種子庫 - 引言 ( 修訂 @ 10-2-2009 )

作者: JicJicmom 發表于 2009-2-10 10:47:51
2302 20
因為大家都係喜歡種野 , 所以至會響度相識 , 所以客氣野就唔好講喇 !
為左大家都可以種到喜歡0既植物 / 農作物 , 所以特別設立種子庫 , 供美女農會0既靚女們分享. 請大家留意以下各項喇 ~~
** 請注意 :
因為積媽低估左版友仔0既熱情程度, 所以在參考版友們 / 群主 / 副群主意見及商討後 , 有以下修訂 :

1. 美女農會 及 積積媽 只為會員提供分享平台 , 所有交收 /種子不發芽 / 貨不對辦 / 種果得草等, 美女農會 及 積積媽 皆不會負上任何責任.

2. 本分享平台不涉及買賣及錢銀瓜葛 . 純屬你情我願 , 接受分享前請三思.  

3. 種子庫種子只由本會版主群作出分享,  因此[暫]不接受版友們提供種子在本會內分享,敬請留意;  如想將種子提供作分享的 , 可到 hkplant.com 的分享版分享 ~

4. 於版面表示欲取得種子分享 (出post者) 須於三日內pm版主群回覆作實, 若三日後未收到PM , 即當取消分享處理.

玩得開心D呀各位 ~~~
BanbieChan 發表於 2009-2-3 16:30:20 |顯示全部樓層
最緊要好玩呀~
回復

RIO 發表於 2009-2-3 22:17:35 |顯示全部樓層
多謝積媽安排啊
回復

may.sun 發表於 2009-2-3 22:25:21 |顯示全部樓層
積媽辛苦哂你la
回復

gilbert 發表於 2009-2-3 22:46:47 |顯示全部樓層
thx...
回復

KandT 發表於 2009-2-4 11:00:46 |顯示全部樓層
多謝積積媽
回復

march 發表於 2009-2-4 11:44:47 |顯示全部樓層
實在是有效率的方法,多謝安排!!
回復

Monse 發表於 2009-2-4 14:09:09 |顯示全部樓層
唔該晒積積媽。
回復

yuwaiman 發表於 2009-2-4 14:12:30 |顯示全部樓層
唔該你啊, 積媽
回復

JicJicmom 發表於 2009-2-4 14:16:17 |顯示全部樓層
喂喂喂 ~~ 一個二個響度呃舖屎呀下 ~~
唔咩該呀 ~~~~~ 你地快d幫我散貨就真喇 ~~
回復

hellohello 發表於 2009-2-4 14:47:22 |顯示全部樓層
讚成!!!  
辛苦各位!!!!
回復

Dalki's 發表於 2009-2-4 15:01:32 |顯示全部樓層
積媽, 辛苦哂
回復

蘑菇 發表於 2009-2-4 16:11:27 |顯示全部樓層
JicJicmom: 喂喂喂 ~~ 一個二個響度呃舖屎呀下 ~~唔咩該呀 ~~~~~ 你地快d幫我散貨就真喇 ~~
我又黎呃舖屎先,"種草得果" 得嘛??
其實我想問如果有野分享,係咪用你果張表格自己post就得架喇?? 定係要俾d 資料你,然後由你發出呢???
回復

JicJicmom 發表於 2009-2-4 16:32:08 |顯示全部樓層
你地自己 COPY & PASTE 個 FORM 自己貼就可以喇 ~~
回復

Monse 發表於 2009-2-4 23:55:50 |顯示全部樓層
JicJicmom: 喂喂喂 ~~ 一個二個響度呃舖屎呀下 ~~唔咩該呀 ~~~~~ 你地快d幫我散貨就真喇 ~~
幫唔到你散貨添,都話無地方種蔬果咯......哈哈
回復

nuage 發表於 2009-2-5 00:32:40 |顯示全部樓層
辛苦你啦﹗請問分享嘅種子係咪一定要 post埋個包裝﹗
我試咗幾次插入咗嘅圖片睇唔度﹗有無方法?
回復

kwanyeehui 發表於 2009-2-14 12:44:14 |顯示全部樓層
JicJicmon
請問申請分享種子的表格何處尋?
我找到, 係種子庫,
原來開始很久了.
以後我會多些入來看看.
瓜果佔地方多, 有送花花種子就最好.
回復

JicJicmom 發表於 2009-2-16 11:45:44 |顯示全部樓層
鈞哥你好 ~~
因為人手同時間問題, 暫時種子庫只係由群主提供瓜果菜等農作物0既種子 / 小苗架咋. 如果係花花草草 / 觀賞性植物 , 請去 hkplants 0既分享版作出分享喇 ~~ 好多謝鈞哥咁支持我地呀 ~~ ^.^""
回復

khlia 發表於 2009-2-21 17:47:16 |顯示全部樓層
一於咁話
回復

nuage 發表於 2009-2-22 01:37:26 |顯示全部樓層
kwanyeehui: JicJicmon
請問申請分享種子的表格何處尋?我找到, 係種子庫,
原來開始很久了.
以後我會多些入來看看.
瓜果佔地方多, 有送花花種子就最好.
你係咪要花花種子﹗我有呀﹗
回復

12下一頁

聯絡園藝館|手機版|HKplants