返回列表 發新帖

換盆後

作者: 冰兒 發表于 2011-1-22 21:48:41
5377 25
冰兒 發表於 2011-1-26 16:28:03 |顯示全部樓層
nwss54510 發表於 2011-1-26 13:21
如果唔係傷心受感染, 唔會冇得救架喎, 最好post張圖上黎睇下

根本那一段細胞早在貼上來的第二次就死了,所以就算葉子最後沒事,也只能傷殘。

SAM_0062 (Large).JPG

SAM_0061 (Large).JPG

SAM_0060 (Large).JPG
回復

nwss54510 發表於 2011-1-26 22:39:19 |顯示全部樓層
冰兒 發表於 2011-1-26 16:28
根本那一段細胞早在貼上來的第二次就死了,所以就算葉子最後沒事,也只能傷殘。

可能你換盆時唔小心屈到佢, 哩幾片葉沒救的了啦, 摘走佢好了~
回復

冰兒 發表於 2011-1-27 06:54:23 |顯示全部樓層
nwss54510 發表於 2011-1-26 22:39
可能你換盆時唔小心屈到佢, 哩幾片葉沒救的了啦, 摘走佢好了~

才沒有呢!那是在第二天死掉的細胞,我相信是無意中給她曬了一點點西斜所造成的。
回復

nwss54510 發表於 2011-1-27 10:51:36 |顯示全部樓層
冰兒 發表於 2011-1-27 06:54
才沒有呢!那是在第二天死掉的細胞,我相信是無意中給她曬了一點點西斜所造成的。 ...

曬到係唔會咁架喎=.=.. 最多只會黑左=.=..
我都係放西斜位, 亦都有太陽曬到陪份av, 但都冇一盆會變成咁囉..
回復

冰兒 發表於 2011-1-27 13:04:00 |顯示全部樓層
nwss54510 發表於 2011-1-27 10:51
曬到係唔會咁架喎=.=.. 最多只會黑左=.=..
我都係放西斜位, 亦都有太陽曬到陪份av, 但都冇一盆會變成咁囉 ...

也許是因為剛換盆,身子弱吧?不知道,我不好彩就是了。
回復

nwss54510 發表於 2011-1-27 13:41:31 |顯示全部樓層
冰兒 發表於 2011-1-27 13:04
也許是因為剛換盆,身子弱吧?不知道,我不好彩就是了。

我都有剛換盆的av, 但都冇咁回事, 所以我先覺得你係在換盆時, 唔覺意弄傷了佢啦=.=..
回復