返回列表 發新帖

格加厚敦菊 19 July 2024 #25

作者: waiting 發表于 2022-11-8 16:50:22
2628 26
waiting 發表於 2024-7-8 01:21:42 來自手機 |顯示全部樓層
原來我一直冇幫佢做紀錄……
之前兩盆渡夏唔成功,bye-bye咗好耐。
呢粒係2023年11月買回來的。
經過上次失敗嘅經驗,就算佢休眠緊都唔可以斷水太耐!
已經開始掉葉夏眠
回復

waiting 發表於 2024-7-8 13:37:39 來自手機 |顯示全部樓層
補回紀錄
竟然冇影到爆晒花仔的相
回復

小雷子 發表於 2024-7-10 20:09:27 來自手機 |顯示全部樓層
waiting 發表於 2024-7-8 13:37
補回紀錄

師姐有咁多特別嘢玩,可以幫我增廣見聞!
回復

waiting 發表於 2024-7-10 21:36:05 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2024-7-10 20:09
師姐有咁多特別嘢玩,可以幫我增廣見聞!

而家平咗好多,我呢d師奶仔才敢入手。
回復

waiting 發表於 昨天 19:27 來自手機 |顯示全部樓層
嘩!唔掂呀…
都係拎入屋擺埋一二邊,睇下過唔過到夏天…
回復

taxitang 發表於 11 小時前 |顯示全部樓層
加油師姐,多肉植物好多時都是輸在夏季。
回復

waiting 發表於 4 小時前 來自手機 |顯示全部樓層
taxitang 發表於 2024-7-20 10:20
加油師姐,多肉植物好多時都是輸在夏季。

佢仲有半邊冇縮水,希望捱得住。

加油  發表於 3 小時前
回復