有人喜歡飲"六安茶"嗎

作者: candyafr 發表于 2008-1-20 21:33:24
12243 89
trust_fl 發表於 2008-1-28 11:49:06 |顯示全部樓層
原帖由 candyafr 於 2008-1-25 23:29 發表

咁我又無留意是否有小洞漏氣.............不過真是真空!

如果有窿漏氣....仲要d 茶變咗色.....照計你包野都會漏晒氣喎~~ 係咪入封前已經變咗啦
回復

noel 發表於 2008-1-28 13:11:04 |顯示全部樓層
我揾緊隻茶,個名叫 "松蘿茶"
邊位知道的話請告訴我,唔該~
回復

八王爺 發表於 2008-1-28 13:35:39 |顯示全部樓層
你真係走在時代尖端!

"松蘿茶"真係未聽過。

松蘿係 空氣风梨 植物喎!
回復

Fonica 發表於 2008-1-28 16:00:42 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-1-28 13:11 發表

聽都未聽過喎 邊樹既茶嚟嫁??
回復

noel 發表於 2008-1-28 17:10:24 |顯示全部樓層
松蘿茶屬藥茶,有傳係佛茶一類 (由佛家僧侶所創)
對腸道保健功效顯注。
回復

candyafr 發表於 2008-1-29 22:55:40 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-1-28 13:11 發表

我都未聽過..........
回復

比得大帝 發表於 2008-1-30 08:59:53 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2008-1-28 17:10 發表
松蘿茶屬藥茶,有傳係佛茶一類 (由佛家僧侶所創)
對腸道保健功效顯注。

既然係佛嘢, 咁不如去寶蓮寺揾吓有冇
回復

比得大帝 發表於 2008-1-30 09:04:01 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-1-25 17:41 發表

一路上網一路嘆茶 ~ 妳真係好梳干吓喎
不過我係屋企好少沖茶飲

我都好少沖茶, 嚴麻煩, 多數飲可樂, 有時一日飲七八罐.
回復

jellyfishy 發表於 2008-1-30 10:10:42 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-1-30 09:04 發表

嘩~ cokaholic!
回復

比得大帝 發表於 2008-1-30 12:24:47 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-1-30 10:10 發表

嘩~ cokaholic!

我個人好怪嫁, 我專食肉, 重要肥嘅, 唔食菜, 唔運動, 唔食胡蘿蔔, 番茄, (所有有益嘅都唔係好鐘意食), 一日飲七入罐可樂, 但每年驗身都so far so good la, 最近扭親條腰, 去做物理治療, 個物理治療重話我的骨保持得幾好, 好有彈性
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-1-30 13:10:33 |顯示全部樓層
後生仔,第日老咗你就知 我未做金毛仔亞媽時真係食乜都唔會肥,粟米,栗子,番薯,薯條..... ...除咗肥肉 ,而家凈飲水都肥呀陰公

回復

trust_fl 發表於 2008-1-30 14:52:14 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-1-30 09:04 發表

一日飲咁多罐呀~~ 犀利呀~~ 但你唔覺飲完可樂之後d 牙個質感會怪怪地呀??
回復

八王爺 發表於 2008-1-30 15:41:57 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-1-30 05:24 發表

我個人好怪嫁, 我專食肉, 重要肥嘅, 唔食菜, 唔運動, 唔食胡蘿蔔, 番茄, (所有有益嘅都唔係好鐘意食), 一日飲七入罐可樂, 但每年驗身都so far so good la, 最近扭親條腰, 去做物理治療, 個物理治療重話我的骨保持 ...

真係奇人! 你係咪係 外国長大?

香港很少人一日飲 7, 8 罐 coke 咯 ~~
回復

比得大帝 發表於 2008-1-30 15:50:03 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-1-30 13:10 發表
後生仔,第日老咗你就知 我未做金毛仔亞媽時真係食乜都唔會肥,粟米,栗子,番薯,薯條..... ...除咗肥肉 ,而家凈飲水都肥呀陰公 ...

What you mean by 後生仔?  I am sure I am the oldest one in this forum.
回復

比得大帝 發表於 2008-1-30 15:53:07 |顯示全部樓層
原帖由 trust_fl 於 2008-1-30 14:52 發表

一日飲咁多罐呀~~ 犀利呀~~ 但你唔覺飲完可樂之後d 牙個質感會怪怪地呀??

乜係咩?  唔覺呀.  我口水多, 好快將口腔內留下的可樂沖走, 我d牙都算ok呀.
回復

比得大帝 發表於 2008-1-30 15:56:44 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-1-30 15:41 發表

真係奇人! 你係咪係 外国長大?

香港很少人一日飲 7, 8 罐 coke 咯 ~~

唔係呀, 不過習慣了, 覺得飲水好淡,

有時去k, d朋友為了省錢, 靜雞雞帶支兩公升上去, 都係我一個人飲晒, 佢地話如果叫coke我飲, 一個人都飲咗幾百元.
回復

candyafr 發表於 2008-1-30 16:10:30 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-1-30 12:24 發表

我個人好怪嫁, 我專食肉, 重要肥嘅, 唔食菜, 唔運動, 唔食胡蘿蔔, 番茄, (所有有益嘅都唔係好鐘意食), 一日飲七入罐可樂, 但每年驗身都so far so good la, 最近扭親條腰, 去做物理治療, 個物理治療重話我的骨保持 ...

但聽聞飲得可樂多,會容易骨質疏鬆喎.............都是小心為妙
回復

比得大帝 發表於 2008-1-31 09:14:16 |顯示全部樓層
原帖由 candyafr 於 2008-1-30 16:10 發表

但聽聞飲得可樂多,會容易骨質疏鬆喎.............都是小心為妙

唔知點解好多人針對可口可樂,

謠言1: 將隻假牙放在一杯可樂浸過夜, 第二日隻假牙唔見咗
謠言2: 可樂可以用來將來啞色咗嘅銅幣省得立立link
謠言3: 飲可樂多的人, 死咗之後d骨會散晒
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-1-31 09:55:44 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-1-30 15:50 發表

What you mean by 後生仔?  I am sure I am the oldest one in this forum.

原來是老前輩,失敬失敬 見你食d野同d後生仔差不多所以有錯覺 ,但都係少食肥膩及多做運動,咁就可以身體更好更fit
回復

八王爺 發表於 2008-1-31 15:27:23 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-1-31 02:14 發表

唔知點解好多人針對可口可樂,

謠言1: 將隻假牙放在一杯可樂浸過夜, 第二日隻假牙唔見咗
謠言2: 可樂可以用來將來啞色咗嘅銅幣省得立立link
謠言3: 飲可樂多的人, 死咗之後d骨會散晒 ...

不过,真係用 coke 洗厠所,會十分,極之 乾淨!
回復