返回列表 發新帖

大家好呀...多多指教!! 我...終於都可以獻醜了~25/07 有新相喇

作者: ononloklok 發表于 2010-7-18 18:35:10
3099 34
SSCP 發表於 2010-7-30 15:12:26 |顯示全部樓層
加油
回復

cklife 發表於 2010-7-30 16:54:38 |顯示全部樓層
種咗野之後我都無咁驚虫虫喇,因為我每次打開箱都會立住把較剪傍身  ...
muitau 發表於 2010-7-27 10:11

較剪.....好似用似用黎對付男人架咋喎.......對付咁細小既飛虫...有用咩?
回復

muitau 發表於 2010-7-30 17:18:59 |顯示全部樓層
有把較剪以防萬一,心理上同感覺上好啲囉, 看我凌空耍劍
回復

ononloklok 發表於 2010-8-2 23:49:38 |顯示全部樓層
我d堆肥係早幾日大雨俾雨水入侵左....不過唔知係未落左咖啡渣所以都冇咩昆蟲~ 打開盒發現有隻泥"曱由" ...我見佢只係泥"曱由"就好心放左佢lu! 不過太陽花因為上個星期日日落雨...死淨兩棵...唉,而生菜就死左一棵!! 唔知係未因為太熱喇...d菜好似大得好慢....
回復

fishinglok 發表於 2010-8-3 23:42:36 |顯示全部樓層
哈哈~咁o岩呀, 比我搵到你個post. 我都係睇睇o下, 見到個架就知係你. 我尋日開始o牛o左一桶花生夫水. 用個大黑桶去o牛, 仲突登整埋個板車, 方便用o既時候推來推去. 到時大家都有得用喇.
回復

fishinglok 發表於 2010-8-4 00:05:35 |顯示全部樓層
我係積積媽度見到你想搵果樣o野呀. http://www.hkplants.com/thread-25054-206-1.html
係小寶post出o黎o既相(波子製), 你可以用呢個去放係你個堆肥箱度做水掣開關.
回復

fishinglok 發表於 2010-8-7 04:25:48 |顯示全部樓層

我係陶寶見到有得訂飲水機水龍頭呀. 我都有諗住訂定兩個看門口. 仲有水桶都有得訂呀.
水龍頭: 呢個近近o地又平, 深圳出貨好快到.
http://item.taobao.com/item.htm?id=5999843367
水桶 : 20L桶來講呢間廠叫平價
http://item.taobao.com/item.htm?id=4572095468
回復

fishinglok 發表於 2010-8-9 23:30:01 |顯示全部樓層
水龍頭我改o左第二間, 深圳果間話冇晒貨. 我係東莞訂送去我姨丈間廠, 今個星期六返我姨丈間廠玩. 順便自己帶返香港. 平好多.
回復

cklife 發表於 2010-8-10 10:34:42 |顯示全部樓層
原來我想搵既係叫飲水機水龍頭....

但陶寶訂...要計下運費喔...運到香港好似最少都三十幾蚊運費架....要買多D野先抵..
回復

小寶 發表於 2010-8-10 10:39:07 |顯示全部樓層
回復 29# cklife

我在元朗的五金店見過, 如你不想在淘寶訂購, 你可以去大間些的五金店找找~
回復

fishinglok 發表於 2010-8-10 21:54:23 |顯示全部樓層
我一次過訂了5個X1.5元人仔, 有多可以備用. 連運費去到我姨丈間廠都係13蚊人仔. 所以咁計就抵O的.
回復

cklife 發表於 2010-8-11 08:48:12 |顯示全部樓層
回復  cklife

我在元朗的五金店見過, 如你不想在淘寶訂購, 你可以去大間些的五金店找找~ ...
小寶 發表於 2010-8-10 10:39

多謝...下次去三兄時順便搵下..
回復

cklife 發表於 2010-8-11 08:48:45 |顯示全部樓層
我一次過訂了5個X1.5元人仔, 有多可以備用. 連運費去到我姨丈間廠都係13蚊人仔. 所以咁計就抵O的. ...
fishinglok 發表於 2010-8-10 21:54

大陸有人真好.......
回復

fishinglok 發表於 2010-8-12 00:27:32 |顯示全部樓層
有時訂o既o野都要睇o下係咩, 會唔會煩到大陸司機. 有時過關都怕會影響到呢個問題. 好似我有次想訂石灰粉, 但係個賣家唔交到香港, 我就好順口咁叫交大陸廠. 後來....突然想起, 運粉落香港, 一陣過關比人誤會咪大件事. 成車貨扣關就死喇. 所以都要問過大陸車司機肯唔肯先得.
回復

cklife 發表於 2010-8-12 10:02:37 |顯示全部樓層
係呀..走粉真人係要小心d呀....
我去法國旅行時,剛好支氣管炎,想話帶d川貝粉過去,又來諗諗下又係因為[走粉]問題,唔敢帶,結果咳到差唔多回程呀...(蠢到死...唔磨就咁帶粒粒過去好過無得食丫嘛...返留比朋友話我蠢)
回復