再接再厲系列~[松針牡丹] 22 Apr 2024 #7

作者: waiting 發表于 2023-11-15 10:02:52
665 22

有機會入手,點解唔買呢?!
希望今次種得生~
waiting 發表於 2023-12-9 15:27:04 來自手機 |顯示全部樓層
開始有變化,希望係向好方面發展。
回復

waiting 發表於 2023-12-31 13:41:31 來自手機 |顯示全部樓層
上星期突然降溫,唔敢淋水,縮細咗,好彩淋水又脹番。
回復

taxitang 發表於 2023-12-31 16:11:30 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2023-12-31 13:41
上星期突然降溫,唔敢淋水,縮細咗,好彩淋水又脹番。

看來很健康,師姐加油!
回復

waiting 發表於 2023-12-31 17:41:12 來自手機 |顯示全部樓層
taxitang 發表於 2023-12-31 16:11
看來很健康,師姐加油!

呢粒有希望,收到時見到有肥大蘿蔔根就安心得多,就算未發出新根都可以捱耐d。

祝Taxi大在新一年事事順利!身體健康!仲有花開富貴!
回復

taxitang 發表於 2023-12-31 19:41:29 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2023-12-31 17:41
呢粒有希望,收到時見到有肥大蘿蔔根就安心得多,就算未發出新根都可以捱耐d。

祝Taxi大在新一年事事順 ...

我也祝師姐新年快樂,貌似如花,花開富貴、重要是身體健康。
回復

waiting 發表於 5 天前 來自手機 |顯示全部樓層
佢好似生長緊!
回復

lamkaicheung 發表於 5 天前 來自手機 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2024-4-22 13:40
佢好似生長緊!

呢粒松針牡丹,我就覺得佢好似在結婚酒席,最後出場美點雙輝,其中一種芝士笑口棗,諗起也想食
回復

lamkaicheung 發表於 2024-4-22 14:39
呢粒松針牡丹,我就覺得佢好似在結婚酒席,最後出場美點雙輝,其中一種芝士笑口棗,諗起也想食 ...

睇嚟lam大真係好肚餓~
我只覺得佢好似一堆棉花棒扎埋一齊
回復

小雷子 發表於 5 天前 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2024-4-22 14:39
呢粒松針牡丹,我就覺得佢好似在結婚酒席,最後出場美點雙輝,其中一種芝士笑口棗,諗起也想食 ...

我覺得似縫紉的針包,插滿大頭針!
回復

lamkaicheung 發表於 5 天前 來自手機 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2024-4-22 15:08
睇嚟lam大真係好肚餓~
我只覺得佢好似一堆棉花棒扎埋一齊

我比較餵食,所以諗埋啲食得嘅嘢
係呀...棉花都幾似喎,呢隻松針係幾得意!
回復

小雷子 發表於 2024-4-22 16:34
我覺得似縫紉的針包,插滿大頭針!

都可以,針包都唔錯呀,雷大大,腦筋轉得幾快喎
回復

lamkaicheung 發表於 2024-4-22 18:18
都可以,針包都唔錯呀,雷大大,腦筋轉得幾快喎

松針牡丹開花很美~
{網絡搜尋圖片}
但目前我只希望唔養死…
回復

waiting 發表於 2024-4-22 18:41
松針牡丹開花很美~

{網絡搜尋圖片}

嘩,睇到呼吸都少少窒息,睇佢唔出咁細粒開花咁澎湃咁震撼,一定要揾粒松針牡丹睇門口!
回復

lamkaicheung 發表於 2024-4-22 20:31
嘩,睇到呼吸都少少窒息,睇佢唔出咁細粒開花咁澎湃咁震撼,一定要揾粒松針牡丹睇門口! ...

上網搵吓
回復

waiting 發表於 2024-4-22 21:18
淘淘幫到你

有冇刺架?
細細粒,花大大, 值得考慮!
回復

小雷子 發表於 2024-4-22 21:23
有冇刺架?
細細粒,花大大, 值得考慮!

冇刺,但非常嬌弱。
上盆5個月才見生長,鬆一口氣。
希望唔係回光反照……
回復

waiting 發表於 2024-4-22 22:02
冇刺,但非常嬌弱。
上盆5個月才見生長,鬆一口氣。
希望唔係回光反照…… ...

望佢個樣好精神,唔洗怕一定有運行!
回復

taxitang 發表於 4 天前 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2024-4-22 18:41
松針牡丹開花很美~

{網絡搜尋圖片}

我又想了,要諗諗!
回復

waiting 發表於 4 天前 來自手機 |顯示全部樓層
taxitang 發表於 2024-4-23 10:59
我又想了,要諗諗!

我呢粒貴d,95蚊人仔,但有蘿蔔根,捱足幾個月終見起色。
回復

12下一頁