內衣褲會買出名牌子或不出名牌子?

關閉 [複製鏈接]
作者: new1 發表于 2011-10-3 14:27:21
5557 63
owlcyr 發表於 2011-10-4 17:22:45 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-10-4 17:02
嗚~~ 你轉數咁快講野又咁有point, 要玩我容乜易~~~   

出帖灌水, 當然唔俾啦~ 但你叫我刪帖... 我真 ...

咁抬舉啊~~
臣誠惶誠恐~~
喂,又話教人整番梘o既?

你又忙我又忙~~~ 好難約喎哥哥仔~~~  發表於 2011-10-4 17:24
回復

八王爺 發表於 2011-10-4 17:26:31 |顯示全部樓層
sandy168 發表於 2011-10-4 10:11
佢以前都係咁架,得罪人多,稱呼人少,你唔好怪佢老人家~佢似劉兆銘應該差唔多大!
...

有無誇大咗!?

劉SIR退咗休N年,比得仲返緊工,有排未退休。

蘭花手你都好八卦^^佢唔退休,個頭都白哂  發表於 2011-10-4 17:59
回復

cklife 發表於 2011-10-4 17:35:13 |顯示全部樓層
我會買有牌子既...唔係因為有菌無菌依D靠估野...

而係女人既小可愛太貼身,著左上去會影響身形,同舒適度...
我認牌子亦特別會認住佢地既裁剪方向,因為唔係每個設計都適合....
有時候依個牌子一向都適合,但後來又可能會改變方針,改變左裁剪既方向。
改變左變得唔適合呢...就要再搵過其他牌子...

有牌子比較好認,又易搵....所以我會買有牌子...

但如果我係男人呢?  我會自己車......
但我係女既又唔識車[爸爸],唯有去買...

hehe, 男人自己車? 舒服D? "爸爸"我一定選有牌子, 因為驚成為變型俠醫 小可愛就很快會換一批, 有牌子很貴  發表於 2011-10-4 18:20
王爺,孖煙通好易車咋~  發表於 2011-10-4 18:13
我隻公以前有D好靚既sample 全棉印花簿布我就會車比佢,而家多數係牛仔,慳反^^  發表於 2011-10-4 18:12
點解男人要自己車?孖煙卥應該好舒服喎。  發表於 2011-10-4 17:43
回復

owlcyr 發表於 2011-10-4 17:50:27 |顯示全部樓層
cklife 發表於 2011-10-4 17:35
我會買有牌子既...唔係因為有菌無菌依D靠估野...

而係女人既小可愛太貼身,著左上去會影響身形,同舒適度. ...

入返正題先,
只講男人(講埋女人驚比人話騷擾)同質料,

自己車咁型??

如果唔擔心化學物質,埃及棉最舒服~
擔心o既咪買有機棉lor~
同埋蠶絲都幾舒服的

有d野唔係你話買就買得到,買唔到又想用,就要diy架喇..  發表於 2011-10-6 12:03
幾貴我都買, 唔好要我車衫就得喇~  發表於 2011-10-5 00:15
我老公著絲,因為以前濕疹買比佢,著得舒服,依家唔肯著棉質果D...不過好易爛,又好少地方有得賣...  發表於 2011-10-4 20:41
so professional 我XX寡聞, 原來有蠶絲, 在那兒買(男/女)?  發表於 2011-10-4 18:23
要印花先趣緻喎,so 一定有化學野,要洗完先著得!  發表於 2011-10-4 18:15
回復

jellyfishy 發表於 2011-10-4 18:12:56 |顯示全部樓層
有無牌子我都買~   有時無牌子個d樣索好多~ 粉紅配黑底,粉紅配白底, Lolita look,護士look... .. .. ..
但有牌子一般舒服d又無咁易爛~

貪得意滿足吓自己, 個人無咁悶嘅, 好似我個honey仔,前排著ben 10底底,近排話想要angry bird底底  發表於 2011-10-6 13:09
估唔到水母都咁有情趣...玩制服誘惑~~~  發表於 2011-10-6 12:04
我諗...應該會年紀越大要求越高,做女時我都係無乜所謂。家下大個女,要夠支撐力先用得安心。  發表於 2011-10-4 20:43
hahahaha .....你真係好可愛呀....攪笑中帶點三級,三級得呢帶點純真  發表於 2011-10-4 19:21
回復

new1 發表於 2011-10-4 18:57:17 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-10-4 18:12
有無牌子我都買~   有時無牌子個d樣索好多~ 粉紅配黑底,粉紅配白底, Lolita look,護士look...  ...

