內衣褲會買出名牌子或不出名牌子?

關閉 [複製鏈接]
作者: new1 發表于 2011-10-3 14:27:21
5537 63
外衣平貴都有, 有人對我說: 內衣, 內褲一定要買counter牌子, 因為驚有菌
你們認為呢?
八王爺 發表於 2011-10-3 14:32:34 |顯示全部樓層
........啲衫買番黎唔喺洗一次先穿的嗎?有乜菌?
回復

new1 發表於 2011-10-3 14:35:58 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-10-3 14:32
........啲衫買番黎唔喺洗一次先穿的嗎?有乜菌?

我就一定外內衣褲都是洗完才穿, 我的朋友說一定要買有牌子
回復

比得大帝 發表於 2011-10-3 14:41:51 |顯示全部樓層
哩D主題算唔樣呃帖呀?  版主.

哩d話題, 明眼人都 ................ 覺 ...囉 !!!  發表於 2011-10-3 15:17
回復

new1 發表於 2011-10-3 17:45:21 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-10-3 14:41
哩D主題算唔樣呃帖呀?  版主.

是不是過去得罪了你, 所以...
吹水茶座是"吹水", 任何話題都可以, 你都可以說HSI跌(每天HSI都有升跌, 現在市況波動, 跟本跌幾百至過千, 都不足為奇), 你都每天出不少帖
回復

kwanyeehui 發表於 2011-10-3 18:39:54 |顯示全部樓層
我會買Calvin Klien, Hom, Jockey牌子.
回復

marcolmh929 發表於 2011-10-3 20:12:57 |顯示全部樓層
我只系會買Giordano,因為我系年輕人ma^^
回復

透心涼 發表於 2011-10-3 20:19:54 |顯示全部樓層

...自己車

好厲害呀(國語) >.<  發表於 2011-10-5 21:23
回復

比得大帝 發表於 2011-10-3 20:23:06 |顯示全部樓層
new1 發表於 2011-10-3 17:45
是不是過去得罪了你, 所以...
吹水茶座是"吹水", 任何話題都可以, 你都可以說HSI跌(每天HSI都有升跌, 現 ...

我只不過係覺得有疑問, 提出一個與此主題有關的問題問版主.  並無針對性, 係對事不對人的做法,  版主可以答係或唔係.

你卻提到與此事無關的事情 "是不是過去得罪了你.......",  以其他的行為引用到此事上, 則是對人不對事的做法.  請明白遊戲規則, 行錯會被禁言的.

如果一個人內心充滿著仇恨, 自然覺得別人每事針對著他

我不是對人不對事, 而是為何我出帖你就質疑我是否騙分; 那麼我也可以質疑你出HSI跌也是騙分  發表於 2011-10-3 23:32
大帝好冷靜~  發表於 2011-10-3 23:08
回復

比得大帝 發表於 2011-10-3 23:17:12 |顯示全部樓層
有些人會被過去左右了思維
我盡量做到一件事還一件事
我同你在A主題嗌大交, 在B主題又可傾吓計咁解

無錯, 比得一向對事唔對人, 佢係好公正, 就算自己講錯都會公開認錯, 好有大將之風. 所以叫佢大帝, 係實至名歸~  發表於 2011-10-4 09:34
really?  發表於 2011-10-3 23:39
回復

new1 發表於 2011-10-3 23:33:13 |顯示全部樓層
gunbuster363  大帝好冷靜~  發表於 24 分鐘前
你們是朋友, 是不?
回復

new1 發表於 2011-10-3 23:39:34 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-10-3 20:23
我只不過係覺得有疑問, 提出一個與此主題有關的問題問版主.  並無針對性, 係對事不對人的做法,  版主可以 ...

這些還是沒有針對? 你現在還說我內心充滿怨恨, 只是你完全靠估
如果我真的是怨恨你, 我會在你的題目上發表對事不對人的話嗎?
我旳題目你不喜歡, 你可以不回應/不看
請你不要再在我的題目上大做文章, 請做回一個有風度的君子吧!

評分

查看全部評分

回復

gunbuster363 發表於 2011-10-3 23:44:03 |顯示全部樓層
new1 發表於 2011-10-3 23:33
gunbuster363  大帝好冷靜~  發表於 24 分鐘前
你們是朋友, 是不?

