訂矽藻素啦

作者: 農夫 發表于 2009-2-12 20:42:55
3177 52
各位農友,
下個星期訂矽藻素
貨價 NT$250/3.6 = HK70
速遞費 : hk$50/1kg
total : 130 / 1kgs
匯款手續費:hk$50(會除開訂購人數)
請於20/2星期五前報名
1.
2.
3.
.
.
.
.
矽藻素功能:http://www.hkplants.com/viewthread.php?tid=17368&highlight=%E7%9F%BD%E8%97%BB%E7%B4%A0
農夫 發表於 2009-2-12 20:43:07 |顯示全部樓層
回復

vincentma 發表於 2009-2-12 21:27:44 |顯示全部樓層
我又想訂,但最少要訂幾多架?
回復

JicJicmom 發表於 2009-2-13 00:40:59 |顯示全部樓層
1. jicjicmom  3KGS HKD390.- (唔該農夫 ~~ ^^)
2.
3.
回復

nuage 發表於 2009-2-13 02:38:56 |顯示全部樓層
1. jicjicmom  3KGS HKD390.- (唔該農夫 ~~ ^^)
2.nuage   2KGS  $260  THANKS﹗
3.
回復

llaus 發表於 2009-2-13 06:40:30 |顯示全部樓層
有無矽藻素英文名呀?
等我睇下大島有無得賣先
回復

oneonewe 發表於 2009-2-13 08:46:22 |顯示全部樓層
我月尾過台灣
使唔使幫手??
可以慳番匯款手續費
回復

oneonewe 發表於 2009-2-13 12:36:51 |顯示全部樓層
回復

sandylam 發表於 2009-2-13 13:36:29 |顯示全部樓層
2.nuage   2KGS  $260  THANKS﹗
3. sandylam 1 KGS $130
回復

farfeifar 發表於 2009-2-14 10:41:11 |顯示全部樓層
請問...矽藻素可以防d咩呢?我用o左都一段時間, 都唔係太覺佢有咩用呢?係咪就咁lo落泥就ok架?
個人覺得千萬唔好溝水噴植株, 因為我頭一次用就係咁做,
結果成棵好似發o左mo咁, 超難先洗得甩, 搞到棵花成年都好似發o左毛咁呢!
回復

農夫 發表於 2009-2-15 15:15:36 |顯示全部樓層
farfeifar: 請問...矽藻素可以防d咩呢?我用o左都一段時間, 都唔係太覺佢有咩用呢?係咪就咁lo落泥就ok架?
個人覺得千萬唔好溝水噴植株, 因為我頭一次用就係咁做,
結果成棵好
矽藻素最主要防治泥土內的蟲,差不多九成泥內的蟲都可殺掉.
但不能建竿立影,需用一排日子才見功效
我自已係溝水淋落泥度,因為噴在葉上係好核突,由其觀賞植物
回復

農夫 發表於 2009-2-15 15:16:42 |顯示全部樓層
vincentma: 我又想訂,但最少要訂幾多架?
最少一包(1kg),你可以搵人同你夾.
回復

農夫 發表於 2009-2-15 15:16:52 |顯示全部樓層
JicJicmom: 1. jicjicmom  3KGS HKD390.- (唔該農夫 ~~ ^^)
2.
3.
收到
回復

農夫 發表於 2009-2-15 15:20:23 |顯示全部樓層
oneonewe: 我月尾過台灣
使唔使幫手??
可以慳番匯款手續費
多謝你,因為是經網上叫人訂的,所要是一手包辦的,而且一定要速遞.
回復

農夫 發表於 2009-2-15 15:21:56 |顯示全部樓層
oneonewe: http://tw.f2.page.bid.yahoo.com/tw/auction/b45668322
這家賣 NT$175- 平好多呀
加埋運費,貴過我訂播.
回復

vincentma 發表於 2009-2-15 15:34:07 |顯示全部樓層
多謝農夫,我主要種花花,所以諗諗下都係用殺蟲葯先,遲 D 先諗,唔該晒!
回復

農夫 發表於 2009-2-15 16:05:51 |顯示全部樓層
vincentma: 多謝農夫,我主要種花花,所以諗諗下都係用殺蟲葯先,遲 D 先諗,唔該晒!
種花都好岩用,我以前用落AV度架.
回復

mandywowo 發表於 2009-2-15 19:57:52 |顯示全部樓層
請問如果訂左到時係邊度交收呢? thx!
回復

vincentma 發表於 2009-2-15 20:06:56 |顯示全部樓層
咁訂 1 kg 試下先!
回復

農夫 發表於 2009-2-15 20:22:35 |顯示全部樓層
到左之後搵日6:00-6:30太子mtr交收,
其他日子,時間及交收方法可個別商量
回復

123下一頁

聯絡園藝館|手機版|HKplants