wow...so many different styles, you must be very attractive in the eyes of your honey
but my trouble sensitive skin is only suitable for at least 95% cotton

if it is what Sandy168 said, I don't want to argue with "eter the Great" or gunbuster363 or anyone else, as my wrists & thumbs become painful after these days of typing so many words & I don't like to quarrel with others

sorry for troubling you & others who have bad feelings on me or on my topics (this topic I think is not "Class III" at all, I wanted to ask you all as this is a matter of health:無牌子是否會多機會有病菌&影響健康eg感染病菌 or 變型...)

If some people want to "chase" & "attack" my topics, I think I'll let you down as my wrists & thumbs are complaining ......I'll try my best to become a CD rom in 吹水茶座 from now on

著响裡面, 又唔係俾人睇, 但自己著左會開心d, 好似做左卡通人物, 好好玩架~~~ 童真少不了~~~  發表於 2011-10-5 00:16
咩喺CD rom in 吹水茶座?  發表於 2011-10-4 22:49
回復

Monk's 發表於 2011-10-4 23:27:06 |顯示全部樓層
Re : 八王爺  咩喺CD rom in 吹水茶座?

齋睇 (Rom = Read Only Memory)

哦~ thank you 晒~  發表於 2011-10-4 23:53
回復

jellyfishy 發表於 2011-10-4 23:42:00 |顯示全部樓層
sandy168 發表於 2011-10-4 17:11
佢以前都係咁架,得罪人多,稱呼人少,你唔好怪佢老人家~佢似劉兆銘應該差唔多大!
...

有花友向我投訴, 就Sandy168"佢以前都係咁架,得罪人多,稱呼人少"這個言論為人生攻擊, 請Sandy168 提供實質例子, 若沒有的話, 那便視為人生攻擊, 請道歉.

水母幾時開始有新花名????????????????  發表於 2011-10-6 16:03
你哋控制大局玩哂啦!....實質例子?..佢嘅諸事性格,鍾意大造文章,大家有目共睹!  發表於 2011-10-5 16:02
斑斑(我哋個朋友話妳雀斑多所以內部咁暱稱妳)唔好咁傻喇,我預咗大肥媽,mygod嚟插手,妳哋班友約埋聚會,行山咁老友,唔會偏幫就假嘅,禁言預埋喇^^你哋..  發表於 2011-10-5 15:58
回復

jellyfishy 發表於 2011-10-4 23:51:24 |顯示全部樓層
new1 發表於 2011-10-4 18:57
wow...so many different styles, you must be very attractive in the eyes of your honey
but my troub ...

我對 new1 or 其他花友, 是同樣忠實, 希望各花友在這兒能開心吹水, 有時甚麼規則, 我的確很少管, 都係想大家be free be happy.

請大家be positive, 說話style 或興趣人人不同, 若對個別花友的言詞feel uncomfortable (感覺不舒服), 但對方又無真係攻擊你, 只係大家語氣唔夾, 觀點角度不同啫, 係咪咁就放棄享受同一個吹水空間, 咁就放棄結識其他啱傾的花友呢?

簡單舉例, 拍拖俾男仔騙過一次, 係咪以後都唔信男仔呢?

還有, 這件事主要是new1 和 peter 之間的溝通出現不咬弦, 我懇請其他花友唔好插咀, 說誰是誰非, 這樣做不會幫到件事, 但卻在點火! 我係好唔鼓勵呢種做法, 若再有人出口(手) 放火, 版主隨時有權向放火者禁言三天作處分.
回復

比得大帝 發表於 2011-10-5 16:38:23 |顯示全部樓層

new1說: 請做回一個有風度的君子吧!

比得大帝說: 你叫我做回一個有風度的君子, 即係話我依家唔係一個有風度的君子, 係指責, 我會投訴

jellyfishy說: 你在此post 說了 "請做回一個有風度的君子吧!", 明顯意思在說比得無風度. 問題係佢點樣無風度呢? 有無實質字詞或句子支持你的論點?

new1君:
我公開投訴你指責我無風度, 版主收到投訴亦有同感, 要求你澄清.  其實我並無expect你可以提出實質證據, 或道歉, only expect一句大家好落台的話就當粉筆字刷去, 反正不是甚麼大不了的事情.