我唔識佢

哩d咪叫做對人不對事囉, 我和gunbuster係唔係友好, 與是次討論無關, 係要拉埋一齊講  發表於 2011-10-4 10:03
網上的朋友不需要一定要見過面/聯絡, 只需要互相網上支持  發表於 2011-10-3 23:48
回復

gunbuster363 發表於 2011-10-3 23:52:58 |顯示全部樓層
new1  網上的朋友不需要一定要見過面/聯絡, 只需要互相網上支持

呢d"只是你完全靠估"

那麼, 如果你以後無論在我的帖或回應, 而你每次的立場和大帝一致; 剛巧又是反對本人; 這是不是叫聯手?  發表於 2011-10-3 23:57
回復

monstergary 發表於 2011-10-4 00:05:42 |顯示全部樓層
我...呢期買Uniqlo的

Uniqlo?我只會穿佢出ge底3^^  發表於 2011-10-4 19:27
回復

gunbuster363 發表於 2011-10-4 00:07:22 |顯示全部樓層
你問大帝la
我都費事同你講
晒氣

你叫佢問我, 我答咗[理性討論, 每個人都是我朋友, 我不會先別人當作是敵人.], 你可有異議?  發表於 2011-10-4 09:51
回復

new1 發表於 2011-10-4 00:12:15 |顯示全部樓層
透心涼 發表於 2011-10-3 20:19
禾 ...自己車

勁! 你學過裁剪車衣? 可以慳回不少
回復

jellyfishy 發表於 2011-10-4 09:43:36 |顯示全部樓層
new1, 的確...

當局者迷.

希望你明我意思.

我可以用人格擔保, 比得先生沒有針對人. 我們做版主的, 見過好多人"呃帖", 會出好多無乜討論性的帖, 例如: 在園藝館發帖"你喜歡種花嗎?" (來得花網的人都鍾意種花架啦, 咁都問~ )

比得以前做開樓上種花專區的版主, 佢見得多人呃帖, 所以對你呢個無乜討論性既題目有question, 係好正常. 希望你不要見怪.

由於我這兒叫吹水區, 我就無睇得咁緊, 諗住大家都來吹水, 發的帖若沒有吹水價值, 自然好快下沉.
其實你在護理cafe有兩個帖的內容, 討論的東西幾乎一樣, 如果用種植專區版主們的發帖準則睇, 的確可以話你相同意思發兩個帖. 但我無當你呃帖, 反而和你分兩頭吹水. 點解? 我明你本心唔係想呃帖囉. 當然, 如果你下次可以一個帖傾晒同一個話題, 大家會傾得集中d, 日後找料也容易d~

都是你明白我, 我沒有什麼騙帖之心: 此題目本人不覺得沒有討論價值 希望你會留意大帝和gunbuster363是否以後都這般巧合聯手反對本人的帖(自從80後事件   發表於 2011-10-4 13:39
回復

比得大帝 發表於 2011-10-4 09:49:16 |顯示全部樓層
new1 發表於 2011-10-3 23:39
這些還是沒有針對? 你現在還說我內心充滿怨恨, 只是你完全靠估
如果我真的是怨恨你, 我會在你的題目上發 ...

這些還是沒有針對?
你說的這些是指那些?  
見到認為有疑點, 提出問題, 就是針對嗎?  請你去出售版睇吓, 我都唔知提出過幾多疑問.  被問者都有問有答, 都同我有傾有講.  只有你認為你講嘅嘢唔俾人問得

你現在還說我內心充滿怨恨, 只是你完全靠估
我你話如果一個人充滿仇恨, 是會......, 如果你認為自己思維沒有被左右, 那就不應用於你啦.  相信你係對號入座了.

如果我真的是怨恨你, 我會在你的題目上發表對事不對人的話嗎?
一句good, 唔代表句句good.  我提倡一件事還一件事分開討論

我旳題目你不喜歡, 你可以不回應/不看
我沒有喜歡不歡甚麼題目, 主題放在園藝館, 人人都可以看, 如果你唔想別人看, 可以set只有作者及主題發起人才可以看,

請你不要再在我的題目上大做文章
請指出那一句是大做文章, 今天內講唔出或不成立, 我會投訴

請做回一個有風度的君子吧!
你叫我做回一個有風度的君子, 即係話我依家唔係一個有風度的君子, 係指責, 我會投訴

new1  really?
Yes.

new1  我不是對人不對事,  
你是對人也好, 對事也好, 不是你一把口可以決定.  單是你一句"我以前甚麼地方得罪了你....", 就反映了你是對人而不是對事.

而是為何我出帖你就質疑我是否騙分; 那麼我也可以質疑你出HSI跌也是騙分
你可以質疑HSI跌也是騙分, 可以在該主題內提出.

new1  你們是朋友, 是不?
理性討論, 每個人都是我朋友, 我不會先別人當作是敵人.

回復

jellyfishy 發表於 2011-10-4 09:49:42 |顯示全部樓層
reply new1: " 那麼, 如果你以後無論在我的帖或回應, 而你每次的立場和大帝一致; 剛巧又是反對本人; 這是不是叫聯手? "

將來的事無人知, 無人可以預設未來發生的事.

公平d, 就講今次的事, 說到對事不對人麻.  
如果我和比得先生都喜歡見到陽光, 唔通我就和佢聯手? 哈哈~~ 咁又好喎, new1 應該都鍾意見到陽光, 夠陽光, 種花好喇~ 咁大家都聯手叫太陽出來, 唔好咁多雲咁大風啦~

係個天個我們聯手種花  發表於 2011-10-4 10:40
回復

1234下一頁