返回列表 發新帖

請問這是AV嗎??(有相片)

作者: elsa 發表于 2010-5-23 08:31:51
3884 29
孖吉 發表於 2010-5-25 12:44:19 |顯示全部樓層
回復  marcuslee

哦..,i/c ,即是要搵個大嘅膠盒比佢呀?!
elsa 發表於 2010-5-25 12:39

係呀,喜蔭係好容易種到好大隻咖!
回復

claudiatang 發表於 2010-5-25 12:55:57 |顯示全部樓層
係呀,喜蔭係好容易種到好大隻咖!
marcuslee 發表於 2010-5-25 12:44

見你們說得頗容易的,我今早發覺有盆喜蔭條走莖又軟耷耷了。一怒之下剪了它。
其實水只能澆在泥土,不能噴在葉面,對嗎?
回復

孖吉 發表於 2010-5-25 12:58:16 |顯示全部樓層
見你們說得頗容易的,我今早發覺有盆喜蔭條走莖又軟耷耷了。一怒之下剪了它。
其實水只能澆 ...
claudiatang 發表於 2010-5-25 12:55

係!葉有水會爛。葉係要潮濕,唔係要淋濕!
回復

claudiatang 發表於 2010-5-25 13:17:40 |顯示全部樓層
回復 23# marcuslee

收到﹗add2icon
回復

elsa 發表於 2010-5-25 21:55:22 |顯示全部樓層
回復 23# marcuslee

我想問問,咁..,D葉經常啡邊,之後成塊軟軟下C埋,多數是出了什麼原因呀??
回復

孖吉 發表於 2010-5-25 22:01:20 |顯示全部樓層
回復 25# elsa

我估係唔夠水(耷) + 乾燥(乾邊) 的機會大 d
回復

kobyip 發表於 2010-5-26 09:28:25 |顯示全部樓層
回復  elsa

marcuslee 發表於 25-5-2010 22:01

師兄好好人, 有問必答, 我學到好多野呀add7icon
心急問句, 佢唔似AV咁要迫根開花, 咁唔知有無咩指標,又或者要種到幾大隻先會開花呢??
回復

elsa 發表於 2010-5-26 11:22:36 |顯示全部樓層
回復  elsa

marcuslee 發表於 2010-5-25 22:01

難怪每次都是放完假返到公司就見有這情況出現!!可能放假時空氣焗+唔夠水所致!!thanks!
回復

孖吉 發表於 2010-5-26 13:24:40 |顯示全部樓層
師兄好好人, 有問必答, 我學到好多野呀
心急問句, 佢唔似AV咁要迫根開花, 咁唔知有無咩指標,又 ...
kobyip 發表於 2010-5-26 09:28

唔好意思呀,開花我真係唔識,因為佢就算開花都係1/兩日貨仔,而且唔似AV咁靚,我都係睇葉的多。

不過有位師兄說要 高濕絕水,你可以試吓
http://www.hkplants.com/redirect ... 1364&pid=833022
回復

kobyip 發表於 2010-5-26 14:35:37 |顯示全部樓層
唔好意思呀,開花我真係唔識,因為佢就算開花都係1/兩日貨仔,而且唔似AV咁靚,我都係睇葉的多。

不過 ...
marcuslee 發表於 26-5-2010 13:24

高濕絕水<<<<咁講好似去到好高境界咁..add7icon
回復