不過見到你給水母的點評回覆
new1  1st of all, I don't know whether "Peter the Great" is male/female(we haven't met before)I guessed by his name & I thought he was a gentleman usually but once he was angry...as everyone has moody.  so I didn't mean he was not a gentleman as I didn't get used to quarrel with someone vigorously either on the internet or in the real world & I don't like people 捉字x  

真係對你的為人極之失望
1. 如果你認為我冇風度, 點解唔夠膽話係講過? 拿出理據, 繼續鬧落去嘛.
2. 如果你自認一時失言, 點解冇勇氣面對自己, 點解唔夠膽承認?

你不單止是懦夫.  還是一個無賴
1. 不單止把說這句話 "請做回一個有風度的君子吧!" 的原因和責任推到我身上, 又砌詞話我發嬲, 又話我鬧情緒, 還要抺黑我, 插多兩嘢.  你和流氓有甚麼分別?  

由你開主題致這句 "請做回一個有風度的君子吧!" , 我只發表了兩個帖(如下).  請問我那一句那個字是表示發嬲, 鬧情緒?
a[哩D主題算唔樣呃帖呀?  版主.]
b.[我只不過係覺得有疑問, 提出一個與此主題有關的問題問版主.  並無針對性, 係對事不對人的做法,  版主可以答係或唔係. 你卻提到與此事無關的事情 "是不是過去得罪了你.......",  以其他的行為引用到此事上, 則是對人不對事的做法.  請明白遊戲規則, 行錯會被禁言的. 如果一個人內心充滿著仇恨, 自然覺得別人每事針對著他]

而在這你講過的
a.[是不是過去得罪了你, 所以... 吹水茶座是"吹水", 任何話題都可以, 你都可以說HSI跌(每天HSI都有升跌, 現在市況波動, 跟本跌幾百至過千, 都不足為奇), 你都每天出不少帖]
b.[這些還是沒有針對? 你現在還說我內心充滿怨恨, 只是你完全靠估, 如果我真的是怨恨你, 我會在你的題目上發表對事不對人的話嗎?
我旳題目你不喜歡, 你可以不回應/不看, 請你不要再在我的題目上大做文章, 請做回一個有風度的君子吧!]

如果講有人發嬲, 鬧情緒, 果個人好似係你本人喎.

2. [as I didn't get used to quarrel with someone vigorously either on the internet or in the real world ],
(我唔鐘意同人哎交咖, 人地鬧我咋)  哩句重無賴,  講到自己好被動, 好無奈, 係人錯在先, 你係被迫嘅, 你睇吓我幾時鬧過你, 似你鬧人多一點罷

3. 又話我在這句話 "請做回一個有風度的君子吧!" 內捉你字蚤.  狡辯, 推卸責任.

唔好再話人哋80後點點點嘞, 你自己行為有幾好?

不負責任, 懦夫, 無賴

although I explained again & again, you didn't believe what I said - did you understand me better than myself & did you meet 新手農夫 before comment? did you know why I 那麼欣賞佢?  發表於 2011-10-9 02:34
after 80後事件, you remembered this till this post, right? I saw you reply my posts often & you challenged me in the post of praising 新手農夫 & didn't believe me 我是真心欣賞佢   發表於 2011-10-9 02:25
I already told you: by your name, I guessed you were a gentleman, but after seeing some of your replies & comments, you were so angry..I asked you to discuss/talk like a gentleman as usual in the past   發表於 2011-10-9 02:19
唔好再話人哋80後點點點嘞, 你自己行為有幾好? - 又話一件事, 還一件事? 不負責任, 懦夫, 無賴 - 這是否人身攻擊?  發表於 2011-10-9 02:12
回復

jellyfishy 發表於 2011-10-5 21:06:04 |顯示全部樓層

REPLY
sandy168  "你哋控制大局玩哂啦!....實質例子?..佢嘅諸事性格,鍾意大造文章,大家有目共睹! " 發表於 4 小時前 IP:202.40.137.201 刪除
sandy168  "斑斑(我哋個朋友話妳雀斑多所以內部咁暱稱妳)唔好咁傻喇,我預咗大肥媽,mygod嚟插手,妳哋班友約埋聚會,行山咁老友,唔會偏幫就假嘅,禁言預埋喇^^你哋.. " 發表於 4 小時前 IP:202.40.137.201 刪除

