出售种子 ~ 2月16日 更新

作者: 八王爺 發表于 2007-7-20 10:22:42
60008 335
prodorothyhkg 發表於 2007-8-3 12:13:45 |顯示全部樓層
王爺, 可否明天或下星期,因我星期六不用上班,
THANKS
回復

八王爺 發表於 2007-8-3 12:31:07 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2007-8-3 05:13 發表
王爺, 可否明天或下星期,因我星期六不用上班,
THANKS

明白了。星期一寄出。
回復

八王爺 發表於 2007-8-3 12:32:18 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2007-8-3 04:51 發表
羊咩咩:你個 list 得六包咋! 留兰香重覆咗喎!

耧斗菜有多少粒?係咪什色?
3-2欧洲风轮菜,
3-3荆芥,
3-5神香草,
3-8果香菊 ,
3-9留兰香 ,3-9留兰香
每樣各一包 ...

还有,把地址 發短消息給我!
回復

hipo 發表於 2007-8-3 16:37:47 |顯示全部樓層
I want to buy the following seeds:-   

1-6耧斗菜        4元
1-7洋牡丹(重瓣耧斗菜)        4元
1-10风铃草        4元
1-16 醉蝶花        3元
1-19 波斯菊        3元
1-25绣球石竹        4元
1-48 猴面花        4元  x  2
1-49五彩茉莉        3元
1-61一串蓝        4元
1-63紫盆花        4元
1-64 蛾蝶花        4元
1-74荷兰菊        5元
2-3跳舞草        6元
3-10香蜂花        6元

Total 15 packs.  Please indicate how to pay.  
Please check pm for other details.

Thanks sooooooo much !!!   
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-3 16:47:21 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2007-8-3 12:32 PM 發表

还有,把地址 發短消息給我!

咁呀~求期寄多包香草啦,你話事
回復

八王爺 發表於 2007-8-3 16:50:29 |顯示全部樓層
原帖由 hipo 於 2007-8-3 09:37 發表
I want to buy the following seeds:-   

1-6耧斗菜        4元
1-7洋牡丹(重瓣耧斗菜)        4元
1-10风铃草        4元
1-16 醉蝶花        3元
1-19 波斯菊        3元
1-25绣球石竹        4元
...

已发短信。
买完給hipo之後

哗~ 有些品种都清倉了。
回復

八王爺 發表於 2007-8-3 17:37:33 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2007-8-3 09:47 發表

咁呀~求期寄多包香草啦,你話事

哎吔... 我只收了你6包錢和郵費。你有冇計清楚?
回復

hipo 發表於 2007-8-3 20:51:20 |顯示全部樓層

回復 #46 八王爺 的帖子

I only buy one pack for one kind za wor.....  
How come most of them already out of stock... ?  

Does it mean that I still can get what I have ordered.... ?   

I am so lucky...

Besides, please let me know the total amount via pm so that I will not get it wrong ??

Thank you very much !!!
回復

Fonica 發表於 2007-8-3 23:52:17 |顯示全部樓層
八王爺,種子已收到,謝
回復

八王爺 發表於 2007-8-4 10:15:59 |顯示全部樓層
原帖由 hipo 於 2007-8-3 13:51 發表
I only buy one pack for one kind za wor.....  
How come most of them already out of stock... ?  

Does it mean that I still can get what I have ordered.... ?   

I am so lucky...
...

你真係好彩,因為你唔係第一个买,数量有限。
猴面花,耬斗菜之类,很受歡迎(我都唔知奌解)。
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-4 14:28:13 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2007-8-4 10:15 AM 發表

你真係好彩,因為你唔係第一个买,数量有限。
猴面花,耬斗菜之类,很受歡迎(我都唔知奌解)。

話你知呀~
猴面花個樣好可愛,我自己另外買左幾包,但巳經有三個人要分享
耬斗菜一個字靚,但難種,種黎種去都係死
回復

ringring1968 發表於 2007-8-4 14:30:49 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2007-8-4 14:28 發表

話你知呀~
猴面花個樣好可愛,我自己另外買左幾包,但巳經有三個人要分享
耬斗菜一個字靚,但難種,種黎種去都係死

我都有種過耬斗菜下埸同你一樣
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-4 14:35:11 |顯示全部樓層
原帖由 ringring1968 於 2007-8-4 02:30 PM 發表

我都有種過耬斗菜下埸同你一樣死

仲要係未開花就死,要唔要種子?
回復

ringring1968 發表於 2007-8-4 14:37:06 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2007-8-4 14:35 發表

仲要係未開花就死,要唔要種子?

未出花就死.我個d得2吋就死啦.
唔啦.
回復

Monse 發表於 2007-8-4 14:40:28 |顯示全部樓層
Me to 我家種了差不多兩年的耬斗菜最近都熱死了,好可惜都未開過花,曾經都有一段時期D葉生得好繁茂,最終敵不過這炎熱的天氣。
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-4 14:45:05 |顯示全部樓層
我完全未見過花花
回復

八王爺 發表於 2007-8-4 17:49:31 |顯示全部樓層
怕热咁咪夏天給它們 嘆冷气咯!
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-4 20:18:50 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2007-8-4 05:49 PM 發表
怕热咁咪夏天給它們 嘆冷气咯!

記唔記得兩年前夏天我0係堇版講過我五十多盆堇全部死晒??到而家我都再冇掂過,其實我係好鍾意架,但算啦,我怕種死
而家我放左入d地方,日陰處
回復

ayclui 發表於 2007-8-5 00:46:19 |顯示全部樓層
八王爺,想買下列種子,請收短消息,謝謝!

1-48 猴面花        4元 x1
1-29 花菱草        3元 x 1
1-12凤尾鸡冠花        3元 x 1
1-50 彩色龙面花        4元 x 1
回復

八王爺 發表於 2007-8-5 08:00:26 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-8-4 17:46 發表
八王爺,想買下列種子,請收短消息,謝謝!

1-48 猴面花        4元 x1
1-29 花菱草        3元 x 1
1-12凤尾鸡冠花        3元 x 1
1-50 彩色龙面花        4元 x 1 ...

知道。已发短消息。
回復