作者: chanpyhilda 發表于 2010-8-24 22:22:50
17282 132
SSL200507 發表於 2010-10-20 22:36:06 |顯示全部樓層
I am waiting, waiting, waiting for the seeds and waiting for the fish to leave quick.  add14icon
回復

siusumm 發表於 2010-10-20 22:36:10 |顯示全部樓層
跟住隊先,希望今次有chance會活得耐一點吧!

而且先後次序應該係:
1.  SSL200507
2.  sinyee27(tHX~~~)
3.  chercher  
4. zero1(thx)
5. chutou - 多謝呀....等禾又排先
6. alansing , 多謝先~我又排~
7. Christyml
8  小田菜菜子(放心, 菜菜子會好好照顧佢地架~)
9. 菲愛花
10. shinewallace  (我又排呀唔該 ^^ )
11. siusumm (個風一定唔會影響到ge~)
回復

hellokitty_971 發表於 2010-10-20 22:38:29 |顯示全部樓層
還有嘛? 我又要add7icon, 謝謝
回復

chanpyhilda 發表於 2010-10-20 22:46:23 |顯示全部樓層
回復 63# hellokitty_971

其實依家唔係造, 種得好的話都要到4/5月先會多果出.
    依家只係零星有少少.  所以今次唔消果的話就可能只可以分給排頭位的花友.

更新, 剛剛見到有3粒BB青果.  由第一位開始, 每人兩粒.
回復

chanpyhilda 發表於 2010-10-20 22:47:39 |顯示全部樓層
而且先後次序應該係:
9. 菲愛花
10. shinewallace  (我又排呀唔該 ^^ )
12. hellokitty_971
回復

mihana 發表於 2010-10-20 22:54:29 |顯示全部樓層
等我繼續排隊先
13. mihana
回復

sinyee27 發表於 2010-10-21 22:17:51 |顯示全部樓層
回復  hellokitty_971

其實依家唔係造, 種得好的話都要到4/5月先會多果出.
    依家只係零星有少少. ...
chanpyhilda 發表於 2010-10-20 22:46

神秘菓~~~~加油
回復

billy72875 發表於 2010-10-21 23:21:09 |顯示全部樓層
9. 菲愛花
13. mihana
14.billy72875(佢咁神秘,'梗'係神秘D出果啦)
回復

chanpyhilda 發表於 2010-10-21 23:38:43 |顯示全部樓層
回復 68# billy72875

係呀!! 佢出果真係好神秘GA!! 成日睇住都搵唔到有青果, 但會突然間出熟果GA.  之前成日留意住一粒青果, 點知就响佢傍邊突然出左粒熟果呀!!
回復

hellokitty_971 發表於 2010-10-22 12:19:18 |顯示全部樓層
無問題啦, 有就通知我, 我會寄信來, 謝謝add6icon
回復

chanpyhilda 發表於 2010-10-23 14:01:03 |顯示全部樓層
排緊隊嘅花友, 等禾向你地滙報一下兩棵神秘菓的懷孕情況...

呢棵D果會大D ga....如果唔消果的話....
IMG_0735.JPG IMG_0737.JPG

另一棵
IMG_0749.JPG IMG_0750.JPG

一共搵到6個bb, 影左相之後我就搵唔返6個啦, 考下你地眼力啦.....
但d bb可能未佗得好好ga....希望唔好令你地失望啦....
回復

inga 發表於 2010-10-31 16:22:05 |顯示全部樓層
9. 菲愛花
13. mihana
14.billy72875(佢咁神秘,'梗'係神秘D出果啦)
15. inga
回復

khlia 發表於 2010-11-3 21:44:03 |顯示全部樓層
回復 72# inga

16  khlia 多謝先
回復

chanpyhilda 發表於 2010-11-3 21:52:54 |顯示全部樓層
9. 菲愛花
13. mihana
15. inga
16  khlia 多謝先
回復

chanpyhilda 發表於 2010-11-3 21:57:07 |顯示全部樓層
報告: 以上的神秘果有D大個仔左(起碼三粒), 起碼有一粒被"雀"工流產左, 其他搵唔返(但搵唔返唔代表冇左, 因為佢地都有保護色, 同埋真係好鬼細粒ga...)
回復

chutou 發表於 2010-11-3 22:05:20 |顯示全部樓層
chanpyhilda~~
你要加油呀
叫阿媽生多d仔啦
回復

chanpyhilda 發表於 2010-11-3 23:04:00 |顯示全部樓層
回復 76# chutou

要搵代母啦~~~
回復

billy72875 發表於 2010-11-3 23:27:03 |顯示全部樓層
回復 75# chanpyhilda
同雀仔鬥眼力
回復

chanpyhilda 發表於 2010-11-3 23:43:03 |顯示全部樓層
回復 78# billy72875

佢地一定好眼力過我啦!! 比例上佢地見到嘅神秘果會大粒好多囉!!!
回復

SSL200507 發表於 2010-11-3 23:57:08 |顯示全部樓層
Have to use the net to protect the plant.  
回復