你講d 野完全失實, 第一, 我未試過和peter 兄行山, 亦無試過約佢出來聚會, 想做我都睇下呢度吹水帖的history先啦, 我好日都唔出來gathering架~
第二 , 唔知你講誰是大肥媽,mygod. 還有, 無人叫過我做斑斑, 我都唔知有無人暗地咁樣稱呼我, 哈哈~~ 但全世界都知我有雀斑, 因為我成日响網提自己有雀斑, 呢個根本唔係秘密.

講多樣, 無錯! 我個版規寫明, 我係大晒. 邊個唔順, 唔入來玩, 我無所謂, 我重新一次, 呢個帖關new1和peter 的溝通問題, 我若對new1有乜唔滿意, 做乜要俾咁多時間和佢傾diy護膚的事?  大家明眼人都知, 我係對事唔係對人.

好喇, 我咁鬼懶都回到你咁多字, 真係好重視你喇. 是時候禁言喇, 原本禁言只為你無實質證據支時你講peter的言論, 現在你仲燒埋我, 禁足七天!!!! 你唔服都無計.

回復

比得大帝 發表於 2011-10-5 22:33:42 |顯示全部樓層

我覺得哩d不尊重別人, 人身攻擊, 惹事生非, 不尊重自己的人, 園藝館係唔歡迎, 應該永久禁言, 同埋禁IP.

我相信大部份園藝館花友都是友善, 以禮待人, 這類人只是一小數, 唔好俾一粒老鼠屎整禍一鍋粥

一件事還一件事, 所以我好少把人永久禁言, 對待商業垃圾發帖者除外.  發表於 2011-10-6 08:49
回復

jellyfishy 發表於 2011-10-6 08:55:53 |顯示全部樓層

發現左件有趣事, 講俾大家知.

剛check 過 Sandy168的history, 原來佢係新花友, 剛在 2011-10-2註冊園藝館, 在園藝館只正式回過一次帖 (邊個帖, 大家知啦), 從來無開新post.

一出來第一個帖就"點火", 跟住幾個點評, 講到好似起底一樣, 又蘭花手又肥媽 ...

八王爺你幾時變左蘭花手架? 點解我唔知既?

笑我傻既人就大把 (例如owl, 又擺你上枱~~哈哈~~), 斑斑... 哈哈哈哈~~~~~ 第一次有人咁形容我, 個名好鬼難聽~~~

佢都好犀利,10月4日已so call 起清人地個底~~~  發表於 2011-10-6 17:22
我指sandy168玩o野,唔係你  發表於 2011-10-6 10:35
擺明玩o野啦 我又幾時笑你傻呀........  發表於 2011-10-6 10:34
回復

比得大帝 發表於 2011-10-6 10:34:49 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-10-6 08:55
發現左件有趣事, 講俾大家知.

剛check 過 Sandy168的history, 原來佢係新花友, 剛在 2011-10-2註冊園藝館 ...

早睇得出哩D人係分身搞事, 哩D咪係懦夫行為囉, (英文叫冇GUTS, 中文句粗D嘅就係冇X袋) 戴住個面具去示威

我提意禁IP, 正係一件事還一件, 佢開得個ACCOUNT嚟玩嘢, 就係預咗搞嘢後俾你禁言, 你禁佢有乜用, 佢個真身無損, 明天又可以開個ACCOUNT再搞過.

佢嘅行為正反映咗佢唔珍惜園藝館, 你還珍惜佢作甚?  不過我明白你, 你個人太寬宏, 不過你也要明白, 對搞事的人寬宏, 係對其他人不公.

我做法同你唔同, 當然唔可以講邊個邊做法啱嘅個錯, 我對禮貌嘅人相倍禮貌, 對違規又冇禮貌嘅人嚴加責斥, 對不知悔改嘅人零容忍.

