返回列表 發新帖

矛盾的人性

關閉 [複製鏈接]
作者: 比得大帝 發表于 2007-7-16 11:32:07
4740 57
Fonica 發表於 2007-7-18 09:25:27 |顯示全部樓層
雖然我同佢唔熟 ~ 不過我都估到係邊個
回復

比得大帝 發表於 2007-7-18 09:29:28 |顯示全部樓層
原帖由 阿行 於 2007-7-18 08:48 發表

果D可能係伴遊嚟架 peter ~

會有伴遊, 不過我分得出的, 敎你如何用最簡單方法分啦, 就是看他們如何俾錢

女人買嘢, 買完女人拿, 男人俾錢 -- 伴遊和遊客身份 (因為個女人唔自己拿, 怕個男人後悔就也都冇)

各人買嘢, 自己俾自己果份, -- 男女朋友身份 (鬼佬冇中國人咁蠢, 幫女朋友俾錢, 第日分手唔洗計數)

男人買嘢, 女人付款 -- 夫妻身份  (因為男人結了婚, 男人的荷包已給了老婆 )
回復

Fonica 發表於 2007-7-18 09:49:38 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2007-7-18 08:41 發表

我真係唔识哩家嘢。speed dating ??
對於我哩D一世人只愛一過一次的人黎讲,实在有讽刺一众单身人事之谦。
最好都係少出声。

speed dating 只可以当係玩下,俾錢人地賺下咯!
认真就盞 嘥錢嘥心机。

讲真,女仔想搵好男 ...

依 ~ 原來八王爺嘅初戀情人就係現任太座 ~ 真幸福
回復

tata 發表於 2007-7-18 09:56:37 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2007-7-18 08:41 發表

我真係唔识哩家嘢。speed dating ??
對於我哩D一世人只愛一過一次的人黎讲,实在有讽刺一众单身人事之谦。
最好都係少出声。

speed dating 只可以当係玩下,俾錢人地賺下咯!
认真就盞 嘥錢嘥心机。

讲真,女仔想搵好男 ...

八王爺,

你都唔錯呀, 哈哈€

好男人其實仲有好多嘅, 遇唔到就係遇唔到, 緣份啲嘢真係好難講~

大家有無發覺有啲舊朋友(包括ex boy/girl friend)分咗手唔知點解幾年都唔會喺街遇到, 反而仇人,小人,敵人就成日撞口撞面, 你越唔想遇見就越遇到~ 有時仲有當你無打扮,又俾你遇見你暗戀多年嘅高年班師兄, 你話係咪真係好多嘢都要講緣份

回復

比得大帝 發表於 2007-7-18 10:32:32 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-7-18 09:56 發表

八王爺,

你都唔錯呀, 哈哈€

好男人其實仲有好多嘅, 遇唔到就係遇唔到, 緣份啲嘢真係好難講~

大家有無發覺有啲舊朋友(包括ex boy/girl friend)分咗手唔知點解幾年都唔會喺街遇到, 反而仇人,小人,敵人就成日撞口 ...

我話做人最重要是珍惜眼前人, 不要老是想過去的, 有些人總是想著以前的 男/女 朋友如何好, 眼前的每每不及以前的, 最後只會走上失敗之路.

曾經給女朋友飛過, 十年也没忘記, 後來在路上碰見她, 發覺忘不了的原來不是她, 而是忘不了戀愛.  看見大家也走上人生的路途, 才明白戀愛只是人生的一個階段, 看她拖著兩個子女, 想到如果現在還和她一起, 再也不會是戀愛, 而是過著平凡的現實生活.  

現在我和老婆也是過著平凡的現實生活, 每天拖著手上街, 兩個人去看Harry Potter, 吃一盆pop-corn, 實在很幸福
回復

Fonica 發表於 2007-7-18 10:44:51 |顯示全部樓層
其實生活不在乎平凡不平凡,只要享受兩個人走在一起時的幸福,平凡的生活也可以很精彩
回復

八王爺 發表於 2007-7-18 13:36:26 |顯示全部樓層
总之女仔唔好咁 揀擇
  男仔唔好咁 邋遢
最後都是会...

咁样算唔算 矛盾呢?
回復

比得大帝 發表於 2007-7-18 14:58:37 |顯示全部樓層
原帖由 阿行 於 2007-7-18 09:41 發表

啊 ~ 你話果個 人品又好, 樂於助人, 好學, 年青有為 .... 又啱啱上 U 嘅好男仔 吖嘛 ?! 我知我知, 我梗知係邊個 ~ 哈哈哈  !!!

" 又啱啱上 U "......你唔好講到咁明啦, 唔係佢又delete我個post嫁喇.

(幣, 我咁樣講會唔會又進一步表露佢嘅身份呢?)

回復

八王爺 發表於 2007-7-18 15:47:06 |顯示全部樓層
原帖由 peter 於 2007-7-18 07:58 發表

" 又啱啱上 U "......你唔好講到咁明啦, 唔係佢又delete我個post嫁喇.

(幣, 我咁樣講會唔會又進一步表露佢嘅身份呢?)

佢咁得閑上黎啦! 要掛住入 U, 好多嘢搞!
回復

jellyfishy 發表於 2007-7-18 16:43:32 |顯示全部樓層

回復 #50 peter 的帖子

話時話,乜唔係八月先至知入乜u?唔係跟Jupas?
回復

八王爺 發表於 2007-7-23 15:29:41 |顯示全部樓層
8月头 就要搞啦! 仲等得到9 月?
回復

jellyfishy 發表於 2007-7-23 17:13:31 |顯示全部樓層

回復 #53 八王爺 的帖子

我見補習學生們佢地都要等 Jupas 八月頭先至知派去那間U喎~
回復

比得大帝 發表於 2007-7-23 17:15:47 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2007-7-23 17:13 發表
我見補習學生們佢地都要等 Jupas 八月頭先至知派去那間U喎~

咁你地擒日見到這個有為青年, 有冇問佢呀?
回復

jellyfishy 發表於 2007-7-23 17:20:38 |顯示全部樓層

回復 #55 peter 的帖子

我無去喎~
回復

比得大帝 發表於 2007-7-23 17:25:46 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2007-7-23 17:20 發表
我無去喎~

我看過list知你冇去, 所以我加咗個 '地' 字囉
回復

jellyfishy 發表於 2007-7-23 17:40:48 |顯示全部樓層

回復 #57 peter 的帖子

其實我都係随意想起好奇問, 唔知都無乜所謂既~
回復

八王爺 發表於 2007-7-23 17:44:48 |顯示全部樓層
乜地呀?

我都 榜上無名喎!
回復

比得大帝 發表於 2007-7-23 17:59:14 |顯示全部樓層

回復 #59 八王爺 的帖子

呢塊地要好大至得
回復