出售种子 ~ 2月16日 更新

作者: 八王爺 發表于 2007-7-20 10:22:42
60005 335
edithching 發表於 2007-10-23 11:01:40 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2007-10-23 10:13 發表
你搵的 是Basil officinale
我冇出售喎!

不过,我自己有种子。 去意大利时买的,仲有一只係紫葉,
香味勁濃 ... ... 哈~

噢!
無得賣, 咁無計嚕!
唔好引我啦!
我其實都有響Great買o左d sweet basil返屋企種,
不過唔係我最想要買種囉!
泰國果種九層塔真係特別香架!
用o黎煮o野食一流!
回復

edithching 發表於 2007-10-23 11:03:06 |顯示全部樓層

八王爺...

請問邊一隻花花係"唔"需要全日照o既呢?
因為我屋企個花園只係朝早可以晒到兩個鐘架咋!
回復

八王爺 發表於 2007-10-23 11:41:01 |顯示全部樓層
原帖由 edithching 於 2007-10-23 04:01 發表

噢!
無得賣, 咁無計嚕!
唔好引我啦!
我其實都有響Great買o左d sweet basil返屋企種,
不過唔係我最想要買種囉!
泰國果種九層塔真係特別香架!
用o黎煮o野食一流! ...

Great 有时有連盆的 香草出售,你有时間去睇吓! 要撞彩咯~
泰国果种 因为 我屋企附近有泰傭开的店,成日都买到,唔使种。
一般5元一大包,我都費事种啦!
佐敦新填地街巿,北角街巿同筲萁湾街巿都一定有,你不如去买黎食啦!
回復

八王爺 發表於 2007-10-23 11:44:36 |顯示全部樓層
原帖由 edithching 於 2007-10-23 04:03 發表
請問邊一隻花花係"唔"需要全日照o既呢?
因為我屋企個花園只係朝早可以晒到兩個鐘架咋!

晒到2个鈡已經好好:
1-22迷你小丽花        4元
1-30勋章花        3元
1-36麦杆菊        3元  少量
1-37玫红永生菊        3元
1-39茶花凤仙        3元
1-51 盆栽花烟草        3元
1-53夜来香 (月見草)        4元
1-58欧洲报春        4元  少量
1-65大花瓜叶菊        4元  只剩一包
1-67 万寿菊        3元
1-70 彩碟三色堇        3元
1-74荷兰菊        5元  只剩少量

香草和瓜果类都要多阳光,唔适合你屋企种。
回復

suzisan 發表於 2007-10-23 12:01:35 |顯示全部樓層
国内种子还是比较便宜,我现在从深圳搬来北京居住半年,发现这里的种子还要便宜!
回復

edithching 發表於 2007-10-23 13:24:10 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2007-10-23 11:41 發表

Great 有时有連盆的 香草出售,你有时間去睇吓! 要撞彩咯~
泰国果种 因为 我屋企附近有泰傭开的店,成日都买到,唔使种。
一般5元一大包,我都費事种啦!
佐敦新填地街巿,北角街巿同筲萁湾街巿都一定有,你不如去买黎食啦! ...

我咪就係種緊響GREAT連盆仔一齊賣果d囉!
不過佢果d唔係我最想種果種嘛!

我知泰國九層塔買係好平呀, 不過唔keep得耐,
而且我屋企果頭係無呢d泰國舖嘛!
回復

edithching 發表於 2007-10-23 13:36:27 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2007-10-23 11:44 發表

晒到2个鈡已經好好:
1-22迷你小丽花        4元
1-36麦杆菊        3元  少量
1-37玫红永生菊        3元
1-39茶花凤仙        3元
1-51 盆栽花烟草        3元
1-53夜来香 (月見草)         ...

唔該晒你呀, 八王爺!
咁麻煩你, 我要呢幾款種子啦!

1-53夜来香 (月見草) 4元 x2
1-58欧洲报春        4元  少量
1-65大花瓜叶菊        4元  只剩一包
1-70 彩碟三色堇        3元
1-74荷兰菊        5元  只剩少量

麻煩你PM付款方法俾我啦!
回復

silicon 發表於 2007-10-23 21:04:52 |顯示全部樓層
I want to buy

1-75红花除虫菊        4元
3-4黑籽茴香              5元
3-8果香菊                  6元
回復

Little_Monster 發表於 2007-10-23 23:19:19 |顯示全部樓層
I want to buy

1-49五彩茉莉    3元
1-55矮牵牛      3元
1-70 彩碟三色堇  3元
2-6飞碟南瓜      5元
每樣各一包

麻煩你PM我付款方法ar,Thanks^^
回復

八王爺 發表於 2007-10-24 14:03:08 |顯示全部樓層
樓上兩位,已查數,今天寄出。
回復

silicon 發表於 2007-10-24 16:34:17 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2007-10-24 02:03 PM 發表

王爺喺咪攪錯咗呀?我未畀錢及地址你喎!

p.s. 請告訴我付款方法及總數
回復

edithching 發表於 2007-10-24 16:36:47 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2007-10-24 14:03 發表

你係咪話己寄俾我?
唔該晒!
好期待呀!
回復

八王爺 發表於 2007-10-24 17:04:22 |顯示全部樓層
係 edithching 同 little monster

回復

曉文 發表於 2007-10-25 08:26:17 |顯示全部樓層

回復 157# 的帖子

hi¬¬
i've deposit the money la^0^
回復

八王爺 發表於 2007-10-25 09:02:09 |顯示全部樓層
OK. Silicon 和 曉文的已 搞妥。
回復

edithching 發表於 2007-10-25 10:56:52 |顯示全部樓層
八王爺,
收到種子嚕!
唔該晒!
回復

Little_Monster 發表於 2007-10-25 12:05:56 |顯示全部樓層

回復 176# 的帖子

我都收到la~
唔該晒八王爺!
回復

mimighost 發表於 2007-10-25 13:45:27 |顯示全部樓層
八王爺~

i want to buy below .
pls cfm hv store and  will transfer $ to u on tonight . thanks

2-7盆栽草莓        5元
1-68 旱金莲        4元
post fee                 $1.4
----------------------------------------
             total         $14.40
回復

threeyee 發表於 2007-10-25 20:43:28 |顯示全部樓層
種子收到了,謝謝你!
回復

mimighost 發表於 2007-10-26 00:27:37 |顯示全部樓層
原帖由 mimighost 於 2007-10-25 13:45 發表
八王爺~

i want to buy below .
pls cfm hv store and  will transfer $ to u on tonight . thanks

2-7盆栽草莓        5元
1-68 旱金莲        4元
post fee                 ...

八王爺...

just pay $$ to u by Internet. pls check & tks
回復