如果Sandy168不是分身, 這些是否叫無理指責?  發表於 2011-10-9 03:01
你指Sandy168是分身? 誰的分身? 有什麼證據?  發表於 2011-10-9 02:41
禁ip的事, 叫管理員做啦~ 我唔識亦唔想攪~  發表於 2011-10-6 10:36
回復

比得大帝 發表於 2011-10-6 12:00:20 |顯示全部樓層

版主:

以事論事, 有ground嘅點樣話我都可以接受, 但我唔係好習慣俾人公開討論我個人, 年紀, 外形, 工作狀況等, 這些都是與我在園藝館的活動無關
可否將有那些對我人身攻擊, 或批評討論我個人的點評和帖子删除

#40 請將整個帖子删除
#42 請將整個帖子删除

如果你認為我的回帖和點評有人身攻擊或討論個人的, 可以一拼删除, 不過我檢閱過我的回帖和點評, 都是根據事實.  包括我問佢係唔係nut果句.
回復

jellyfishy 發表於 2011-10-6 12:07:50 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-10-6 12:00
版主:

以事論事, 有ground嘅點樣話我都可以接受, 但我唔係好習慣俾人公開討論我個人, 年紀, 工作狀況等,  ...

sandy168 講的東西完全失實,基本上完全唔貼你個人既任何特質.所以我唔建議刪帖.

除非有人講d野係和事實一樣,影響花友私隠和安全,例如前陣子有花友唔覺意爆左另一個花友的住址,我就會幫佢刪帖.
回復

jellyfishy 發表於 2011-10-6 12:09:31 |顯示全部樓層
不過我的確刪左sandy168的一個點評,因為佢講左d疑似三級野~
回復

比得大帝 發表於 2011-10-6 12:12:32 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-10-6 12:07
sandy168 講的東西完全失實,基本上完全唔貼你個人既任何特質.所以我唔建議刪帖.

除非有人講d野係和 ...

我嘅年齡, 外形, 工作定退休, 都係我嘅私隱, 需然唔係好隱, 我都唔想見到你一句, 佢一句的討論, 俾人拎嚟作話題, 特別是new1果句借題發揮, 甚麼以老賣老, 甚麼阿伯去廁所唔排隊.

如此人身攻擊, 你唔因此處理new1, 我都唔想哩句嘢留响度, 日後又有人借題搞作

敬請考慮

借題發揮, 甚麼以老賣老, 甚麼阿伯去廁所唔排隊. - 我不是說你, 請不要將所有我說的話, 對號入座 - 請看清楚我之前說什麼  發表於 2011-10-9 01:14
回復

jellyfishy 發表於 2011-10-6 12:18:55 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-10-6 12:12
我嘅年齡, 外形, 工作定退休, 都係我嘅私隱, 需然唔係好隱, 我都唔想見到你一句, 佢一句的討論, 特別是ne ...

唉...我唔想刪呀.
一來,刪左唔代表無發生過,
二來,sandy和new1 reply 佢d野失實得很,唔洗理會,
三來,我希望廣大花友可以做公正人,大家都睇到,誰亂講過乜野,有證有據.

另外,如果new1對你的人生攻擊,不在7/10/11 向你道歉,我會扣佢五十分啦.

我反對你對我作出扣分(在之前已向所有being offended道歉和本人手痛期間): 現在手痛還未完全康復,但你無視本人情況和本人之前的解釋,你已企在比得那方  發表於 2011-10-9 03:14
如果Sandy168不是分身, 這些是否叫無理指責? 比得大帝指Sandy168是分身? 誰的分身? 有什麼證據? 如果他無證據下指控別人, 你會點處理?  發表於 2011-10-9 03:08
明白, 支持你的決定  發表於 2011-10-6 12:20
回復

new1 發表於 2011-10-9 01:11:22 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-10-6 12:18
唉...我唔想刪呀.
一來,刪左唔代表無發生過,
二來,sandy和new1 reply 佢d野失實得很,唔洗理會, ...

我同意sandy168的評語, 他真的向我追擊, 由80後事件開始, 請看回大帝之前發的帖
他對我的指責: 不負責任, 懦夫, 無賴 - 這是人身攻擊, 為何你視而不見?
還有, 他還是我有用分身, 這也是無理指責, 人身攻擊, 請調查我有沒有用分身; 如沒有, 請他向我道歉和對他作出相應處分
版主, 如你因為和他熟, 就對他所有行為都接納, 無論我已道歉, 都要因為他的不斷向你施壓, 而且我正因我手痛中(今天好D), 就扣本人分, 我覺得不公平
我會向再高級的(希望不也是和你一樣, 原來和他很熟而且會偏幫他), 再投訴你
回復