氫水棒,試唔試好?

作者: jellyfishy 發表于 2010-9-29 11:46:37
3751 36
http://www.hydrogenwaterstick.com/

大家點睇?
有無人用過?可否俾d意見?
我身邊的e生和朋友用講都話好,但佢地有份賣,我唔信佢地,所以想睇下你地意見.

簡單d講,氫氧棒是电解水加氫的水.
利用金屬鎂產生弱鹼性水,同時產生氫氣,氫氣溶解在水中,發揮治療作用。好似鐵掉進水裡會加速氧化一樣,水原本就是人體氧化變老的幫兇.利用氫,可減少人體氧化過程對身體帶來的傷害,達到減少內臟受損和老化問題.
孖吉 發表於 2010-9-29 12:06:49 |顯示全部樓層
大家點睇?
有無人用過?可否俾d意見?
我身邊的e生和朋友用講都話好,但佢地有份賣,我唔信佢地,所以 ...
jellyfishy 發表於 2010-9-29 11:46

如果你信 Hydrogenated Water o既,可以睇吓呢個
http://www.youtube.com/watch?v=1tu1NMjTLw4&feature=related
日本有個傳統家電品牌都有電解水機賣,我冇時間深入了解係咪會有 hydrogen,你可以深入d睇吓。

另外呢個 web site 有講過 Hydrogenated Water 係咪真係有用:
http://www.chem1.com/CQ/wonkywater.html
回復

jellyfishy 發表於 2010-9-29 12:36:29 |顯示全部樓層
如果你信 Hydrogenated Water o既,可以睇吓呢個

日本有個傳統家電品牌都有電解水機賣,我冇時間深入了 ...
marcuslee 發表於 2010-9-29 12:06

男丁幫我整左過濾水(佢係自己去新田地買酒店用個d機,幫我裝,平好多之餘,佢話無咁多花腎喎~)
對我來說,真係一飲就分到,試過好似飲汽水估百事,2杯水俾朋友飲,佢地都分到過濾水好飲d滑d,d水好飲左好多,比起水喉水,味度和口感都唔同d架~

個支野,我還在考慮中,要找多d資料先~ 但要整部機,咁就....成屋都係機.... 變左工廠, 唔好喇掛~ 
回復

八王爺 發表於 2010-9-29 12:36:45 |顯示全部樓層
多鬼餘,咪信。
不必用這些的。
回復

jellyfishy 發表於 2010-9-29 12:39:12 |顯示全部樓層
多鬼餘,咪信。
不必用這些的。
八王爺 發表於 2010-9-29 12:36

幾句就算, 講解多d好喎~~ 
回復

孖吉 發表於 2010-9-29 12:53:51 |顯示全部樓層
男丁幫我整左過濾水(佢係自己去新田地買酒店用個d機,幫我裝,平好多之餘,佢話無咁多花腎喎~)
對我 ...
jellyfishy 發表於 2010-9-29 12:36

如果你睇咗我俾你第二條 link 你一定唔會買
回復

jellyfishy 發表於 2010-9-29 12:57:27 |顯示全部樓層
如果你睇咗我俾你第二條 link 你一定唔會買
marcuslee 發表於 2010-9-29 12:53

readING 啦~~~ 
佢d英文怪怪的~~ 

係喎~ 呀~~ 仲有d野關於攺善視力和水銀補牙,唔知大家有無所聞?
回復

孖吉 發表於 2010-9-29 13:01:26 |顯示全部樓層
幾句就算, 講解多d好喎~~ 
jellyfishy 發表於 2010-9-29 12:39

呢d己經係傳統智慧,响 大笪地 睇完 心口碎大石 放低幾蚊就算喇,唔通要信佢隻 宮廷秘方‧流落民間‧能醫百病‧起死回生‧跌打活絡油 咩?
回復

jellyfishy 發表於 2010-9-29 13:03:53 |顯示全部樓層
呢d己經係傳統智慧,响 大笪地 睇完 心口碎大石 放低幾蚊就算喇,唔通要信佢隻 宮廷秘方‧流落民間‧能醫 ...
marcuslee 發表於 2010-9-29 13:01

你係咪裕華國貨常客呀?隨時up到2咀(個d中葯成份產品介紹)~
回復

孖吉 發表於 2010-9-29 13:27:18 |顯示全部樓層
你係咪裕華國貨常客呀?隨時up到2咀(個d中葯成份產品介紹)~   ...
jellyfishy 發表於 2010-9-29 13:03

你唔 update 喇,而家果 d "婆仔健康講座" 好多 最新健康科技 咖,重梗有一間响咗近添 add4icon
回復

jellyfishy 發表於 2010-9-29 13:29:45 |顯示全部樓層
你唔 update 喇,而家果 d "婆仔健康講座" 好多 最新健康科技 咖,重梗有一間响咗近添  ...
marcuslee 發表於 2010-9-29 13:27

我都唔係婆仔,所以唔update 要搵你地傾下囉~
回復

孖吉 發表於 2010-9-29 13:37:05 |顯示全部樓層
我都唔係婆仔,所以唔update 要搵你地傾下囉~
jellyfishy 發表於 2010-9-29 13:29

成身唔舒服重唔係婆仔?
(唔好打頭! )
回復

孖吉 發表於 2010-9-29 13:41:05 |顯示全部樓層
可能你要搵啲身體 sensitive 啲的版友問,好似我呢d,明明係痛都死頂話冇事 add5icon
回復

poon6000 發表於 2010-9-29 13:51:45 |顯示全部樓層
回復 13# marcuslee

也痛?一般痛症5-10分可止~
回復

jellyfishy 發表於 2010-9-29 14:23:05 |顯示全部樓層
成身唔舒服重唔係婆仔?
(唔好打頭! )
marcuslee 發表於 2010-9-29 13:37

點都要打你頭~~
我身痕啫~~
回復

jellyfishy 發表於 2010-9-29 14:23:45 |顯示全部樓層
回復  marcuslee

也痛?一般痛症5-10分可止~
poon6000 發表於 2010-9-29 13:51

你講緊支棒可以止痛???
回復

八王爺 發表於 2010-9-29 15:04:13 |顯示全部樓層
哈.... .... 即係話,哩啲產品,一般都係商人誇大功效,使客人俾錢買!
回復

prodorothyhkg 發表於 2010-9-29 15:56:27 |顯示全部樓層

我唔知點樣表達,不過簡單d講,其實好多穩定既野要外加能量先會有化學作用,例如分解/轉化等,如電力/熱力等~
如果向自然狀態(eg有水濕,溫差不大)下有化學變化,即係果種物質唔穩定,要用或者儲藏時要小心

d商人就利用大家唔知根本化學物理原理,創造出一大篇理論去騙人

而家新出d產品成日講可容易改變乜乜物物,根本不可相信
回復

prodorothyhkg 發表於 2010-9-29 16:13:52 |顯示全部樓層
我冇睇以上d link,不過睇字面解係利用不穩定物料(eg Mg)放入水中,使其將水分解,成為氧化物及氫氣,氫氣只係好微咁溶於水中,並不會把釋出的氫氣完全溶入,作用有幾大就真係唔知
仲有,當中的氧化物對身體有沒有害處亦係未知之素
回復

jellyfishy 發表於 2010-9-29 16:15:56 |顯示全部樓層
我冇睇以上d link,不過睇字面解係利用不穩定物料(eg Mg)放入水中,使其將水分解,成為氧化物及氫氣,氫氣只係 ...
prodorothyhkg 發表於 2010-9-29 16:13

嘩~ 你可以寫論文喇, 我見有論文個結論和你一模一樣~~
回復

12下一頁