我要出書了!

作者: heiheimama 發表于 2008-2-21 13:01:31
14631 109
heiheimama 發表於 2008-2-21 15:12:32 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2008-2-21 15:07 發表
希媽 我哋頂力支持妳呀

揾咗graphic design未呀       我有朋友做呢行喎        需要幫忙嗎?  

唔駛呀,因為我只負責供稿同相,出版社會做哂後期,包括design.

其實,呢本係我第四本書了 ,亦會係我最鍾意的一本書!

lolo如果到時找你傾下你的栽花心情你會願意幫忙嗎?
回復

tata 發表於 2008-2-21 15:16:42 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-2-21 15:12 發表

唔駛呀,因為我只負責供稿同相,出版社會做哂後期,包括design.

lolo如果到時找你傾下你的栽花心情你會願意幫忙嗎? ...

已經第四本喇, 有無筆名呀? 唔知我哋會唔會有創刋號呢
回復

heiheimama 發表於 2008-2-21 15:23:09 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-2-21 15:16 發表

已經第四本喇, 有無筆名呀? 唔知我哋會唔會有創刋號呢

我之前係用真名寫的,不過並不是為興趣而寫,而係為左公司業務.今次係第一次為純興趣.就係因為之前三本都賣得ok,出版社對我有d信心,才會肯buy我今次的idea.不過其實未完全成事,我重要寫個完整的大綱,所以要大家俾d意見.
回復

tata 發表於 2008-2-21 15:25:30 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-2-21 15:23 發表

我之前係用真名寫的,不過並不是為興趣而寫,而係為左公司業務.今次係第一次為純興趣.就係因為之前三本都賣得ok,出版社對我有d信心,才會肯buy我今次的idea.不過其實未完全成事,我重要寫個完整的大綱,所以要大家俾d意見. ...

好犀利呀, 咁到時睇吓大家有無嘢幫手呀
回復

lolo 發表於 2008-2-21 15:37:26 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-2-21 15:12 發表

lolo如果到時找你傾下你的栽花心情你會願意幫忙嗎? ...

嘩嘩 ...... 我連養魚都好求其     惶論栽花 ....

不過如果要幫忙嘅     當然冇問題        

預祝新書大賣      到時一定叫埋朋友捧場

p.s.  我都有朋友準備今年出本貓書      講吓養貓趣事同參加貓展的要求、心得與樂趣
回復

lammanfung 發表於 2008-2-21 15:56:00 |顯示全部樓層
為自己理想而奮鬥,十分支持!
回復

nuage 發表於 2008-2-21 16:01:46 |顯示全部樓層
支持﹗
好期待﹗ 出書後,記得通知我們。
回復

marrynut 發表於 2008-2-21 16:11:42 |顯示全部樓層
支持呀~支持~
可以出自己興趣相關0既書真係好~
回復

kong 發表於 2008-2-21 16:39:21 |顯示全部樓層
希媽你至叻,我一定會買你的書!
回復

heiheimama 發表於 2008-2-21 16:42:22 |顯示全部樓層
Kong我一定會提到你,因為是你讓我重拾種植樂趣的. 你會幫手給意見嘛?還有,你d相好靚好靚,如果我問你借,你會否介意呢?
回復

raccoon 發表於 2008-2-21 16:43:06 |顯示全部樓層
犀利呀!希媽,支持你呀!
到時出書一定有好多人PM你簽名呀!
回復

八王爺 發表於 2008-2-21 16:47:12 |顯示全部樓層
咁呀! 我想 睇 ....

办公室 养花法!
屋企养花, 同 有田有地 养花 的 故事喎!
回復

peeseela 發表於 2008-2-21 16:47:13 |顯示全部樓層
希媽係女強人
回復

kong 發表於 2008-2-21 16:53:23 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-2-21 16:42 發表
Kong我一定會提到你,因為是你讓我重拾種植樂趣的. 你會幫手給意見嘛?還有,你d相好靚好靚,如果我問你借,你會否介意呢?

問我借相當然唔會介意啦, 我有小時至大個女嘅相,有斯文又有活潑嘅,但無不雅照,全身照至大特寫.....對眼都有,你要邊種呀?
回復

feufeu 發表於 2008-2-21 16:56:13 |顯示全部樓層
Wow, superwoman Hei Ma!!!
You have my full support!
回復

trust_fl 發表於 2008-2-21 16:56:35 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-2-21 16:47 發表
咁呀! 我想 睇 ....

办公室 养花法!
屋企养花, 同 有田有地 养花 的 故事喎!

可唔可以加埋一個無窗既office 種植故事呀~ 等我可以從中偷吓師呀~
回復

dryfish 發表於 2008-2-21 17:03:40 |顯示全部樓層
支持支持支持支持支持呀!
出左個時記得話俾我知呀!
一定買呀!
回復

heiheimama 發表於 2008-2-21 17:04:01 |顯示全部樓層
Office養花一定會是其中一個題目,因為我們都希望上班地點可以多點綠意呀!

另:可惜15/3聚會我唔可以參加,否則到時可以向各位花友取經!

feufeu:你係專業人士,你既故事一定好有趣!接受我專訪好嗎?
回復

sel 發表於 2008-2-21 17:05:54 |顯示全部樓層
Support !!
回復

noel 發表於 2008-2-21 17:09:30 |顯示全部樓層
好嘢!  一定會買!!
煩到時幫我簽名wor~
回復