小烏龜愛偏食有冇問題??

作者: siu茹 發表于 2010-6-24 17:28:25
1703 4
我屋企隻龜仔(2隻)係bb黎!!1蚊銀咁大!1男1女!!我買左龜糧比佢地食,每次都浸爛哂!!我試過買d魚毛同蝦毛比佢地食,佢地正係食魚毛又吾食蝦又吾食龜糧~~食蝦要人餵先肯食冇人餵就吾食,正係食魚咁有冇問題??
milan080320 發表於 2010-6-24 19:34:52 |顯示全部樓層
我屋企隻龜仔(2隻)係bb黎!!1蚊銀咁大!1男1女!!我買左龜糧比佢地食,每次都浸爛哂!!我試過買d魚毛同蝦毛比佢 ...
siu茹 發表於 2010-6-24 17:28

no problem
龜b肯進食己經好好啦
魚街飼養環境差,好多到飼主家,無法適應而死
回復

siu茹 發表於 2010-6-25 20:34:25 |顯示全部樓層
我每次正係比魚佢地食!!佢定都正係魚!!我比過其他野佢地食都吾食!!!
回復

cklife 發表於 2010-7-2 19:03:40 |顯示全部樓層
買左幾耐呀......我有兩隻都係咁喎.....
初初買番黎餓左佢地幾日...跟住比D麥虫乾佢地食..只係食好少....
後買魚仔佢食...之後就淨係食虫仔..乾糧唔食...
跟住覺得成日買魚仔麻煩...水又污糟,餓佢地一星期...再放龜糧....唔食喎...
再餓多三日...再試過..終於肯吃一粒.....
而家習慣左...平時一星期食一次龜糧.....如果去旅行超過一個星期..先會買包魚仔放落去等佢慢慢食...
回復

siu茹 發表於 2010-7-21 22:35:42 |顯示全部樓層
我e+新買左一對龜龜,又吾食魚,又吾食龜糧,又吾食紅蟲!!同埋我吾小心比佢跌左洛地下,但係過左幾日仲好生猛到處爬有冇問題架??
回復