CREAM色既迷你松鼠大約3年...
一路都好希望可以養多1隻陪佢, 終於儲夠$$準備養多1隻啦
咁O岩獅仔既前主人....因為大肚...唔佢要...所以我就接左佢返黎啦...

左手隻迷你松鼠叫貓貓...所以同佢改左個名叫獅仔,
初初係希望佢出到街可以保護下呢個細細粒既貓家姐
點知....佢俾呢隻貓家姐恰到死死下
不過獅仔性格真係好順德人...
永遠都就哂貓家姐, 玩具唔會同佢爭..連床仔都會讓俾家姐訓

呢張係佢第2日黎到我屋企影既相~~
係唔係好令仔呢????因為佢黎到太污糟...
又多結...我幫佢梳左成晚都梳唔哂...終於帶獅仔去俾人美容

第1次同貓家姐去散步

初初黎到咩都唔識...整基本去廁所都要教...
好在佢雖然蠢蠢地...但係基本都學得到

獅仔初初黎已經好跟我男朋友~  我男朋友當抱仔咁抱佢=V=

洗白白~~~
香噴噴~~吹毛毛>V<
洗完白白~~破例俾你上床訓陣啦

絕完育..去左村既後山散步=3=

渣車帶佢去街街~~笑得幾開心~~
去左小攬游水~~處獅下海

一人一粒我親手種既車厘茄~~~
獅仔: 等得好心急丫~~~媽咪你影完相未食得未丫~~??

7月係佢地2個生日既大日子~~整個狗蛋糕俾佢地食=V=
獅仔: 媽咪~~唔好掛住影啦~~
我地吹左蠟燭點解仲未食得架~~???>.<

去左台灣幾日~好掛住獅仔丫...買左條呔做手信~~
獅仔: 媽咪你睇我帶左條呔幾英=V=

買左個好大既小朋友膠水池響屋企門口俾佢地玩水~~

好慶幸遇到獅仔, 響我地一家人同貓家姐生命中增添左好多色彩,
希望獅仔同貓貓可以響我地屋企健健康康直至百年歸老....感謝

評分

查看全部評分

土豆貓 發表於 2011-12-8 21:35:17 |顯示全部樓層

恭喜你呀!你隻獅仔又靚又可愛噃!如果每個人都可以對自己既寵物錦好似你錦有愛心就好啦!
回復

寶頤 發表於 2011-12-8 21:44:06 |顯示全部樓層
>v<多謝你丫~~
其實佢傻下傻下真係好搞笑~~又成日撞版~跑跑下都會sin腳己甩尾既~
見佢又咩都就我隻貓家姐真係好難唔錫佢~

其實我仲努力儲緊$$希望3幾年後可以再遇到我第3隻狗狗

嗯....我覺得就算有無養貓貓狗狗咩寵物都好...
就算你本身唔鐘意唔鍚無愛心都好...起碼唔好傷害佢地已經好好
回復

土豆貓 發表於 2011-12-8 23:09:09 |顯示全部樓層
希望你好快儲到$$!好快遇到你既第三位狗狗成員啦
回復

寶頤 發表於 2011-12-8 23:15:07 |顯示全部樓層
>V<我都好希望丫~~嘿嘿
回復

hugopoodle 發表於 2011-12-8 23:16:41 |顯示全部樓層
佢哋兩個都好得意
條呔襯哂佢呀~
回復

寶頤 發表於 2011-12-9 10:21:31 |顯示全部樓層
=V=多謝~~~
不過男仔O岩著既衫衫真係少過女仔好多>.<
回復

siubox 發表於 2011-12-19 20:08:07 |顯示全部樓層
你怎教他去tolet?

細果隻我用尿墊架~~大果隻就教佢出街去  發表於 2011-12-19 21:30
回復

一丁 發表於 2011-12-19 21:17:23 |顯示全部樓層
吾好儲$$買狗喇,去領養啦~~
早前我有隻二仔走咗,相熟嘅寵物店老板還問我要吾要狗狗
佢果到養咗好多隻都係狗主吾要嘅狗,d狗主話佢吾要就帶狗狗去公園"放生"
佢吾忍心,所以就收養咗好多狗狗,依架都有好多狗主問佢要吾要狗,
但係佢真係養吾到禁多,所以佢到會問我哋 d 熟客要吾要狗架
你有興趣可 pm 我,我俾寵物店資料你丫~~
回復

寶頤 發表於 2011-12-19 21:34:55 |顯示全部樓層
一丁 發表於 2011-12-19 21:17
吾好儲$$買狗喇,去領養啦~~
早前我有隻二仔走咗,相熟嘅寵物店老板還問我要吾要狗狗
佢果到養咗好多隻都係狗 ...

我唔係儲$$買狗丫~~

想養多隻都要儲定好多$$
而家2隻...糧丫藥品日常野都洗唔少~更何況多1隻~
我都係打算領養架~
不過暫時都係儲$$先~
多謝你既提意丫~

^.^  發表於 2011-12-19 21:46
回復

jay嵐 發表於 2012-1-25 23:08:14 |顯示全部樓層
佢地好可愛啊,好乖啊!
回復

ylee 發表於 2012-1-26 21:26:30 |顯示全部樓層
狗狗好得意,佢地有你呢個主人好幸福
回復