返回列表 發新帖

氫水棒,試唔試好?

作者: jellyfishy 發表于 2010-9-29 11:46:37
3763 36
prodorothyhkg 發表於 2010-9-29 16:20:47 |顯示全部樓層
嘩~ 你可以寫論文喇, 我見有論文個結論和你一模一樣~~
jellyfishy 發表於 2010-9-29 16:15

曹博士包岰頸  以前讀書留心姐 而家唔得啦,老花又冇記性~
回復

poon6000 發表於 2010-9-29 17:08:55 |顯示全部樓層
回復 16# jellyfishy

唔係~而係話痛症是身體對傷害的反應,明白便好醫了,而鹼性水對腎病,痛風,類風濕關節炎及六成痛症人仕有害,主要是尿酸類沉積關節形成結晶,只要去肝火後利尿即可,但這時會小便顏色變成黃色,到醫院會話你腎有事之後比利尿劑你,因利尿劑令腎對尿酸的排泄停止,之後一世同醫院有緣..........(所以西醫類風濕關節炎係絕症)
回復

jellyfishy 發表於 2010-9-30 09:13:08 |顯示全部樓層
回復  jellyfishy

唔係~而係話痛症是身體對傷害的反應,明白便好醫了,而鹼性水對腎病,痛風,類風濕關 ...
poon6000 發表於 2010-9-29 17:08

鹼性水混合酸性水產生結晶?
回復

孖吉 發表於 2010-9-30 10:59:18 |顯示全部樓層
鹼性水混合酸性水產生結晶?
jellyfishy 發表於 2010-9-30 09:13

自然療法關於身體pH值的書講:
- 自然療法所說的pH值不以食物的pH計算,而是以人體"消化"後對體質的收變計算(所謂鹼性灰燼食物 和 酸性灰燼食物),和食物原先的pH值沒有必然關係,例如:檸檬 是 致礆性,茶、酸乳酪 是 致酸性
- 飲食太多 酸性灰燼食物,體液會變酸,身體內的醶性物質和礦物會被利用來中和酸性體液,長期會引致 結石 和 骨質流失。反而 醶性灰燼食物 可以預防這些情況發生

所以自然療法所說和 poon6000 所說有好大分別,視乎你信哪一個說法了
回復

poon6000 發表於 2010-9-30 17:51:24 |顯示全部樓層
為建康而鑽入牛角尖,為建康而迷失,將身體看得太簡單,百種人有百種病,想有一種方法或藥物能冶百病是一個夢想,氫氧棒和自然療法所說的對我來說天真得可愛~
回復

prodorothyhkg 發表於 2010-9-30 18:30:19 |顯示全部樓層
所以總括是買唔過,水母,幫你慳左錢
回復

jellyfishy 發表於 2010-9-30 23:27:35 |顯示全部樓層
雖然身邊有幾個朋友"水"我買, 但好似poon所說, 太兒戲, 所以無俾佢地tum到~
回復

owlcyr 發表於 2010-10-4 09:44:26 |顯示全部樓層
同鑽石能量果o的一X樣,搵笨的,簡單o的講,人體有自然調節能力,每個消化器官都有唔同o既pH,
一般係有病o既人身體o既pH值先有問題,而唔係有因為pH值影響身體.........
水母估唔到你咁信.......
回復

jellyfishy 發表於 2010-10-4 10:50:44 |顯示全部樓層
同鑽石能量果o的一X樣,搵笨的,簡單o的講,人體有自然調節能力,每個消化器官都有唔同o既pH,
一般係有病o既人 ...
owlcyr 發表於 2010-10-4 09:44

我都話我唔信呀~~~
上星期連續俾不同圈子的人sale 我, 所以post 出來給大家分享, 睇下大家有無 solid d的理由俾我拒絕佢地~~
回復

owlcyr 發表於 2010-10-4 11:26:43 |顯示全部樓層
唔信lor,仲唔solid?

舉個例,我如果sell你每朝落街裸跑能醫百病,因為當人一裸跑果時會排放大量二氣化碳同埋吸收自然界o既遠紅外線,負離子同電磁波. 而每朝早太陽o既太陽磁場通常是最強o既,根據在磁場中光譜線分裂的塞曼效應, 當人體經照射後, 透過代謝功能就會轉化為抗氧化分子,令身體加強抵禦外來病菌.
唔通你又要上網搵一大堆research o黎拒絕我???
回復

jellyfishy 發表於 2010-10-4 11:52:30 |顯示全部樓層
唔信lor,仲唔solid?

舉個例,我如果sell你每朝落街裸跑能醫百病,因為當人一裸跑果時會排放大量二氣化碳同埋 ...
owlcyr 發表於 2010-10-4 11:26

sell我有d係好熟既朋友, 我次次話唔信, 佢地隔一兩日又鵝過, 好鬼煩, 我又覺得佢地俾人搵笨唔值, 所以我想搵d 好d 既理由鵝番佢地, 等佢地都懷疑下自己係咪俾人騙了.
回復

八王爺 發表於 2010-10-4 11:59:39 |顯示全部樓層
水母,如果係熟朋友,咁向佢不妨直講,我唔買,大家咁熟,唔通你想真係無朋友做?
solid 的理由不一定是產品問題,係人格問題得唔得? 你個熟朋友成日 鵝你,佢人格有問題咯!
回復

jellyfishy 發表於 2010-10-4 12:09:32 |顯示全部樓層
水母,如果係熟朋友,咁向佢不妨直講,我唔買,大家咁熟,唔通你想真係無朋友做?
solid 的理由不一定是產 ...
八王爺 發表於 2010-10-4 11:59

因為佢好信支野有用, 成日都想我試~~~
回復

jellyfishy 發表於 2010-10-4 12:11:09 |顯示全部樓層

話時話, 我早兩日反鵝番那個朋友, 佢今日話用埋現成個支唔再買~~~
回復

八王爺 發表於 2010-10-4 12:24:15 |顯示全部樓層
你真利害!
回復

owlcyr 發表於 2010-10-4 12:27:15 |顯示全部樓層
o我,要救人又唔同講法....
水係H2O,加H落水???
Equilibrium wo

同當年鑽石水單o野一樣,道理好簡單都已經比消委會踢爆o左,但間o野仲仍然死"手穿"~.....
回復

八王爺 發表於 2010-10-4 12:30:22 |顯示全部樓層
終於睇完 marcuslee 提供的 氫水 介紹文章,真係好有趣。
希望大家都做個明智的消費者。
回復