意見收集: 團購英國玫瑰

作者: Jesation 發表于 2010-3-22 14:44:01
4871 46
煲吓冇米粥
不過最快都要年尾lu~ add10icon

想知有冇人有興趣 同每條裸根約莫肯俾幾多錢。

https://www.amityheritageroses.c ... php/products_id/110

http://www.britishroses.co.uk/british-roses-1-0.html
Jesation 發表於 2011-3-4 09:16:21 |顯示全部樓層
see, 冇人有興趣
回復

Jesation 發表於 2011-3-4 09:18:54 |顯示全部樓層
http://www.amityheritageroses.com/ 不過呢間嘢好似話唔再ship,都唔明點解David Austin 冇香港分銷。
回復

vivi2009 發表於 2011-3-4 09:25:16 |顯示全部樓層
回復 Jesation 的帖子

早呀!我有興趣,English Rose正
回復

Vienne 發表於 2011-3-4 09:35:55 |顯示全部樓層
under$150我會有興趣,其實我對日本d細種靚玫瑰都有興趣,即係花墟大家見到$380果隻,有得團我寧願要呢種,英玫實在太大棵。
回復

keithlee 發表於 2011-3-4 11:28:40 |顯示全部樓層
團購基本難道很大, 因為荷蘭佬願意運給 BUNBUN 及 森X 是因為他們買的量多, 而且要同款量多, 所以以這裡有興趣的花友,數量應該達不到批發要求。
回復

keithlee 發表於 2011-3-4 11:30:46 |顯示全部樓層
Vienne 發表於 2011-3-4 09:35
under$150我會有興趣,其實我對日本d細種靚玫瑰都有興趣,即係花墟大家見到$380果隻,有得團我寧願要呢種, ...

哈哈!我買了一大箱子!價格是友情價!
回復

Vienne 發表於 2011-3-4 12:16:34 |顯示全部樓層
Keith,你又係度晒命﹗ 你係大客ma,我地呢d散客仔....
琴日行過見果盆central rose仲係度,殘晒又落晒葉咁價格仍然企硬,佢係日本本土連1000yen都唔駛,我都係繼續睇你d相算la。
回復

corina 發表於 2011-3-4 12:19:37 |顯示全部樓層
under$150我會有興趣,其實我對日本d細種靚玫瑰都有興趣,即係花墟大家見到$380果隻,有得團我寧願要呢種, ...

我都係,under$150有興趣.
不過裸根怕種唔惦....
回復

andrea6321 發表於 2011-3-4 14:30:43 |顯示全部樓層
舉晒雙手
我十萬分有興趣~~
回復

keithlee 發表於 2011-3-4 14:27:46 |顯示全部樓層
Vienne 發表於 2011-3-4 12:16
Keith,你又係度晒命﹗ 你係大客ma,我地呢d散客仔....
琴日行過見果盆central rose仲係度,殘晒又落晒 ...

沒計啦, 日本出口運費是非常非常貴的,而且出口苗的手續是數一數二的麻煩, 所以差不多啦!

2年前我未開始種花, 睇完大家的post結果中毒, 所以今日我要報仇來落毒! 所以D post越毒越好!哈哈!

你……好嘢。  發表於 2011-3-7 09:03
回復

[wendy] 發表於 2011-3-4 20:24:00 |顯示全部樓層
我有興趣呀,請預埋我吖!唔該!
Keith你咁有辦法會唔會考慮幫我哋買?
回復

April_lala 發表於 2011-3-4 21:11:17 |顯示全部樓層
嘩, 好吸引喎....但睇價錢祼苗都要成12-13英鎊, 唔計運費都成150港紙....運埋番黎一d都唔平
回復

Aileena 發表於 2011-3-5 11:47:19 |顯示全部樓層
睇到流晒口水, 對初哥的我來講係貴D, 就當交學費啦, 搞得成都請預我一份, 最緊要教埋我點種, 謝謝
回復

waterwaterpo 發表於 2011-3-6 03:53:47 |顯示全部樓層
哈哈~我都有興趣呀~三百內都接受到的
回復

tomBEE 發表於 2011-3-5 07:03:26 |顯示全部樓層
Jesation 發表於 2010-3-22 14:44
煲吓冇米粥
不過最快都要年尾lu~  

如可預埋我的話, 有與趣climbing類, 大約兩舊啦!

唔好意思, 新嚟唔識, 是否全部花友要訂相同種? 同埋最少每人幾多棵? 太多又驚out-bud......
回復

keithlee 發表於 2011-3-5 00:08:44 |顯示全部樓層
[wendy] 發表於 2011-3-4 20:24
我有興趣呀,請預埋我吖!唔該!
Keith你咁有辦法會唔會考慮幫我哋買?

方法是有, 但是我的方法會超級超級貴的, 所以還是不要找我。
回復

[wendy] 發表於 2011-3-5 01:04:12 |顯示全部樓層
回復 keithlee 的帖子

明白的,平時喺英國訂本書郵費閒閒哋都過百,何況買 bare root 又多重手續,不過千金難買心頭好,使錢買倒開心我會覺得好值得架。如果您買開靚嘢又唔介意我搭多一份嘅話,請您通知我。無論如何都謝謝您!
回復

mahubia 發表於 2011-3-6 06:34:36 |顯示全部樓層

果間鋪如果去唔到貨真係會半價.
有盆上星期見佢380, 尋日160成交左.

坦白講380可以買盆超大盆超多大花既大6玫瑰啦.
回復

mahubia 發表於 2011-3-6 06:40:03 |顯示全部樓層
Jesation 發表於 2010-3-22 14:44
煲吓冇米粥
不過最快都要年尾lu~  

Zephirine Drouhin...
AMBRIDGE ROSE.

200-300 HKD around
回復

123下一頁