射完支箭,再劃箭靶,咁咪實中囉!

作者: tommysze8 發表于 2010-5-15 23:52:59
2010 22

明日五區公投 會如何伲?
前日睇now,個五區公投??聯會??主席??人被人問什麽結果叫做成功,什麽結果叫做失敗?他說越多人越好;咁幾多人是成功、、失敗? 他說越多人越好 ... 全場只係講 越多人越好 - 完全無定遊戲規則,咁點玩呀!
只有佢講,一定得啦。 簡單D講,卽係射完支箭,再劃箭靶,咁咪實中囉!
MK 發表於 2010-5-16 03:36:36 |顯示全部樓層
哈哈,箭已射中要害,何需箭靶?
連擂台也不敢上卻自稱是拳王的才是最無恥。
回復

孖吉 發表於 2010-5-16 11:27:09 |顯示全部樓層

而家係 五區公投 定係 口舌之爭 啫?兩邊都係 50 步笑 百步,眼冤~ add1icon
回復

wendy_choy_hk 發表於 2010-5-16 11:31:22 |顯示全部樓層
五區公投變成口舌之爭,眼冤~
marcuslee 發表於 2010-5-16 11:27

Agree, 但我都去了投票,因為公民責任.
回復

jellyfishy 發表於 2010-5-16 16:24:57 |顯示全部樓層
Agree, 但我都去了投票,因為公民責任.
wendy_choy_hk 發表於 2010-5-16 11:31

x2 ~ 但今次收唔到投票通知信... 估估下等陣去個票站望望先~
回復

MK 發表於 2010-5-16 17:10:27 |顯示全部樓層
當沉默變成一種聲音,恍如癌細胞在滋生,你就可以較為舒服地做順民,並深信一切都會歸諸「沉默是金融中心」
回復

比得大帝 發表於 2010-5-16 22:08:39 |顯示全部樓層

我覺得今次結果係雙輸, 甚致三輸

搞"五區公投",  勞民傷財, 結果盡失民心, 連部份原本支持者都變節走人, 而是次行動亦沒有嗺谷到普選, 事實上難以叫人想像到 辭職又再選 與 普選 有何關係

曾蔭權輸得最慘, 佢杯葛五區公投, 看似有個人立場, 但細想, 如果認為五區公投唔啱, 就要做嘢, 唔係由得人地去哂呢億幾, 佢而家就係話俾我地知, 佢認為唔啱, 不過佢無能, 阻止唔到........亦係話俾全香港人知佢眼光光睇住哩五個人哂咗香港人億幾, 而佢作為最高領導人, 只能做到嘅就係唔投票.............廢

第三輸就係全香港人, 睇住兩幫人你玩我, 我玩你, 玩哂你到d錢,
回復

tommysze8 發表於 2010-5-17 18:38:36 |顯示全部樓層

雙方都各自劃個箭靶 ,咁咪無輸囉!  

只有全香港人單輸啫!  早知用D錢俾市民免費遊水呀,睇問2呀,減電費呀,或者幫下D弱勢社群都好啦!

一場鬧劇完了。
回復

比得大帝 發表於 2010-5-17 21:22:17 |顯示全部樓層
雙方都各自劃個箭靶 ,咁咪無輸囉!  
tommysze8 發表於 2010-5-17 18:38

哩d只係阿Q精神, 其實係通輸
回復

tommysze8 發表於 2010-5-17 21:37:39 |顯示全部樓層
record 上係補選,文字遊戲就話公投啫,濫用程序,阻止唔到,如果釋法咪中計囉,跟佢行程序,加冷處理係高D。  眼光光睇住哩五個人哂咗香港人億幾,係所謂民主嘅人所作所為,俾人睇吓佢地點出羞咪好囉。挾民主弄權,可悲也。  五俠?五丑?
回復

reellike 發表於 2010-5-17 21:39:37 |顯示全部樓層
香港人,大陸話你地未準備好,無資格,要慢慢慢  循序漸進   循序漸進
進到入棺材就差唔多。
回復

tommysze8 發表於 2010-5-17 21:39:58 |顯示全部樓層
哩d只係阿Q精神, 其實係通輸
比得大帝 發表於 2010-5-17 21:22

唉!唔係咁講可以點講?
回復

tommysze8 發表於 2010-5-17 22:32:47 |顯示全部樓層
香港人,大陸話你地未準備好,無資格,要慢慢慢  循序漸進   循序漸進
進到入棺材就差唔多。 ...
reellike 發表於 2010-5-17 21:39

咁你明天同你老細講你要加人工一倍,年假半年,無商量餘地,要立刻答覆。你睇吓你老細講乜?
回復

reellike 發表於 2010-5-17 22:38:11 |顯示全部樓層
record 上係補選,文字遊戲就話公投啫,濫用程序,阻止唔到,如果釋法咪中計囉,跟佢行程序,加冷處理係高 ...
tommysze8 發表於 2010-5-17 21:37

貴極都唔夠高鐵幾百億貴,香港平均每人出幾多錢?
回復

比得大帝 發表於 2010-5-17 22:39:08 |顯示全部樓層
同你老細講你要加人工一倍,年假半年
當然係非份要求, 不過普選係大家同意咗嘅嘢, 只係遲遲唔肯落實
即係老細應承咗加10%人工, 不過遲遲唔肯落實, 連幾時有得加都講唔出口
回復

avery 發表於 2010-5-17 22:40:36 |顯示全部樓層
當然係非份要求, 不過普選係大家同意咗嘅嘢, 只係遲遲唔肯落實
即係老 ...
比得大帝 發表於 2010-5-17 22:39

That's the point ~
回復

reellike 發表於 2010-5-17 22:40:55 |顯示全部樓層
咁你明天同你老細講你要加人工一倍,年假半年,無商量餘地,要立刻答覆。你睇吓你老細講乜? ...
tommysze8 發表於 2010-5-17 22:32

如果想普選落實,香港人要做下野
回復

比得大帝 發表於 2010-5-17 22:44:53 |顯示全部樓層
貴極都唔夠高鐵幾百億貴,香港平均每人出幾多錢?
reellike 發表於 2010-5-17 22:38

又唔可以咁比, 幾百億高鐵都算賣咗件嘢番嚟
億半搞個補選係乜嘢都買唔到
回復

tommysze8 發表於 2010-5-17 22:48:49 |顯示全部樓層
即係老 ...
比得大帝 發表於 2010-5-17 22:39

人工一倍,年假半年 係誇左。
應該話老細應承咗年尾加10%人工, 你唔信佢,要6月份就加10%人工,仲要全公司逼老板馬上答應、、、、、係唔係貼切D呢!

技術上,如果老細係12日31日 至加人工都無問題,但如果到出年1月1日未加人工至反佢都未遲。宜家5月就反佢咪講唔通!
回復

reellike 發表於 2010-5-17 22:49:41 |顯示全部樓層
又唔可以咁比, 幾百億高鐵都算賣咗件嘢番嚟
億半搞個補選係乜嘢都買唔到 ...
比得大帝 發表於 2010-5-17 22:44

當比班友玩下等左仔、權哥和長毛玩下、鬧下、睇場戲,製作費
平時養班高官都唔少錢(無個有用)
回復

12下一頁