出售种子 ~ 2月16日 更新

作者: 八王爺 發表于 2007-7-20 10:22:42
60014 333
mimighost 發表於 2007-10-14 22:47:19 |顯示全部樓層
i want below & pls pm a/c details to me. thanks you ~

1-19 波斯菊        3元
1-30勋章花        3元
1-74荷兰菊        5元 ........... $11 + post fee $1.4 = $12.4 <~~~~ right ?
回復

虛宿寶瓶 發表於 2007-10-15 20:52:51 |顯示全部樓層
王爺, i deposited $60 to your account this evening.  Please check your account and i will pm you my address.  Thank you very much.
回復

threeyee 發表於 2007-10-15 23:18:44 |顯示全部樓層

回復 141# 的帖子

謝謝!如何購買呢?
為何在國內才有種子賣呢?香港有沒有?
回復

八王爺 發表於 2007-10-16 09:14:42 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2007-10-15 13:52 發表
王爺, i deposited $60 to your account this evening.  Please check your account and i will pm you my address.  Thank you very much.

Received.
回復

ringring1968 發表於 2007-10-16 11:42:13 |顯示全部樓層
王爺:
我星期一巳入錢啦.
巳pm地址給你.
THX
回復

八王爺 發表於 2007-10-16 16:40:24 |顯示全部樓層
原帖由 ringring1968 於 2007-10-16 04:42 發表
王爺:
我星期一巳入錢啦.
巳pm地址給你.
THX

寄出咗啦! 应該明天你就收到。
回復

虛宿寶瓶 發表於 2007-10-17 13:58:39 |顯示全部樓層
收到啦!收到啦!收到啦!播邊隻先好呢?哎喲,要買泥啦!差不多用哂啦!秋播!好忙呀!

唔該哂王爺!
回復

八王爺 發表於 2007-10-17 16:44:51 |顯示全部樓層
香草啦! 現在最啱 种 香草。
回復

虛宿寶瓶 發表於 2007-10-17 17:19:39 |顯示全部樓層
好!一於播番幾隻香草先!再加隻花啦!
回復

ringring1968 發表於 2007-10-18 01:56:31 |顯示全部樓層
八王爺
種子收到啦.唔該你
回復

八王爺 發表於 2007-10-18 10:32:34 |顯示全部樓層
唔使客气,只係服务啫!

最緊要 种 好D花花,贴多D相俾大家睇吓。
回復

threeyee 發表於 2007-10-18 23:33:54 |顯示全部樓層
你好!我想購買以下的種子,還有貨嗎?

賞花植物                價格
1-7洋牡丹(重瓣耧斗菜) 4元 一包
1-10风铃草            4元 一包
1-15黄花铁线莲        4元 一包
1-16 醉蝶花           3元  一包
1-49五彩茉莉        3元 一包
1-53夜来香 (月見草) 4元一包
1-57松叶牡丹        3元  少量
1-61一串蓝        4元 少量
1-63紫盆花        4元
1-71百日草        3元  只剩少量
1-75红花除虫菊        4元 少量

賞葉或觀果植物        
2-2 叶牡丹 (羽衣甘藍)        6元
2-3跳舞草        6元  少量
2-11金银茄        6元

香草類        
3-1欧芹            6元 一包
3-4黑籽茴香        5元 一包
3-17香青兰        6元 一包

4-2 金絲瓜   10元  一包
回復

threeyee 發表於 2007-10-18 23:35:51 |顯示全部樓層

補充

每樣一包
回復

八王爺 發表於 2007-10-19 06:17:59 |顯示全部樓層
原帖由 threeyee 於 2007-10-18 16:33 發表
你好!我想購買以下的種子,還有貨嗎?

賞花植物                價格
1-7洋牡丹(重瓣耧斗菜) 4元 一包
1-10风铃草            4元 一包
1-15黄花铁线莲        4元 一包
1-16 醉蝶花           3元  一包
1-49五彩茉 ...

都有的,請看短消息。
回復

曉文 發表於 2007-10-20 21:51:25 |顯示全部樓層
i buy for my friend

1-22迷你小丽花        4元
1-30勋章花        3元
1-6耧斗菜                 4元
1-53夜来香 (月見草)        4元
1-17 三色旋花        4元 少量
回復

everydayfan 發表於 2007-10-22 13:34:42 |顯示全部樓層
我想買:
方香矢車菊 $4
重反向日葵 $4
百日草  $3
黑籽回香  $5
金誘球 $4
每樣要一包, 唔該, 明日入數, 連郵費多少錢?  Total $23可以嗎?
回復

edithching 發表於 2007-10-23 09:14:39 |顯示全部樓層

八王爺, 請問邊隻香草係九層塔/羅勒/金不換?

我唔係好識邊隻係呀!
唔該晒!

仲有呢, 我想問, 邊一隻花花係"唔"需要全日照o既呢?
因為我屋企個花園只係朝早可以晒到兩個鐘架咋!
Thanks.
回復

八王爺 發表於 2007-10-23 10:13:06 |顯示全部樓層
你搵的 是Basil officinale
我冇出售喎!

不过,我自己有种子。 去意大利时买的,仲有一只係紫葉,
香味勁濃 ... ... 哈~
回復

edithching 發表於 2007-10-23 11:01:40 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2007-10-23 10:13 發表
你搵的 是Basil officinale
我冇出售喎!

不过,我自己有种子。 去意大利时买的,仲有一只係紫葉,
香味勁濃 ... ... 哈~

噢!
無得賣, 咁無計嚕!
唔好引我啦!
我其實都有響Great買o左d sweet basil返屋企種,
不過唔係我最想要買種囉!
泰國果種九層塔真係特別香架!
用o黎煮o野食一流!
回復

edithching 發表於 2007-10-23 11:03:06 |顯示全部樓層

八王爺...

請問邊一隻花花係"唔"需要全日照o既呢?
因為我屋企個花園只係朝早可以晒到兩個鐘架咋!
回復