入境處服務好左

作者: prodorothyhkg 發表于 2011-4-14 10:45:31
2352 16

為左3隻豬笨,好耐都冇去國外旅行啦,個PASSPORT過左期成年都冇續到;為左同靚女罪犯台灣上堂夾掃貨(真正大出血),上星期五急寄文件辦理,但星期三都未見張票過數,真係驚佢趕唔切,下午打電話去問(不過都等左好耐先接聽),留資料等回電.......
今朝9點鬆D有回電比我啦,話文件辦理中,月尾有得攞啦
prodorothyhkg 發表於 2011-4-14 10:47:15 |顯示全部樓層
以前試過留言代查一D資料,要成3-4日先覆,而家半日時間,真係好大既進步,讚
回復

Sylvia 發表於 2011-4-14 10:47:24 |顯示全部樓層
恭喜恭喜, 記住掃多啲番黎亞
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-4-14 10:56:26 |顯示全部樓層
Sylvia 發表於 2011-4-14 10:47
恭喜恭喜, 記住掃多啲番黎亞

一定一定
回復

八王爺 發表於 2011-4-14 14:30:50 |顯示全部樓層
嘩!好大陣仗喎,全家出動。
回復

jellyfishy 發表於 2011-4-14 14:38:16 |顯示全部樓層
有進步已經好好架喇,好過退步~ (咁諗開心d~) 
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-4-14 15:05:43 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-4-14 14:30
嘩!好大陣仗喎,全家出動。

全女將咋喎
回復

claudiatang 發表於 2011-4-14 15:20:35 |顯示全部樓層
回復 prodorothyhkg 的帖子

王爺以為你帶埋三小福一起去...
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-4-14 15:28:37 |顯示全部樓層
claudiatang 發表於 2011-4-14 15:20
回復 prodorothyhkg 的帖子

王爺以為你帶埋三小福一起去...

果3隻........
留返比老公~
回復

比得大帝 發表於 2011-4-14 15:32:24 |顯示全部樓層
我不嬲都覺得入境署服務態度好好, 有次在大陸唔見咗個身份證, 用回鄉證回到香港機場, 佢哋好有禮貌, 乜生前乜生後, 又有耐性.

不過對南亞裔人仕就180度唔同, 媽叉到飛起, 我入到個大房, 全部都係南亞裔人仕, 唔想同佢哋一齊坐, 就企咗响度, 阿SIR見到, 指住坐在第一排的, 大聲喝: "You, sit there."  要佢哋讓一行出嚟俾我一個人坐.  到我起身去辦手續, 回來時個位又俾人坐咗, 阿sir又大大聲喝: "You, sit there."  搞到我鬼甘唔好意思.
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-4-14 15:52:50 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-4-14 15:32
我不嬲都覺得入境署服務態度好好, 有次在大陸唔見咗個身份證, 用回鄉證回到香港機場, 佢哋好有禮貌, 乜生前 ...

機場,紅磡/羅湖同碼頭係旅客進出香港重點,前線人員一定要好態度,而且特別多靚仔靚女職員添
回復

比得大帝 發表於 2011-4-14 16:30:42 |顯示全部樓層
prodorothyhkg 發表於 2011-4-14 15:52
機場,紅磡/羅湖同碼頭係旅客進出香港重點,前線人員一定要好態度,而且特別多靚仔靚女職員添  ...

果晚淨係見到帥哥, 見唔到靚女添.

我記得有個阿sir好似張堅庭
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-4-14 17:37:48 |顯示全部樓層
D美女收左工,夜訓好易殘架
回復

jellyfishy 發表於 2012-2-9 12:14:48 |顯示全部樓層
頭先搵資料, 睇番呢個post ~ 今年輪到我要換passport, 又係出左個類似既帖~~ 原來我地每年都有人讚入境處~

唔會啦, 我2014先够期  發表於 2012-2-9 15:07
出年可能到糖糖XD~  發表於 2012-2-9 13:17
回復

比得大帝 發表於 2012-2-9 15:06:08 |顯示全部樓層
入境署態度好是一回事, 但有咁多孕婦衝到關, 不管是否上頭壓力, 總之就係把關不力, 真係乜嘢分都扣哂.
回復

jellyfishy 發表於 2012-2-9 15:23:54 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2012-2-9 15:06
入境署態度好是一回事, 但有咁多孕婦衝到關, 不管是否上頭壓力, 總之就係把關不力, 真係乜嘢分都扣哂. ...

話就話要佢地守關, 但又無下放權力俾佢地阻止孕婦過關.  個d 肚大大的話自己唔係懷孕, 有d 仲會話入境處歧視肥人.... 唉~  做前線個d 都幾慘~
回復

jellyfishy 發表於 2012-2-9 15:25:44 |顯示全部樓層
candy, 好多國家無半年期都唔俾你入境~~~ 我今次就係唔夠半年期~~~ 上年七月去澳洲過境時, 個鬼鬼都諗左陣, 跟住指一指話我個證唔夠一年期~~
回復