有冇人買過花寶50L的珠石

作者: prodorothyhkg 發表于 2008-1-27 11:59:07
2771 27
有冇人買過花寶50L的珠石?唔知貴唔貴同埋送唔送貨,宜家我d av差不多大大小小都有6-7十盆,都重未加埋d bb,而且其他天台植物都用得到

charles604498 發表於 2008-1-27 17:36:56 |顯示全部樓層
花寶有50L的珠石賣架?我最多都係買10L乜SIZE都係一百塊一包,都好大包下,50L禁大包點返屋企?
回復

loklok 發表於 2008-1-27 19:45:45 |顯示全部樓層
原帖由 charles604498 於 2008-1-27 17:36 發表
花寶有50L的珠石賣架?我最多都係買10L乜SIZE都係一百塊一包,都好大包下,50L禁大包點返屋企?

75L的泥我都係 托回家
回復

heiheimama 發表於 2008-1-27 21:31:35 |顯示全部樓層
冇錯,好似抬死屍咁!~
回復

kong 發表於 2008-1-27 22:07:48 |顯示全部樓層
原帖由 loklok 於 2008-1-27 19:45 發表

75L的泥我都係 托回家

日本珠石50L唔會好似你D泥咁重,我一個人都抬過返屋企,OK喎!
回復

藍天使 發表於 2008-1-27 23:27:05 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-1-27 21:31 發表
冇錯,好似抬死屍咁!~

75L 既泥唔算重, 閒閒地一包黃花沙就真係似死c.  我試過一次過買一包75L泥 + 2包黃花沙, 見包黃花沙細包過包泥成半, 不過重過包泥一倍有多, 返到屋企仲要抬晒3包上天台.
回復

藍天使 發表於 2008-1-27 23:28:48 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-1-27 11:59 發表
有冇人買過花寶50L的珠石?唔知貴唔貴同埋送唔送貨,宜家我d av差不多大大小小都有6-7十盆,都重未加埋d bb,而且其他天台植物都用得到

我見佢地有咁大包, 不過唔知幾$$
回復

sandy 發表於 2008-1-27 23:31:32 |顯示全部樓層
珠石應該重量都會有限. 應唔會太誇張. 不過可能會大包d. 試下打去花x問下. 可能直接得到答案
回復

candyafr 發表於 2008-1-27 23:59:26 |顯示全部樓層
但要揾地方放都死啦............屋企豆腐潤咁細
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-1-28 11:08:15 |顯示全部樓層
問過啦,要$450個大洋,不過要訂貨先有,即係要走2轉,應該唔太重,10L個D約個零KG ,50L應該應付得來
loklok好犀利呀,75L泥我估都有5-6十幾磅 ,我試過抬一層樓上天台都好辛苦 ;藍天使仲抬埋沙 ,我地好似連"沽lay"都做埋
回復

charles604498 發表於 2008-1-28 11:45:03 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-1-28 11:08 發表
問過啦,要$450個大洋,不過要訂貨先有,即係要走2轉,應該唔太重,10L個D約個零KG ,50L應該應付得來
loklok好犀利呀,75L泥我估都有5-6十幾磅 ,我試過抬一層樓上天台都好辛苦 ;藍天使仲抬埋沙:ic ...

乜size都係450個大洋?算低買,等我都訂包先,有排用
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-1-28 15:16:42 |顯示全部樓層
原帖由 charles604498 於 2008-1-28 11:45 發表

乜size都係450個大洋?算低買,等我都訂包先,有排用

Yes
回復

noel 發表於 2008-1-28 15:19:04 |顯示全部樓層
Kenny 都好似有ga....
回復

kong 發表於 2008-1-28 15:21:42 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-1-28 11:08 發表
loklok好犀利呀,75L泥我估都有5-6十幾磅 ,我試過抬一層樓上天台都好辛苦 ;藍天使仲抬埋沙:ic ...

你打去沙田火炭佢地寫字樓問下, 我去年問先至係三百以內,你問四百五,佢都幾咩.....
如果四百五,點解要買佢,10L的同佢差不多價錢,點解唔買少D? 抬咁大包返屋企梗係好抵先抬啦.
回復

noel 發表於 2008-1-28 15:24:08 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-1-27 11:59 發表

要考慮天臺可能比較大風,會吹走d珠石喎....
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-1-28 15:36:58 |顯示全部樓層
我有好多儲物膠箱可以裝 ,同埋可以學loklok放石仔
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-1-28 15:42:02 |顯示全部樓層
問咗火炭公司啦,$380包,可以送貨tim,好抵
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-1-28 15:45:24 |顯示全部樓層
已經落埋order ,星期二or三送貨,連搭車落花墟ga $都慳返

回復

charles604498 發表於 2008-1-28 18:18:51 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-1-28 15:42 發表
問咗火炭公司啦,$380包,可以送貨tim,好抵

火炭寫字樓,$380包,可以送貨tim,點會差咁遠門市咪食水好深 好彩kong提點,如果唔係做老襯都唔知
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-1-28 18:40:56 |顯示全部樓層
係啊,幾乎做咗豬年最後一隻豬仔tim,多謝 kong姐
回復

12下一頁